Testissä hiusten värjäys Radico-kasviväreillä

Minulle tarjottiin mahdollisuus kokeilla hiusten värjäystä Radicon kasviväreillä ekokampaamo Hiusgalleriassa*. Ei varmaan ole kovin uskottavaa, jos kerron että tälläinen ekokonkari kuin minä, asteli maanantaina ensimmäistä kertaa ikinä ekokampaamoon. Mutta totta se on!

Vaikka olen ääriekologinen, en ole koskaan ennen käyttänyt ekokampaamon palveluita. Olen yleensä nimittäin vain leikkauttanut hiukseni. Luottokampaajani Anni Sirviö muutti Australiaan, joten hiukseni ovat olleet syksystä asti aivan retuperällä.

Ei meikkiä, ei hiusten laittoa.

Apua DNRS:stä

Uusi väri sen sijaan sopii monella tapaa erinomaisesti tähän elämäntilanteeseen. Olen jatkanut DNRS-menetelmän harjoituksia ja saanut niistä suunnatonta hyötyä! Vielä kaksi viikkoa sitten en olisi hiusvärien hajun takia uskaltanut värjätä hiuksiani. Nyt haju ei ole enää ongelma ja lisäksi hiusmuutoksesta on itseasiassa hyötyä paranemisprosessilleni.

Kun aivojen muokkaus on käynnissä, muutokset rutiineissa, ympäristössä ja vaikkapa hiustyylissä auttavat vahvistamaan uusia hermoyhteyksiä, joita luon päivittäisellä harjoitusohjelmallani

Entiset kokemukset kasviväreistä

Kolme vuotta sitten värjäsin hiukseni jauhemaisella kasvivärillä kotona. Silloin hiuksistani tuli aivan ihmeellisen väriset, vihreän keltaiset. Lisäksi niihin tarttui todella voimakas mädän ruohon haju. Lisäksi koko kylppäri oli aivan vihreä…

Seuraavan kerran värjäsin hiukseni pari vuotta sitten voidemaisella kasvivärillä. Itse asiassa minua pyydettiin jopa kirjoittamaan kokemuksesta blogiin, mutta en tainnut koskaan sitä tehdä: väristä jäi päähän nimittäin pelkkä haju, eikä pisaraakaan väriä.

Tehoa ja asiantuntemusta

Hiusgallerian ekokampaajan Minnan kanssa juteltuani alkoi olla selvää, että käsitykseni hiusten kasvivärjäyksestä tarvitsivat päivitystä. Jaana esitteli minulle purkkirivistöt, jotka sisältävät erilaisia kasvijauheita ja kasvien osia.

Hiusten kasvivärjäyksen voi toki tehdä itsekin, mutta ammattilaisen tekemänä tässä on muutamia etuja: Ensinnäkin kotiin ei tule valtavaa sotkua, ammattilaisella on jonkinlainen käsitys eri kasvien käyttäytymisestä erilaisissa hiuksissa, ammattilaiset sekoittavat useita pigmenttejä, jolloin väri on loistavampi.

Jaana kertoikin vinkiksi, että jos haluaa värjätä hiukset kotona kasviväreillä, kannattaa ostaa vähintään kaksi tai kolme eri pakkausta, joista sekoittaa itse värin. Kun pigmenttejä on erilaisia, lopputulos on sävykkäämpi.

Kasvivärijauheita

Aineksia värilientä varten. Minun hiuksiini tuli lepän käpyjä ja hibiskuksen kukkaa.

Savea, kasvijauheita ja käpyjä

Hiusteni käsittely alkoi hellällä pesulla lunnonkosmetiikkashampoolla ja savipuhdistuksella. Saven tarkoitus on poistaa hiuksista mahdollisesti hiuksissa olevat vanhat muotoilutuotteet ja epäpuhtaudet. Näin kannattaa tehdä, jotta luonnonvärien pigmentit pääsevät syvälle hiuksen suomuihin.

Kun hiukset oli esikäsitelty shampoolla ja savella, teki kampaaja minun hiuksilleni suunnitellun väriaineen, joka oli varsin mielenkiintoinen keitos. Lopullinen väri sekoitettiin kahdesta komponentista: värijauheesta ja -liemestä. Jauhe oli Radicon valmis värijauhe ja väriliemen keitti kampaaja siinä odotellessani. Tumman punaiseen liemeen tuli ainakin lepän käpyjä ja hibiskuksen kukkaa, jota on muuten itsellänikin nyt kotona iltateetä varten.

Valmis värjäysmassa ei todellakaan ollut punaista, vaan lähinnä suklaamoussen tai mutakeiton värinen mönjä. Tahna levitettiin huolellisesti hiuksiini pehmeällä harjalla. Aineen annettiin vaikuttaa biohajoavan muovipussin alla lämmössä noin tunnin ajan.

 

Värijauheesta ja -liemestä keitettiin seos, joka laitettiin päähäni.
Väri sai vaikuttaa tunnin. En ehtinyt syömään aamupalaa, joten otin aamuisen vihersmoothien mukaan.

Kestävää väriloistoa!

Itse epäilin, että tunnin vaikutusaika olisi liian lyhyt kasvivärille. Henkisesti jo varauduin siihen, että pyyhkeen alta paljastuisi kevyehkö sävy. Nimittäin kotona värjätessä olin antanut värin olla kaksi tuntia, eikä lopputulos ollut koskaan kovin vaikuttava.

Kun Hiusgalleriassa pääsin hiustenpesupaikalta takaisin kampaamotuoliini peilin eteen, näin eron jopa märistä hiuksista: hiukseni olivat liekehtivän punaiset!

Kampaaja kuivasi hiukseni ja hiusten vahva ja vivahteikas väri oli todella hätkähdyttävä! Kasvivärit tekeytyvät itse asiassa vielä jopa viisi päivää värjäyksen jälkeen. Eli kasviväreillä vastavärjättyjä hiuksia ei kannata aivan heti pestä, sillä värit hapettuvat ja kirkastuvat vielä päiviä värjäyksen jälkeen.

Tämän voin allekirjottaa, sillä joka kerta kun menen peilin eteen hätkähdän uutta väriäni! Myös lapset hätkähtivät uutta lookkiani.

Kun menin hakemaan tytärtä leikkikoulusta, hän katsoi kummastuneena kulmiensa alta. Tytär kiipesi syliin ja kuiskasi korvaani että ”Äiti, hiusväreissä on kemikaaleja”. Sanoin että niin on, mutta tässä ei ole haitallisia kemikaaleja, vaan kukkia.

Jos innostuit kasviväreistä, voin (vivahteikkaan punaruskean) lämpimästi suositella Ekokampaamo Hiusgalleriaa ja Radicon hiusvärejä. Hiusvärejä myydään myös suoraan kuluttajille, tästä voit katsoa myyntipaikat.

Ennnen edestä
Jälkeen takaa

Mitä mieltä olette uudesta väristä?

*Kaupallinen yhteistyö. Sain kokeilla värjäystä ilmaiseksi eikä minulta ole edellytetty kirjoitusta kokeilua vastaan. Mielelläni kuitenkin jaan tämän hyvän kokemuksen kanssanne.

Radicon kasvivärit löydät esimerkiksi Safkanetistä.

27 Comments

 1. Riitta
  7.3.2017

  Kaunis ja kiiltävä.

  Vastaa
 2. Vilma
  7.3.2017

  Ihana tukka!

  Vastaa
 3. sp
  7.3.2017

  Siis WAU!! Tosi hienot tuli! 🙂 Mitenhän kauan väri pysyy hiuksissa? Entä osaatko sanoa voiko kasvivärit olla miten allergisoivia?

  Vastaa
 4. Milla.R
  7.3.2017

  Tulipa hieno. Itseäni on kiehtonut kasveilla värjäys:)

  Vastaa
  1. Milla.R
   7.3.2017

   Mulla tosiaan kaupan värit monta vuotta sitten aiheutti aina allergisen reaktion. Vika kerta oli niin paha ettei henki kulkenut kunnolla joten siitä lähtien olen elänyt omilla luonnon hiuksilla. Allergisoiko kasvivärit? Ja kauan se kestää hiuksissa?

   Vastaa
 5. Emilia
  7.3.2017

  Tosi ihana väri! Tuollaisen tahtoisin itsellenikin. Kerrottiinko kampaamossa miten kauan väri säilyy hiuksissa?

  Vastaa
  1. Maria
   7.3.2017

   Ei kuulema lähde muuta kuin kasvamalla. Sehän nähdään!

   Vastaa
 6. pilvi
  7.3.2017

  Aivan ihana väri ja leikkaus! Kauanko värin on tarkoitus kestää?

  Vastaa
 7. J
  7.3.2017

  Moi!
  Tilasin suosittelemasi DNRS DVD-paketin. Nyt sain ilmoituksen, että siitä pitäisi maksaa n 70e tullimaksuja. Toimiko näin sinullakin? Oletko ollut edelleen tyytyväinen tuotteeseen?

  Vastaa
  1. Maria
   9.3.2017

   Hei, voi ei! Tämä tuli mieleeni vasta äsken. Eli itselleni kerran kävi näin kun tilasin jenkeistä jotain yrttejä. Jouduin myös maksamaan kalliit tullit. Minulle DVD:t tulivat suoraan postiin – eivät jääneet tulliin. Olen vieläkin todella, todella tyytyväinen tuotteeseen. Se muuttaa elämän!

   Vastaa
   1. J
    9.3.2017

    Eipä tuo mitään. Käytän vaikka kaikki rahani tähän, jos saan tällä avun. Ihmettelen suuresti negatiivisia palautteita, joita olet saanut tähän menetelmään liittyen. Itse näen ensimmäistä kertaa edes mahdollisuuden parantua tästä kamalasta vaivasta, mihin tavanomainen lääketiede ei pysty tarjoamaan edes mainittavaa helpotusta. Vaikka suosittelemasi tuote ei toimisi lainkaan, olen jo saanut koko rahalla sielunhoitoa ja toivoa paremmasta huomisesta ja olen tästä erittäin kiitollinen.

   2. Maria
    9.3.2017

    Voi, olen varma että paranet! Meillä on muuten salainen FB-ryhmä DNRS-menetelmää tekeville. Kun olet katsonut DVD:t ja sisäistänyt jutun, voit laittaa mulle viestiä niin voin lisätä sut ryhmään. Sieltä saa tosi hyvää tukea ja vinkkejä treenaamiseen. Harjoitella pitää tosiaan tunti päivässä, eikä se aina ole ihan helppoa…

   3. J
    10.3.2017

    Kiitos, liityn mielelläni! En malta odottaa, että pääsen aloittamaan!

 8. Tiina
  8.3.2017

  Kyllä on hienot! Epäilin, tottakai, tietämättömyyttäni koko prosessia, mutta ole vakuuttunut nyt. Olisi kiva kun media tarttuisi tähän(kin) värjäystulokseen =)

  Vastaa
 9. Omena
  8.3.2017

  Oi sopii sulle tosi hyvin! Kiva että teit postauksen tästä. Oon ite miettiny, että olis kiva värjätä hiukset edes osaksi, mutta kaikki ne kemikaalit ei kiinnosta niin ku ihan yhtään. Ehkä nuo kasvivärit vois olla mulle se juttu jos joskus päätän sitten värjätä.

  Vastaa
 10. Reetta
  8.3.2017

  Tosi onnistunut kokeilu! Minulla on luonnostaan hyvä väri omassa tukassa, joten en ole värjännyt hiuksiani yli kymmeneen vuoteen, joskus lukiolaisena piti kokeilla kun kaikki muutkin… Tämän postauksen innoittamana tekisi kyllä mieli kokeilla, ja ainakin aion vinkata tästä siskolleni, joka on kova värjäämään hiuksiaan myrkyillä ja on kuitenkin myös herkkä kemikaaleille, huonolle sisäilmalle, homeille jne. Sinulla on hyvä ja mielenkiintoinen blogi, joka on ollut buustaamassa minuakin ekologisempien valintojen tielle 🙂

  Vastaa
 11. Mira
  8.3.2017

  Hahhah, ihana toi sun tytön kommentti!
  Itse värjäsin hiuksia kasviväreillä ööööö noin 5 vuotta, ja nyt oon kasvattanut omaa väriä. Vuoteen en oo värjännyt, mutta latvat on edelleen ihan kirkkaan punaiset! Onneksi nyt on monivärinen ombre-tyyli muotia, ei tunnu niin hölmöltö tämä poiskasvatus-projekti…

  Vastaa
  1. Maria
   9.3.2017

   Heh. Kiitos. Nyt pesin ekan kerran ja ei kyllä todella lähtenyt mihinkään tämä väri.

   Vastaa
 12. Matkatar
  10.3.2017

  Ihanat hiukset, olet todella kaunis! Minä olen värjännyt laadukkaalla hennalla jo vuosia, olen tykännyt 😀

  Vastaa
 13. […] Bloggari Maria Nordin kokeili hiusten kasvivärjäystä Radicon kasviväreillä ekokampaamo Hiusgalleriassa. Kirjoittajalla oli huonoja kokemuksia aikaisemmista värjäyksistä kasviväreillä. Nordin oli yllättänyt kuinka vahva ja vivahteikas värin lopputulos on. Lue koko blogikirjoitus täältä. […]

  Vastaa
 14. Maarit
  31.3.2017

  Hei, hieno tulos! Mutta kiinnostaisi kuulla, mille tämä värjäys haisi, ja jäikö haju hiuksiin?

  Vastaa
  1. Maria
   1.4.2017

   Sellainen kevyt ruohoinen haju oli ensimmäiseen pesuun asti. Ei mitään siihen mun edelliseen värjäykseen verrattuna!

   Vastaa
 15. Marjo
  5.4.2017

  Voiko kasvivärejä tehdä itse? 😀 Mitä väri tarvitsee kiinnitykseen jne?
  Värjätä hiukset itse luonnosta kerätyillä aineksilla…. 🙂

  Vastaa
  1. Maria
   5.4.2017

   Varmasti voi, mutta noiden ainesten hankkiminen voi olla vaikeaa. Hibiskusta ainakin laiteettiin mun hiuksiin, sitä mulla on myös teenä. Kamomillatee sen sijaan kirkastaa. Mutta kyllä näillä aineilla tulee takuulla kestävämpi ja värikkäämpi lopputulos!

   Vastaa
 16. Anne
  12.4.2017

  Mikä Radicon valmisvärijauhe?

  Vastaa
 17. […] Sain pari kuukautta sitten kutsun Hiusgalleriaan hiusten värjäykseen Radico Organics kasviväreillä. Radico Organics -hiusvärit ovat ensimmäinen luomusertifioitu kasviväri. Olin kampaajan loihtimaan lopputulokseen aivan supertyytyväinen ja nyt parin kuukauden jälkeen voin sanoa, että väri on myös pysynyt hiuksissa tosi hyvin. Ja sehän on hyvä ja huono asia: nyt näkyy selkeä juurikasvu. Hiustenvärjäyskeikastastani Hiusgalleriassa voit lukea tästä. […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top