Arvonta! Voita Lunette-kuukautiskuppi

Nyt seitsemän kuukautiskuppivuoden jälkeen minua ihan harmittaa kaikki jo menneet kuukautiset, joina käytin kertakäyttöisiä tamponeita tai siteitä. Synnytin paljon turhaa roskaa!

Onneksi ei ole myöhäistä korjata asiaa, niin kauan kuin munasarjat vähääkään puksuttaa. Olen niin innoissani siitä, että saan antaa myös kolmelle lukijalle mahdollisuuden tutustua tähän ihanaan silikonikupposeen, joka on ainakin minun tapauksessa pelastanut menkat kemikaali- ja ekoahdistukselta.

Myös luotettavuudessaan kuukautiskuppi on ihan omaa luokkaansa, kunhan sitä oppii käyttämään omalle keholle sopivimmalla tavalla.

Osallistu arvontaan – valitse väri ja koko

Alkuun käytin kuusi vuotta kirkasta koon 2 Lunettea. Se toimi tosi hyvin. Mutta vuosi sitten sain Lunettelta tuotteita testiin ja kokeilin keltaista koon 1 Cynthiaa. Olen nyt tykästynyt pienempään kokoon, sillä en tunne sitä laisinkaan kun se on kunnolla asennettu. Tietenkin pientä kokoa pitää tyhjentää tietenkin hieman kakkoskokoa useammin, varsinkin ensimmäisinä vuotopäivinä.

Voit osallistua arvontaan valitsemalla näistä Lunette-kuukautiskupeista itsellesi (tai miksei myös teini-ikäiselle tyttärellesi) sopivimman ja kommentoimalla tämän kirjoituksen alle. Kirjoita myös mukaan tietosi, niin osaan lähettää palkinnon kolmelle voittajalle.

Arvontaan voi osallistua sunnuntaihin 19.2. asti.

PS. Toki tähän voi osallistua myös vaikka jo sattuisi omistamaan kuukautiskupin. Olisikin kiinnostava tietää, miten monta vuotta teillä kupit ovat pysyneet hyvinä. Itselläni se kuusi vuotta vanha oli vielä aivan priima, pientä tummentumaa antenissa lukuunottamatta.

PPS. Tämä on muuten kiinnostava fakta: vanhan kuukautiskupin voi hävittää polttamalla. Jäljelle jää vain valkeaa tuhkaa.

*Kaupallinen yhteistyö, johon osallistuvat Lunette ja Safkanet.fi-verkkokauppa

435 Comments

 1. Nora
  15.2.2017

  Aine 1

  Vastaa
 2. Kikaltsu
  15.2.2017

  Valitsisin violetin Cynthian koossa 1. Olen kerran kuppia kokeillut eikä se minulle käynyt (en meinannut saada sitä pois ?) mutta haluaisin kokeilla uudestaan.

  Vastaa
 3. Emmuli
  15.2.2017

  En ole aiemmin käyttänyt kuukuppia, mutta luin artikkelin kyseisen tuotteen ”äidistä” ja mielenkiintoni heräsi. Valitsisin Cynthia koko 1.

  Vastaa
 4. Roosa
  15.2.2017

  Oi, olisi niin kiva voittaa tuollainen (värillä Aine ja kokoa 1). Olen jo kauan haaveillut sellaisesta, mutta en ole raaskinut ostaa. Tiedän sen olevan parempi valinta luonnon kannalta ja sellaisen saadesani käyttäisin sitä ylpeästi. ?

  Vastaa
 5. Anna
  15.2.2017

  Lucia koko 2. En ole aikaisemmin kokeillut mutta olisin innokas kokeilemaan.

  Vastaa
 6. Anniina
  15.2.2017

  Minä valitsisinLunette Cynthia – Kuukupin Koko 2. Kuukuppi on ollut käytössä jo muutaman vuoden, ja voisi olla hyvä vaihtaa se jo uuteen.

  Vastaa
 7. Tanja
  15.2.2017

  Cynthia koko 1??? Oon pitkään tuumaillut että kuukuppi olis iso säästö niin luonnolle kuin kukkarollekin. ?

  Vastaa
 8. Cecilia
  16.2.2017

  Mulla on ollut käytössä koko 2, mutta se on tuntunut usein hankalalta.Tämän postauksen myötä ymmärsin, että kakkonen taitaa olla minulle liian iso! Cynthia tai Aine koko 1 on siis valintani.?

  Vastaa
 9. Jo
  16.2.2017

  Mukana arvonnassa. Cynthia ja koko 1 🙂

  Vastaa
 10. IlonaS
  16.2.2017

  lucia koko 2. ekan kuppini ostin 12 vuotta sitten (käytössä muulloin paitsi raskaus- + imetysaikoina). Mooncup piti tilata kun ei kotimaista ollut saatavana silloin. Koko 1 on nyt liian pieni mutta yhä käytössä niukkoihin päiviin ja hätävarana pussissaan laukussa. Hyvin on hintansa haukkunut 🙂

  Vastaa
 11. Z
  16.2.2017

  Olen vain kerran kokeillut kuukuppia ja kokemus oli traumaattinen.. Olin saanut kaverilta kupin, jonka veto-osa oli leikattu lyhyeksi. Kokeilin kuppia ja se tuntui heti ikävältä sisälläni. Painiskelin varmaan tunnin sen kanssa, kun en meinannut saada sitä millään pois. Sen jälkeen en ole uskaltanut sitä enää käyttää. Jätteen määrä kuitenkin ahdistaa ja haluaisin uskoa, että kokeilemani kuppi oli huono. En oikein huomaa, onko noissa kupeissa jotakin muuta eroa kun koko vai ovatko ne vain nimetty värien mukaan. Värillä ei ole väliä. Koko 1.

  Vastaa
  1. EllaEstrella
   26.2.2017

   Oli pakko kommentoida sinulle. Minulla oli ensimmäisellä kerralla melko samanlainen kokemus kun hankin kuukupin. ”Synnytin” kuppia ulos varmaan puoli tuntia ja epätoivossani meinasin jo huutaa silloisen kämppäkaverin apuun ?
   Kuukautisten aikaan sitten rohkaistuin laittamaan kupin takaisin ja sain sen jo sekunneissa ulos. Sen jälkeen en vaihtaisi pois! Ja tosiaan 10v nyt koon 2 kuppia käyttänyt, paljon ennen esikoislapsen samista.

   Vastaa
 12. Virva
  16.2.2017

  Lucia koko 2. Ensimmäisen Mooncupin ostin reilu kymmenen vuotta sitten ja sen jälkeen vaihdoin Lunetteen. Erinomainen tuote. Vanha tummentunut, mutta muuten hyvässä kunnossa oleva kuppi olisi kiva päivittää uuteen pirteän väriseen.

  Vastaa
 13. Essi
  16.2.2017

  Cynthia koko 1:)

  Vastaa
 14. Milli
  16.2.2017

  Cynthia, koko 1

  Vastaa
 15. KaisaK
  16.2.2017

  Lunette Áine, koko 2.

  Vastaa
 16. Emsku
  16.2.2017

  Selene koko 1, sininen.

  Vastaa
 17. Elise H.
  17.2.2017

  Lunette Cynthia, koko 1 🙂 Kuukuppi on minulla vielä kokeilematta.

  Vastaa
 18. Katja
  17.2.2017

  Cynthia koko 1

  Vastaa
 19. Home
  17.2.2017

  Aine koko 1.
  Oon sen verran nuori ettei kuukautisia oo ollu ku vasta muutama vuosi mutta oon ihan kyllästyny siteisiin ja tampooneihin! Ja oon miettiny jo yli vuoden että pitäis hankkia kuukuppi, mutta pikkupaikkakunnalla sitä ei saa kaupasta ostettua vaan pitää tilata, mikä kuulostaa mulle tosi hankalalta.

  Vastaa
 20. […] Alpeilla vapaasti laiduntaneen luomukarjan voi ja juusto ovat ainoat poikkeukset, jotka teen muuten täysin maidottomaan ruokavaliooni. Voita käytän muun muassa matcha-lattessa, jonka takia olen myös ostanut aika pari kertaa mantelimaitoa tällä viikolla. Juustot ovat aivan käsittämättömän hyviä! Lapset laittavat juustoja leivän päälle, mutta minä syön ne aina sellaisenaan. Uskomaton on myös tuo täysin lisäaineeton ilmakuivattu kinkku! Ihan tajuttoman hyvää! En voi nyt jatkaa kuvailua, koska vesi niin kielellä pelkästä ajatuksesta. Herkut ovat tällä hetkellä nimittäin liian kaukana, sillä me olemme perheen voimin taas Tallinnassa.Ihanaa viikonloppua ja illalla arvon tämän arvonnan voittajat. […]

  Vastaa
 21. Mariiam
  17.2.2017

  Aine koko 2. Sekä ekologisuuden ja jätemäärän vähentämisen nimissä, että helppoisuuden takia haluaisin kuukupin ja oppia käyttämään sitä. Olen ollut lähellä saada verenmyrkytyksen huomaamatta jääneen tamponin takia, josta narukin oli kadonnut ja jouduin lähtemään päivystykseen kuumeen ja mahakramppien saattelemana. Operaatio ei ollut kiva ja pienehkö huoli on aina ollut tamponin käytön suhteen, vaikka runsaan vuodon takia pakko käyttää.

  Vastaa
 22. Noora Toropainen
  17.2.2017

  Selene koko 2. Viitisen vuotta on ollut kuukuppi käytössä eikä paluuta entiseen ole:) kätevä, helppo, myrkytön ja ekologinen.

  Vastaa
 23. LV
  17.2.2017

  Lucia, koko 1

  Vastaa
 24. Saija
  17.2.2017

  Selene-kuukuppi, koko 1

  Vastaa
 25. Anne-Mari
  17.2.2017

  Cynthia kokoa 1. Muutama vuosi sitten minulla oli kuppi, mutta jotenkin sen pois ottaminen oli kauhean työn takana. Tekniikka oli aivan väärä. Nyt tuntuisi siltä, että olisi motivaatiota opetella asia kunnolla. Inhoan sitä roskan määrää, mikä meidän perheessä syntyy, vaikka aikalailla olemme karsineet turhat pakkaukset pois. Mutta se WC:n roskis on edelleen tietyssä kuun vaiheessa tursuileva jätepönttö :/

  Vastaa
 26. Auli
  17.2.2017

  Cynthia 1,

  Vastaa
 27. Maija
  18.2.2017

  Keltainen cynthia koossa 1. Edellinen kuppi katosi mystisesti vessasta koska lapsiperhe..

  Vastaa
 28. Niiskuneiti
  18.2.2017

  En ole koskaan edes kokeillut kuukuppia, valintani olisi
  Lunette Cynthia – Kuukuppi, Koko 1.

  Vastaa
 29. Riikka
  18.2.2017

  Aiemmin kuppi on käynyt ajatuksissani rehellisesti taloudellisesta näkökulmasta mutta tositoimia varten taidan tarvita pientä rohkaisua.. 🙂 Cynthia on kivan värinen ja koko 1 saattaisi olla hyvä!

  Vastaa
 30. Anniina
  19.2.2017

  Cynthia, koko 1

  Vastaa
 31. Minna
  19.2.2017

  En ole koskaan kokeillut, vaikka on monesti ollut harkinnassa! Violetti Cynthia-kuppi, koko 1.

  Vastaa
 32. […] muassa siivousvideo Sinituotteen kanssa. Myös arvonnat ovat kaupallisia yhteistöitä. Esimerkiksi Lunette-kuukautiskuppiarvonta sai ihan valtavan suosion! Myös MeineBase on ollut ihan todella kiitelty case – moni on […]

  Vastaa
 33. Kaisa Sikala
  16.3.2018

  Lunette violetti koko 2

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top