Coco-perheen seikkailuja – kissa lapsiperheessä

DSCF3006 DSCF3007
Aina varoitetaan hankkimasta lemmikkejä lahjaksi tai lyhyellä harkinta-ajalla. Me teimme molemmat mokat. Ostimme kissan hetken mielijohteesta, kun lapsi pyysi sellaista joululahjaksi.
En tietenkään sano, että tämä on oikea tapa ostaa kissa. Mutta meille nopea ja harkitsematon päätös on ollut onnellinen. Joka ikinen päivä meinaamme pakahtua onnesta, tukehtua nauruun tai hukkua ilon kyyneleisiin, kun katselemme Coco-kissan söpöilyitä ja sekoiluita.
IMG_5683
Välillä asunnossa kyllä raikaa myös ”PERKELEEN KATTI” -huudot. Näin esimerkiksi tänä aamuna, kun kissa tahallaan tiputti tassullaan ison vesilasin yöpöydältä vielä nukkuvan miehen päälle. Coco on tehnyt tätä ennenkin. Itseasiassa tavaroiden tiputtelu on hänen (sanoinko juuri hänen?!) lempipuuhaansa.
Coco oli luovutusikäinen kun se tuli. Nyt se on tuplannut kokonsa, vaikka menettikin munansa kuukausi sitten. Tästä operaatiosta on saatu muuten hyvä aasinsilta, lasten kanssa on nyt käyty yksityiskohtaisesti läpi, kivesten tehtävä ja ”vauvasiementen” käsite.
IMG_3931
IMG_4356
Lapsille kerrottiin, että Cocon munat kannattaa poistaa, sillä muuten poikakissa voisi rakastua ulkona tyttökissaan ja karata. Ja alkaa pissiskelemään sisällä ympäriinsä. Nuorempi lapsemme oli hyvin harmissaan, sillä hän oli kehittänyt mielikuvan, että hän voisi saada ikioman kissan vain, jos Coco saisi poikasia. –
Kyllä, meillä on keskusteltu myös toisen kissan hankkimisesta.

Bengali lapsiperheessä – miinukset

Rajut leikit

Meidän kissamme on bengalinkissa, se on osoittautunut erinomaiseksi rotuvalinnaksi lapsiperheeseen. Ainoa haittapuoli on, että välillä kissa on todella villi ja leikkii rajusti. Toisaalta, lapset itse kerjäävät hyökkäyksiä, menemällä kontilleen ja laittamalla pään alas. Silloin kissa ”hyökkää” ja puree lasten hiuksia.
Itsekin olen saanut tuta rajut leikit. Erityisen ikävää se on, kun hiippailee yöppärissä illan hämärässä keittiöön ja jostain kolosesta hyökkää minitiikeri reiteen.
Coco ei ole koskaan raapaissut tai purrut ketään agressiivisesti tai pelkoaan ilmaistakseen. Kissamme kuitenkin leikkii hyökkäilemällä, mikä saattaa pelästyttää ihan aikuisenkin. Joskus kissamme kiipeää jalkaa pitkin, jolloin kynnet saattavat painautua aika kivuliaasti ihoon… Ja hauskinta on tietenkin kaivautua aamulla peiton alle ja näykkiä sääristä. Sisäreisi löytyy hyvin helposti.
Miinukseksi lasketaan myös nämä varhaiset yllätysherätykset.

Pöytätavat

En arvannut, että kissoja on niin vaikea kouluttaa. Temppuja Coco jo osaa, mutta käytöstapojen oppiminen (tai niiden noudattaminen) tuntuu mahdottomalta.

View this post on Instagram

🌵#cocokissa #salakauppa #aamusong #bengalcat

A post shared by Maria Nordin (@marianordin.freetoheal) on


Kun syömme, Cocolle pitää antaa ruoka samaan aikaan. Mutten kissa tulee ja nappaa parhaimmat palat suoraan lautaselta. Joskus joudumme sulkemaan kissan kylppäriin ruokailun ajaksi, jolloin se kerjää niin kovaäänisesti, että ruokakeskuselusta ei meinaa tulla mitään.
Meidän ruokatavat ovat parantuneet. Voileipätarvikkeita ei tule enää jätettyä tunneiksi pöydälle. Kissa käy poimimassa lempparinsa nopeasti parempiin suihin.
DSCF5065
Eilen pöydältä hävisi 100g luomukinkkua. Arg.

Hiekkalaatikko ja kylppärikaaos

Meidän asunnossamme on vain yksi pesuhuone, jossa on myös WC. Aamuisin meillä on ruuhka siis jo ihan omasta takaa. Kissan puupohjainen kuivike ei haise, mutta kyllähän sitä lentelee hieman kylppärin kaakelilattialle. Se on ärsyttävää!
https://www.instagram.com/p/BDBDgLbA5Ss/?taken-by=maria_kotitalouskriisi
Yritin opettaa kissan käymään pöntöllä. Harjoitukset sujuivat erinomaisesti. Ongelma tuli, kun pönttö oli varattu juuri silloin kun hänen ylhäisyytensä Cocon olisi pitänyt päästä tarpeilleen. Koska vessaan ei päässy, väänsi kissa tortun keittiön pöydälle.
Lopetimme pönttöharjoitukset ja siirryimme takaisin hiekkalaatikkosysteemiin. Sen jälkeen vahinkoja ei ole sattunut. Joudumme siis sietämään hiekanmurut lattialla.

Bengali lapsiperheessä – plussat

Pehmoinen lohtu ja unikaveri

DSCF5052DSCF5043Kissallamme on erittäin pehmeä, samettinen karva. En ole huomannut että siitä irtoaisi pahemmin mitään. Kun kissa oli pentu, kaikki kissatutut varoittelivat että kissaperhen jäsen saa kiittää jumalaa joka kerta, kun aamukahvissa ei ole kissankarvaa.
Kissa on ollut paras lohduttaja, kun hommat ei mene niin kuin lasten mielestä pitäisi. On kiva nähdä, että myrtsi lapsi saa henkistä tukea karvaiselta ystävältä. Tylsän ja pitkän päivän jälkeen lapsilla on jo kiire kotiin katsomaan kissaa. Pari minuuttia kissan silittelyä ja huolet ovat tiessään.
IMG_5874
Kissan kautta olen huomannut, että lapset ovat todella myötätuntoisia. Tiedättehän sen karmivan rääkäisyn, joka kuuluu, kun astuu pienen eläimen tassun päälle? Sellaisia on koettu, vaikkei se ole itsessään mitään kivaa. Molemmat lapset alkoivat itkeä, astuessaan vahingossa kissan tassun päälle.
Myös iltaisin kissasta on usein iloa. Lapsista on kiva mennä nukkumaan, jos kissa on vieressä. Kissa on ottanut omakseen koko kotimme. Välillä se nukkuu minun vieressä, välillä miehen jalkojen päällä, välillä lasten tyynyillä.
IMG_5143

Rajut leikit

En ole ennen ihan tajunnut sanaa iltavilli. Kissalle iskee iltaisin yleensä se rajuin hetki. Lapset ja kissa saavat juosta itsensä piippuun iltaisin. Väliin pitää vähän painia ja hyppiä.
Kissan takia lapset liikkuvat huomattavasti enemmän kuin ennnen. Lapset juoksevat täysillä ja kissa perässä. Tavoitteena on saada kissa läähättämään.
Kun turhat energiat on purettu, on hyvä mennä nukkumaan.

Ulkoilu

View this post on Instagram

🐯 #cocokissa #bengalcat

A post shared by Maria Nordin (@marianordin.freetoheal) on


Otimme kissan, sillä koira olisi liian työläs ulkoilutettava. Ulkoilu on silloin tällöin on kuitenkin kivaa. Lapsia on joskus vaikea saada kävelylle, mutta kissa on tuonut muutoksen. Kissa on hauska viedä kävelylle!
Alkuun ulkoilimme vain tässä vieressä, mutta viimeksi uskaltauduimme jo läheiselle uimarannalle. Onneksi siellä ei ole kielletty kissojen ulkoiluttamista – vain koirista on maininta kieltokyltissä.
Kissa kerää paljon huomiota. Jos kaipaa juttuseuraa, kannattaa ottaa kävelylle mukaan kissa.
IMG_5812

IMG_4667 IMG_4640 IMG_4632

Kavereiden vierailut

Kissasta on tullut valttikortti lasten kavereiden keskuudessa. Kylään on saatu monia uusia kavereita, kissaan tutustumisen verukkeella. Kaikilla ei ole esimerkiksi allergioiden takia mahdollisuutta ottaa kissaa. Niinpä on kiva, että kaverit voivat tulla meille tutustumaan kissaan.
Kun olimme matkoilla äitini kävi hoitamassa Cocoa. Onneksi lasten kuusivuotias kaveri eli Cocon sylikummi, kävi äitinsä kanssa leikittämässä äkillistä yksinäisyyttä ihmettelevää kissaamme. Esimerkiksi hänen kotiinsa ei voi tulla isän allergian takia kissaa.
Cocon hyvä puoli on, että hän haluaa olla mukana kaikessa: myös lasten leikeissä.
IMG_3723  IMG_4037 IMG_4043 IMG_4053    IMG_4780  IMG_5157    IMG_5811
Viime viikolla otin kissan mukaan kun hain lapset leikkikoulusta. Kissamme nautti lapsilta saadusta huomiosta ja lapset olivat tietenkin innoissaan, kun koulun pihalla oli ihan oikea pikkuleopardi. Kissaa on aika vaikea kuljettaa narussa, joten kannoin kissan koululle korissa.
IMG_5691

Johtopäätökset

Kissa lapsiperheessä on tosi jees. Bengalikin on tosi jees, jos on valmis leikkimään paljon ja rajusti. En suosittele kotiin, jossa on paljon ming-dynastian aikaisia vaaseja.
Meistä on tullut oikea kissaperhe. Myös lomamatkalla bongailimme kissoja.
IMG_5544
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Coco-kissan seikkailuita kannattaa seurata Instagramissa tunnisteella #cocokissa.
PS. Myös kissaperheessä kannattaa suosia hajusteettomia tuotteita. Kissoillakin on herkkä hajuaisti eivätkä synteettiset hajusteet ole eläimillekään terveellisiä. Osallistu Urtekram-arvontaan!

6 Comments

 1. Raija
  10.6.2016

  Mukana ?

  Vastaa
 2. Raija
  10.6.2016

  No voi, kommentti livahti väärään paikkaan. Piti osallistua kilpailuun ?

  Vastaa
 3. Emilia
  10.6.2016

  Voi miten ihana kissa! Meilläkin on bengali, neljävuotias lumibengali. Se on tavallaan vaan pikkusiskon kissa, muiden syliin se ei tule tai mene viereen nukkumaan. Kai bengalitkin on niin yksilöllisiä siinä kuinka seurallisia ne on. Mutta kauneimpia kissoja ne kyllä on, ja niin kevyitä ja ketteriä. Meilläkin on muutama tapetti ja tuoli saanut kyytiä mutta tavaroiden pudottelua kisu ei onneksi harrasta. Ihana nähdä vähän väliä päivityksiä Cocosta!

  Vastaa
 4. Ulla
  10.6.2016

  Kaksi kissaa leikkii enemmän kahdestaan, mutta kyllä meillä kissat välillä tuovat lelun jonkun eteen suussaan ja pyytävät leikkimään.Itselläni on ollut aiemmin yksi kissa, mutta viime vuodet 2-4 kissaa.On siinä hommaa, mutta kun on iso asunto ja koko perhe hommassa mukana, niin ihan jees.Hiekkaan on vaan kiinnitettävä enemmän huomuota, sekä laatuun, että tietysti putsaamiseen. Tsemppiä ihanan kisun kanssa.t Ulla

  Vastaa
 5. On se kiva sitten sen allergisen isän huomata lapsen palaavan kyläreissulta kissankarvoilla kuorrutettuna.
  Et taida tajuta ollenkaan mitä se tarkoittaa, vaikka muuten mesoat yliherkkyyksistä blogistanin verran.

  Vastaa
 6. […] on ollut kissa nyt vähän yli kaksi vuotta. Bengalinkissa Coco tuli meille 2016 jouluna, kun esikoinen […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top