DIY Palasaippuateline magneetilla

Aito palasaippua on puhtaasti ekologisin käsisaippuavaihtoehto. Nestemäisten käsienpesuaineiden takia tuotetaan täysin turhaa muoviroskaa. Nestemäiset käsisaippuat ovat suurimmaksi osaksi vettä.

Monella on kuitenkin huonoja muistoja pesualtaan reunalla vettyneistä synteettisistä saippuoista. Käytön jälkeen, epäasianmukaisesti säilytettyinä, ne muttuvat limaisiksi ja pehmeiksi löllyköiksi.

Palasaippualle paras säilytysalusta on esimerkiksi kynsiharjan harjasten tai pienen pesusienen päällä. Näiden materiaalien päällä saippua pääsee kuivumaan käytön välissä. Myös eri materiaaleista valmistetut alustat tai ritilät toimivat. Täysin toisenlainen vaihtoehto on saippuamagneetti. Saippuamagneetit olivat yleisiä vielä muutamia kymmeniä vuosia sitten.

Saippuamagneetissa saippua ”roikkuu” kätevästi seinässä, käsienpesualtaan yläpuolella. Saippua on helppo ottaa ja sen voi laittaa pesun jälkeen nopeasti takaisin. Lapset rakastavat käsien pesua, kun saippuaa säilytetän saippuamagneetissa.

Magneetilla toimivan palasaippuatelineen valmistus

Saippuamagneetin voi valmistaa itse helposti kulmaraudasta, voimakkaasta magneetista ja pullon kruunukorkista. Kiinnitykseen voi käyttää kaksipuoleista teippiä tai propattavia ruuveja.

Tarvikkeet:

  • kulmarauta, esim 75 x 75 mm
  • voimakas magneetti, halkaisija 20 mm
  • kruunukorkki
  • kaksipuoleista teippiä tai ruuvit ja proppuja
  • ohut naula
  • vasara
  • aito palasaippua

Kaikki tarvikkeet kruunukorkkia lukuun ottamatta löytyvät rautakaupasta. Kiinnitä magneetti kulmaraudan toiseen sisäpintaan. Varo! Voimakas magneetti nappaa kiinni todella nopeasti ja kovaa. Kiinnitä kulmaraudan toiseen ulkopintaan pala kaksipuoleista teippiä ja paina se kiinni seinään sopivalle korkeudelle käsienpesualtaan ylle.

Tee ohuella naulalla reikä tavallisen kruunukorkin keskelle. Valitse tietenkin kylpyhuoneen sävyihin sopiva kaunis kruunukorkki. Paina magneetti hitaasti peukaloilla keskelle palasaippuaa.

Teline on valmis!

Aidot palasaippuat löydät Sopo Soap -verkkokaupasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top