Mineraalimeikkien maailmassa

Meikkasin (ihan vähän) Noora Shinglerin 10-vuotis-blogijuhliin. Noora on blogannut monista kiinnostavista aiheista, kuten luonnonkosmetiikasta jo kymmenen vuotta. Siinä on muuten aikamoinen saavutus! Onnea Noora! (Kuva Dorit Salutskij)

Olen viime aikoina meikannut ihan silkasta meikkaamisen ilosta. JOO! Siis sellaistakin on. En yleensä meikkaa, mutta koska olen saanut meikkejä testattavaksi nettikaupastamme*, niin onhan se homma tehtävä. Eli meikkejä on silloin myös testattava, vaikkei meikkaaminen kuuluisikaan päivittäisiin rutiineihin.

Olen ollut niin fiiliksissä siitä, että on mahdollista meikata pelkkiä mineraalipigmenttejä käyttäen. Testaamani Alima Pure mineraalimeikkipohjat eivät sisällä mitään lisäaineita, kuten nesteitä, emulsioita, silikoneja, muoveja, hajusteita tai säilöntäaineita.

Kävin pari viikkoa sitten Jolie Shopissa, missä Reno meikkasi minut käyttäen Alima Pure -merkkisiä mineraalimeikkejä.

Tämä on hieman huvittavaa, mutta myös mieheni Reino on testannut nettikaupastani saamiani meikkejä. Hänhän on toiselta ammatiltaan näyttelijä ja hänelle on kertynyt uransa aikana yllättävän paljon (huonoja) kokemuksia leffojen ja tv-sarjojen kuvauksissa käytetyistä meikeistä. TV-alalla luotetaan vielä tavanomaisiin muun muassa muoveja sisältäviin meikkeihin.

Niinpä mieheni on nyt sitten ottanut kaikkiin kuvauksiin mukaansa omat (siis minun) meikit ja siveltimet ja ylistänyt sitä eroa, mikä näissä ja tavallisissa meikeissä on. Mineraalimeikit eivät nimittäin ärsytä silmiä eikä ihoa. Hänen mielestään meikit ovat kestäneet myös oikein hyvin vahvoissa kuvausvaloissa.

Samaa sanoi ystäväni Oona Kivelä, joka on käyttänyt antamiani mineraalimeikkejä tankotanssiesityksissään.

Minustakin mineraalimeikit ovat tuntuneet hyviltä, MUTTA. Jännä juttu, että vaikka olen muuten varsin herkkä, ihoni ja silmäni ovat sitten varmaan terästä. En ole koskaan nimittäin koskaan huomannut tavanomaisten meikkien aiheuttavan ärsytystä. Ainoastaan tavanomaisten meikkien synteettiset hajusteet saattavat ärsyttää ja inhottaa minua.

Mutta toki käytän silti mieluummin meikkejä, joista tiedän että ne eivät sisällä ainesosia, jotka olisivat pitkällä aikavälillä haitallisia. Esimerkiksi joidenkin meikeissäkin käytettyjen säilöntäaineiden tiedetään vaikuttavan hormonien tavoin. Noora ilmeisesti kirjoittaa tästä aiheesta juuri kirjaa, mikä on hienoa. Hormonaalisista haitta-aineista tarvitaan koottua tietoa ja näkökulmia.

Muun muassa Antaudun-levyn kansikuvan kuvauksissa Reinolla oli mukana Alima Pure -mineraalimeikkipohja. Levy on muuten nyt iTunesin listaykkönen! Kannattaa kuunnella, se on kyllä hieno levy!

Nyt kun mietin, niin luin mineraalimeikeistä ensimmäistä kertaa varmaankin juuri Nooran blogista. Oletko sinä vielä kokeillut mineraalimeikkejä?

*Safkanet.fi on verkkokauppa, jossa olen osakkaana

2 Comments

 1. K
  4.3.2017

  Kokeiltua on tullut useampaakin merkkiä mm. Lily Loloa ja Everyday Mineralsia, mutta eivät olleet jauhemaiset meikkipohjat kyllä mun juttu ainakaan tämän hetkisen ihon kunnon kanssa ikävä kyllä. Mä vaadin meikkipohjalta sellaista peittävyyttä, että saan aknearvet ja finnit piiloon ja sellaista en vaan mineraalipohjilla ole millään saanut aikaan, myöskin kun akneihoni rasvoittuu rankasti päivän aikana niin mineraalipohjat eivät pysyneet yhtä kauniina, kuin silikoneja sisältävät meikkivoiteet. Hyväkuntoiselle ja pientä peittoa kaipaavalle iholle kuitenkin varmaan tosi hyvä ja luonnollisen lopputuloksen jättävä vaihtoehto 🙂

  Vastaa
 2. Tuuli
  16.3.2017

  Youngbloodin mineraalimeikkipuuteri peittää! Lisäksi sitä voi annostella tarpeen mukaan eli useampia kerroksia reippaammin sudilla niin peittää vaikka mitä 🙂 Ei ole luonnonmukaiseksi sertifioitu mutta erittäin hoitava ja puhdas 100% mineraalimeikkipohja. Itse kärsin monenmoisista iho-ongelmista ja käytän tätä. Hieman vaati toteuttelua alkuun mutta nyt en enää luopuisi sarjasta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top