Miksi ja miten blogilla tienataan?

Tammikuuu Thaimassa oli kyllä näin jälkeen päinkin ajateltuna hyvä idea. Muistot ja se energia, jonka lämmöstä sain ei haihtunutkaan rusketuksen mukana. Tiliin jäi pieni lovi kylläkin… Joten avataanpa vähän raha-asioita blogin näkökulmasta.

Lapset ovat nyt 5 ja 7-vuotiaita. Nyt oli juuri oikea aika matkustaa lasten kanssa, ainakin jos jotain töitä mieli matkalla tehdä. Saatan joskus kirjoittaa blogia illalla lasten jo mentyä nukkumaan, sillä koen blogin harrastuksenani. Mutta mieluiten kirjoittaisin blogia työaikoina, lasten ollessa koulussa.

Raha motivoi työntekoon vai mahdollistaa sen?

Minulle raha ei ole koskaan ollut motivaattori. Minulle tärkeintä on tehdä jotain, mistä itse nautin ja josta on iloa ja apua muille. Minulle tärkein asia, jota haluan työlläni edistää on asumisterveys ja ekologisuus. Tein monta vuotta töitä aivan naurettavan pienillä palkkioilla ja tietenkin stressaannuin, sillä rahat olivat loppu. Stressaannuin rahaongelmista niin paljon, että sitten työnteostakaan ei tullut mitään. Nyt olen nostanut hieman sisäilmaneuvontapalveluni hintoja. Voin itse paremmin ja tarjoan parempaa palvelua asiakkaille, kun minulla on enemmän energiaa eikä turhia murheita.

Blogissa kirjoitan mielelläni edellä mainitsemistani tärkeistä asioista, mutta niiden lisäksi minulla saattaa silloin tällöin iskeä tarve kirjoittaa vaikkapa kuukautisiin, lasten kasvatukseen tai ruokaan liittyviä juttuja. Minusta on (useimmiten) hauska kirjoittaa ja on ihana, että on olemassa tällainen paikka kuin Kaksplus-jonne saan koota sekalaisia ajatuksiani.

Bloggaus – harrastus vai lisätienesti?

Bloggaaminen on ammattina uusi. Suomessa itsensä blogilla tai vlogilla ja niihin liittyvällä työllä elättää varmaankin vain muutamia kymmeniä tyyppejä. Itselläni tilanne on toinen. Blogissani on silloin tällöin ollut valtavia kävijäpiikkejä, mutta en kuitenkaan ole aivan niin suosittu bloggaaja, että voisin heittäytyä muista töistä. Enkä edes haluaisi luopua muista töistäni!

Kun aloitin bloggaamisen, en tiennyt blogeista tai blogiyhteistyöstä mitään. En ollut kuullutkaan siitä, että blogin kautta voisi saada tavaroita tai rahaa. Kirjoitin blogisopimuksen Kaksplussan kanssa ja palkkiotaulukko tuli täysin yllätyksenä. Motiivini oli vain jakaa ajatuksia elämästä ja toisaalta myös viihdyttää lukijoita, vaikka joillekin viihdeaspekti saattaa olla nauraa jutuilleni ilkeästi. – Siitä vaan!

MeineBase on tuote, joka on ollut käytössäni jo melkein kaksikymmentä vuotta. Yhteistyö tuntuu siis todella luontevalta.

Blogipalkkio

Saan blogin pitämisestä Kaksplussalta pientä peruspalkkiota, jota vastaan olen sitoutunut pitämään yllä tiettyä lukijamäärää ja postaustahtia. Välillä en ole saanut postauksia toivottuun tahtiin ja se on kyllä ahdistavaa. En haluaisi että tämä kiva harrastus tuo yhtään lisästressiä.

Sen sijaan jos lukijamäärät ylittyvät tavoitteesta, voi saada taulukon mukaisen bonuksen. Muutaman kerran jutut ovat lähteneet jakoon niin, että olen tosiaan ylittänyt tavoitteen. Palkkiota suuremman ilon saan siitä palautteesta, jota olen tärkeinä pitämiini postauksiin saanut. Esimerkkinä tämä kirjoitus, josta satelee vieläkin sellaista palautetta, joka saa onnen kyyneleet kihoamaan.

Myös kuukautismunajuttu sai valtavasti lukijoita ja se on vieläkin mielestäni tosi tärkeä. Se herätti valtavasti tärkeää keskustelua kuukautisista. Ja ohut kollektiivinen häpeän harso aiheeseen hälveni, vaikka moni pitää minua varmaan tempauksen takia aivan sekona. Ja se on minulle aivan samantekevää, sillä haluan elää elämäni vapaana tekemään ja sanomaan juuri niin kuin haluan. Ja teen sen ihan ilmaiseksi, olkaa hyvät!

Lapsiperhe ei näillä palkkioilla silti montaa kertaa käy ruokakaupassa. Eli varsinaisesta rahasammosta ei voi puhua.

Yhteistyöt

Kaupalliset yhteistyöt ovat postauksia, joista olen saanut palkkion tai muuta taloudellista hyötyä (tavaran tai palvelun ilmaiseksi). Joskus ehdotan niitä yrityksille itse ja joskus tarjous tulee yritykseltä itseltään tai Kaksplussalta. Merkitsen kaupalliset yhteistyöt ilmoittamalla että kyseessä on kaupallinen yhteistyö. Vanhemmissa postauksissa saattaa olla maininta blogiyhteistyö.

Merkitsen myös aina kuviin, jos olen saanut tuotteen ilmaiseksi. Näin teen myös Instagramissa.

Kiva kaupallinen yhteistyö on ollut muun muassa siivousvideo Sinituotteen kanssa. Myös arvonnat ovat kaupallisia yhteistöitä. Esimerkiksi Lunette-kuukautiskuppiarvonta sai ihan valtavan suosion! Myös MeineBase on ollut ihan todella kiitelty case – moni on löytänyt blogini kautta siitä tehokkaan avun vuosikausia kestäneisiin iho-ongelmiinsa.

Avainsanalla blogiyhteistyö löytyy suurin osa tekemistäni yhteistyöjutuista. Nyt kun selaan listaa, niin huomaan, että kaikenlaista on tullut tehtyä!

En muista olisiko jostain yhteistyöstä huono fiilis. Ei kai, mikä ehkä johtuu siitä, että kieltäydyn yhteistyöehdotuksista, jotka eivät täytä eettisiä, terveydellisiä ja ekologisia kriteereitäni. Monien tuotteiden, huonekalujen ja kosmetiikkatuotteiden kanssa olen joutunut luopumaan yhteistyöstä kun olen saanut niistä oireita.

Henkilökohtainen kasvu on myös muistettava ja sallittava. Esimerkiksi tietoni terveydestä ja ruokavaliosta ovat karttuneet huimasti parin vuoden sisällä.  Niinpä mielipiteeni saattavat jalostua uuden tiedon valossa. En voi taata, että loppu elämäni seisoisin vaikkapa jonkin vitamiinivalmisteen takana josta olen joskus blogissani kirjoittanut.

Sain Olympukselta matkalle kameran lainaan, sillä puhelimeni kamera meni rikki. Joku kommentoikin sitäkin ilkeään sävyyn kaupalliseksi. Itse koen että on kiva lukijoilleni, että blogini kuvien taso on tämän lainan myötä parantunut.

Affiliate-linkit

Blogissani on ollut muutaman kerran affiliate-linkki. Ne ovat linkkejä, jotka vievät suosittelemieni tuotteiden tai palveluiden myyjien nettikauppoihin. Jos joku päättää ostaa tuotteen tuon linkin kautta, saan siitä pienen palkkion.

Tällainen linkki on ollut muistaakseni Kotitalouskriisi-blogissa vain kaksi kertaa. Yhden kerran Yogaia-joogapalvelun nettisivulle ja toisen kerran nyt viikko sitten kun kerroin menetelmästä, jolla asiakkaani ovat parantuneet monikemikaaliyliherkkyydestä.

Ostin itse tuotteen siis oikealla hinnalla ja olen nyt katsonut DVD:t. Ja edelleen suosittelen menetelmää kaikille, jotka kärsivät limbisen järjestelmän häiriöistä.

En kuitenkaan ala tänne viljelemään näitä linkkejä, joita kovasti bloggaajille tuputetaan. Harvassa nimittäin ovat ne jutut, joiden takana aidosti olen!

Ristiriitainen fiilis rahasta!

Tuntuu suorastaan ikävälle ajatus, että osa ihmisistä on vihaisia siitä, että saan blogin kautta hyvitystä tililleni. Nyt tämän menetelmän ansiosta, jonka olen löytänyt, voisin kuvitellakin meneväni ”oikeisiin töihin”. Nimittäin tähän mennessä se ei tosiaan ole ollut itsestäänselvyys.

Sisäilmasairauteni takia en voinut koskaan olla toimistossa töissä. Yritin monta kertaa ja jouduin aina pakenemaan oireitteni takia. Olen ollut rohkea tai sitten hullu, kun valmistuin korkeakoulusta yrittäjäksi. Minulla ei ole samanlaista turvaverkkoa kuin vakituisessa työpaikassa sairastuneilla työpaikkakyvyttömiksi sairastuneilla ihmisillä. Niinpä olen aina tehnyt sitä, mikä on mahdollista elannon ansaitsemiseksi kotoa käsin. Muutenhan saattaisin tulla kalliiksi yhteiskunnalle!

Minusta tämä blogin kautta pienten ansioiden tienaaminen on hieno kokonaisuus, josta hyötyvät niin bloggaaja, yritykset ja lukijat.

Mitä mieltä sinä olet? Onko blogini liian kaupallinen? Oletko kateellinen?

25 Comments

 1. sissi
  28.2.2017

  Onko olo, että nyt voi liikkua missä vaan helposti dvd:n avulla? Tekisi mieli hankkia.

  Vastaa
  1. Maria
   28.2.2017

   Joo! Olin tänään mm. kuntosalilla!

   Vastaa
 2. Jenni
  28.2.2017

  Hei!

  En koe blogiasia liian kaupalliseksi ja itse käytän tätä väylänä nimenomaan löytää tuotteita, jotka sopivat myös herkälle. Herkkä on oikea sana kuvaamaan omaa tilannettani, jonka vuoksi työskentelen etänä. Kun se ainakin toistaiseksi on mahdollista. Palosi näihin aiheisiin näkyy ja etenkin asumisterveyteen liittyvät asiat kiinnostaa. Blogisi toimii ehdottomasti inspiraationa ja kuulun pitkäaikaisiin lukijoihin. inspiraationa uudemmanlaisiin työskentelytapoihini, oman sairauden kunnioittamiseen ja riittävien työskentelyolosuhteiden vaatimiseen. Vielä kun löytäisin oman väyläni toimia osittain tämän aiheen parissa, isoimpana murheenkryyninä tuoksuyliherkkyys ja laajat allergiat. Etsiä kaikki ne palaset josta oma hyvinvointi, elämä ja palkkapussi koostuu. Tsemppiä jatkoon ja toivottavasti jatkat aktiivisesti bloggaamista!

  Erityiskiitokset meinebasen monien käyttötapojen vinkeistä, joka taisi löytyä safkanetin puolelta sekä lattiamateriaaleihin, maaleihinn ja vaatekaappiin liittyvistä postauksista!

  Vastaa
 3. Lurre
  28.2.2017

  Moikka!
  Mites, eikös sivun latausmääriin vaikuta myös se, että esim. kun seuraan blogiasi bloglovinin kautta, niin kännykällä lukiessa mun ei tarvitse painaa ”view original post”, vaan sun blogin päivitykset näkyy suoraan siinä (siinä missä jonkun muun blogin kohdalla näkyy esim. ensimmäinen kappale vaan, sekä toi view original post -teksti)
  Tässä ihan hetki sitten jonkun toisen blogin (olisko ollut lähiömutsi) kommenttikentässä oli keskustelua tuosta, että ne ei päivity silloin tilastoihin..

  Vastaa
  1. Lurre
   28.2.2017

   Ja juu, ei ole mun mielestä täällä liian kaupallinen meno, enkä ole kateellinenkaan 🙂 😀

   Vastaa
   1. Maria
    28.2.2017

    Kiva!

  2. Maria
   28.2.2017

   Ai? Voi olla! Kiinnostavaa, tästä en tiedä mitään!

   Vastaa
  3. Juttayy
   28.2.2017

   Tätä samaa Bloglovin-asiaa juuri tulin kommentoimaan.
   Itse luen blogeja Bloglovinin kautta, ja yritän aina muistaa klikata sympaattisimpien kirjoittajien tekstit auki, että he saisivat lukukertani tilastoitua palkkioita varten, mutta aina en muista.
   Suosittelen kyllä ottamaan käyttöön nuo thumbnail-tekstit, että kaikki lukijat klikkaisivat ainakin itseään kiinnostavimmat tekstit auki.
   Ei siis kateutta täälläkään, kyllä työstä kuuluu saada palkkio. Itseäni ärsyttäviä blogeja en seuraa, suosittelen lämpimästi muillekin 😀

   Vastaa
 4. Suvi
  28.2.2017

  Hei Maria. Anteeksi nyt jos loukkaan, mutta minulla on mennyt uskottavuus blogeihisi ja postauksiisi. En enää tiedä millä tuomillasi asioilla on todella perusteita ja millä ei. Tulee ajatus että kirjoitatko vain nopeaa ajatusvirtaa ja sitten saatkin myöhemmin selitellä sanomisiasi. Minusta taitava bloggaaja on sellainen, joka uskaltaa ja osaa ottaa kritiikkiä vastaan. Eihän tämä maailma ole valmis, eikä mustavalkoinen, aina asioista löytyy monia puolia, eikä kaikki käy kaikille. Petyin suuresti, ettet vastannut nöyrästi ihmisten kysymyksiin Hopperin hoito-ohjelmasta, vaan pidit ihmisten kysymyksiä turhina. Kehoitit vaan ostamaan videon ja katsomaan sieltä vastauksia isoihin kysymyksiin. Minusta hyvä bloggaaja ei toimi niin vaan perehtyy niin hyviin tuomiinsa teemoihin,että haluuaa vastata kysymyksiin ja käydä keskustelua. Ei ole mitään syytä olla kateellinen. Toivon silti sulle hyvää, vaikka lopetankin nyt seuraamisen, Suvi.

  Vastaa
  1. Maria
   28.2.2017

   Näin että siellä oli useita samoja tyyppejä jotka kommentoi eri nimimerkeillä. En lähde trollien kanssa väittelemään.

   Katso Hopperin haastattelu, niin ymmärrät, että tutkimuksia joiden varaan hän on rakentanut mullistavan teoriansa on satoja. Kirjassa on pitkä lista, enkä ala yksitellen niitä poimimaan. Kokonaisuuden ymmärtääksesi pitää tutustua niihin kaikkiin. Yksi näistän tutkimuksista liittyy mm. aivojen plastisuuteen ja sen tutkijat palkittiin Nobel-palkinnolla tästä havainnosta.

   Annie Hopper pitää n. tunnin mittaisen esityksen American Academy of Environmental Medicinen konferenssissa, lopussa esitetään myös lääketieteellisen tutkimuksen tuloksia. Juttu on pitkä, mutta se kannattaa katsoa loppuun asti.

   Vastaa
 5. Mirjami
  28.2.2017

  Moi! Olen löytänyt blogisi ihan äskettäin ja se on mielenkiintoista luettavaa! Minua kiinnostaa luonnonmukaiset ja kemikaalittomat tuotteet ja mielelläni luen niihin liittyviä postauksia. Kiitos hyvistä jutuista, lasten kanssa reissaamista Thaimaassa seurasin mielenkiinnolla.

  Vastaa
 6. Nimetön
  28.2.2017

  ”Kateus pitää ansaita” on minusta hyvä sanonta. Joten vastauksena kysymykseesi, ei, en ole kateellinen.
  Voisihan blogin perustaa kuka tahansa, ei kai kirjoittamisesta voi kateellinen siis ollakaan?
  Vai kateellinen rahasta tai tavarasta?
  Tuskinpa vaan. Sitä pursuaa ylimääräistä vähän joka kaapista.
  Eikä tarvetta ylettömälle rahamäärällekäön ole, kun näinkin pärjää. En olisi itse valmis myymään sitä pientä vapaa-aikaani enää uudelle työlle. Arvostan lapsiani ja perhettäni niin kovasti, etten enää uusia velvollisuuksia kalenteriini halaja.

  Vastaa
 7. Katja
  28.2.2017

  En ole kateellinen eikä ole liian kaupallista. Mielestäni tehdystä työstä kuuluu maksaa palkkio, miten muuten! Kirjoitat kivasti ja se, että osa purkaa pahaa oloaan väärällä tavalla on surullista.

  Vastaa
 8. veera
  1.3.2017

  Tykkään blogistasi, ei ole liian kaupallinen, en ole kateellinen. Lukiessa jää olo, että kirjoitat vain siitä mihin uskot etkä siksi että siitä maksetaan. Kiitos kivasta blogista!

  Vastaa
 9. Anne Niemi
  1.3.2017

  En todellakaan ole kateellinen,mutta kyllä blogi on selkeästi ylittänyt hyvän maun kaupallisuuden rajat. Bloggauksella todellakin saa tienata,mutta on kaksi aivan eri asiaa suositella kosmetiikka tuotetta tai lastenhuoneen kirjahyllyä kuin pysyvästä sairaudesta parantavaa tuotetta. Tämän eron toivottavasti ymmärrät.Se on eettisesti ja moraalisesti väärin. Sinulla on paljon näkyvyyttä sisäilma-asioissa,toivoisin todella ettet käyttäisi asemaasi väärin. Ja hienoa,että itse koet saaneesi Hopperista apua. Kaikilla ei ole kuitenkaan taloudellisia mahdollisuuksia kokeilla kaikkea,minkä kerrotaan parantavan. Houkutus parantua 300 euron dvdllä voi ylittää monella realismin omasta maksukyvystä ja ongelmat syvenee entisestään. Vastuuta toivoisin sinulta näissä bloggauksissa. Olen suvaitsevainen monessa asiassa,mutta silloin kun koen että sairaita tai lapsia koetetaan hyödyntää oman taloudellisen edun tähden murahdan,murr.

  Vastaa
  1. Maria
   1.3.2017

   Sisäilmaongelmiin liittyvät kustannukset ovat yleensä tuhansia, joillain jopa satoja tuhansia. Lääkärikuluihin, lääkkeisiin ja työntulonmenetyksiin saa menemään loputtomasti myös rahaa. 250 € on todella pieni hinta muutoksesta jolla tuolla menetelmällä saa loppuelämäksi. Suosittelen edelleen! Lisäksi suosittelen ostamaan paketin yhdessä vaikkapa kaveriporukan kanssa. Kurssi kannattaa käydä muiden kanssa yhdessä. Paketin saa myös varmasti myytyä seuraavalle.

   PS.Minusta on erikoinen ajatus, että pitäisi saada kaikki ilmaiseksi. Itse ainakin maksan mielelläni menetelmän kehittäneelle siitä tiedosta ja avusta, jonka häneltä sain. Aion joku päivä mennä myös hänen kursseilleen ja maksaa siitäkin.

   Vastaa
   1. Anne Niemi
    2.3.2017

    Kirjoituksessasi juuri kerroit että olet itsekin stressaantunut raha-asioista.Nämä ihmiset joille tuotetta markkinoit,ovat enimmäkseen juuri niitä jotka jo tuhansia ja tuhansia ovat sisäilmaongelmista maksaneet. Jokainen toki voi käyttää oman jäljellä olevan varallisuutensa vaikkapa mainostamaasi parannus dvd-levyyn tai kurssiin,mutta sairaalle ja köyhälle kohderyhmälle ihmeparannuksen markkinointi on halpamaista. Peräänkuulutan edelleen vastuutasi myyjänä,ihmisenä,julkisuuden henkilönä ja joillekin jopa esikuvana. Onnea paranemisen tielle!

   2. Maria
    2.3.2017

    Tällä kun saa työkyvyn takaisin, niin hinta on todella pieni. Kannattaa koota vaikka porukka, jonka kanssa tilaa tuotteen yhdessä. Setin saa varmasti myös myytyä seuraavalle, kun on itse saanut siitä hyödyn. Minusta olisi vastuutonta, jos en kertoisi menetelmästä, jolla olen nähnyt todella herkistyneiden parantuvan ja palaavan normaaliin elämään. Minusta olisi kiva kertoa kaikki, mitä DVD:ssä kerrotaan, mutta siinä menisi kyllä se 14 tuntia, mikä noissa DVD:ssäkin on materiaalia.

 10. Emilia
  1.3.2017

  Ei. Ei ole kaupallinen. En ole kateellinen kenellekään blogilla tienaavalle. Ei haittaa tuotteet joita saat tai lainaat. Itsekin olen tuotteita testaillut ja saanut ne.

  Kyse oli tästä menetelmästä jota hehkutat parantavaksi monikemikaaliyliherkkyydestä ja muista sairauksista. Omasta mielestäni meni yli siinä vaiheessa kun tajusin että siitä tulee ilmeisesti joku korvaus jos joku tilaa sen. Niin monta kertaa moni on selkeästi selittänyt myös tämän ärtymyksensä sinulle.
  Uskon että monille olisi ollut ihan sama jos korvaus olisi tullut vaikka jostain pesuaineesta. Kyse on kuitenkin ihmisten terveydestä ja vakavasta asiasta.

  Nyt tästä postauksesta tuli sellainen olo että taisit vetää itse herneen liian syvälle? Eihän kukaan kuitenkaan ollut kateellinen, vaan piti sitä epäilyttävänä toimintana, koska mcs saattaa olla niinkin hankala että sairastunut tekee mitä vain päästäkseen parempaan kuntoon. Sulkemalla silmät siltä että tällainen menetelmä voi jopa pahentaa tilannetta.

  Minä olen pettynyt, ihan oikeasti.
  Olisin kuvitellut että sinä olisit viimeisimpiä jolta tällaista olisin lukenut.

  Vastaa
 11. Nimetön
  1.3.2017

  Moi!
  En pidä blogiasi liian kaupallisena. Pidän siitä kun kaikilla bloggaajilla ei ole samojen tuotteiden yms kanssa yhteistöitä. On kiva lukea eri juttujakin. Blogisi on mielenkiintoinen ja hyvää luettavaa, näiltä asioilta on aina ollut helppo sulkea silmänsä. Mielestäni ehdottomasti tehdystä työstä kuuluu saada palkkaa.

  Vastaa
  1. Maria
   2.3.2017

   Kiitos!

   Vastaa
 12. Tiia
  2.3.2017

  Ihana blogi minusta ja olet antanut ainakin minulle valtavasti ajattelemisen aihetta. Pienillä muutoksilla nyt pyrin ekologisempaan elämään.
  Mua jäi mietityttämään ainoastaan nuo Lidlin joogavaatteet ja KappAhlin farkut.. onko ne ekologisesti saati eettisesti tuotettu? Vaateteollisuus ja sen tuottama jäte on nyt alkanut kiinnostaa mua hirveästi. En vaan tajua siitä vielä paljoakaan 😀 olisi mukava jos kirjottaisit aiheesta!

  Vastaa
  1. Maria
   2.3.2017

   Jep. Nää kyllä on ihan sillä rajalla. En niitä erityisesti kyllä erityisesti niitä suosittele. Lidlin joogajutuissa hyvää on se, että kiva että hyvinvointi kiinnostaa monenlaisia ihmisiä. Ehkä monilla kiinnostus ympäristöasioihin lähtee ensin oman hyvinvoinnin oivaltamisessa. Mutta itse ostan vain sellaisia vaatteita, jotka ei päästä mikromuovia.

   Vastaa
 13. Mervi
  3.3.2017

  Yllätyin todella, kun huomasin että teet yhteistyötä Lidl-ketjun kanssa. Lidl ei kerro alihankkijoistaan tietoja julkisesti – ainoana päivittäistavaraketjuna Suomessa. Mielestäni tällaisten asioiden salassa pitäminen on aina jotenkin outoa.
  Tietoni on viime vuodelta (2016), korjatkaa jos tilanne on muuttunut.

  Vastaa
  1. Maria
   3.3.2017

   Pitääpä selvittää!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top