Hyviä uutisia Jenkeistä – hyvästi ruuan PCF-yhdisteille

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto kieltää PFC-yhdisteiden käytön elintarvikepakkauksissa. PFC-yhdisteitä on käytetty vuosikausia paperin tai pahvin käsittelyyn rasvaahylkiväksi. Kyseisellä aineella käsiteltyjä papereita käytetään ruuan pakkaamiseen.

PFC-yhdisteet tunnetaan parhaiten mikropoconr-pakkauksista, mutta terveydelle haitallisia aineita on monissa muissakin elintarvikepapereissa kuten pizzalaatikoissa, hampurilaispapereissa, ranskisten kartonkilaatikoissa ja leivinpaperissa.

PFC-yhdisteet leviävät herkästi ympäristössä. PFC-yhdisteitä on todettu olevan lähes jokaisen amerikkalaisen verinäytteissä. PFC-yhdisteitä on jopa suomalaisten juomavedessä.

Kielto koskee tiettyjä perfluorattuja yhdisteitä, tarkemmin DuPontin valmistamaa Teflonia ja 3M:n valmistamaa Scotchgard-pinnoitetta.

DuPont, yksi Goretex- ja muiden PFC-yhdisteitä sisältävien tuotteiden suurimmista valmistajista, salasi vuosia käyttävänsä näitä haitallisia aineita elintarvikkekäyttöön tarkoitetuissa paperituotteissaan.

Kielto astuu voimaan 1.2.2016.

Englanninkielinen lähde:
EWG

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top