Sika säkissä nettikaupassa – kosmetiikkaa ilman ainesosaluetteloa

EU:n kosmetiikkalainsäädäntö on tullut viimeaikoina tutuksi, kun monista tuotteista on löytynyt kiellettyjä ainesosia. Ja tästä voi iloita! Asialla on hyvätkin puolensa: Saamme olla kiitollisia siitä, että kosmetiikan ainesosille on ylipäänsä asetettu rajoituksia ja pakkauksissa tulee olla asianmukaiset ainesosaluettelot eli INCI-listat.

Kemikaalitutkan lukija lähetti juttuvinkin yhdysvaltalaisesta kosmetiikkamerkistä, joka myy kosmetiikkaa ilman ainesosaluetteloita. Kyliecosmetics on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa ja monet tuotteet on myyty loppuun. Lukija kertoi kiinnostuneensa muutamasta tuotteesta mutta ennen ostoa lukijamme päätti selvittää, mitä tuotteet sisältävät. Hän ei kuitenkaan löytänyt yrityksen nettikaupasta INCI-luetteloa, joka kertoisi tuotteen sisältämät ainesosat.

Kiinnostunut kuluttaja laittoi sähköpostia yritykselle ja sainkin vastaukseksi aika uskomattoman viestin:

”Our lab is in the process of creating an exact ingredient listing so that we may answer your question accurately and provide you with the most up to date information. Once we receive a complete ingredient listing for our products, we will list it on the site. We hope this is helpful!

If you have allergies or are sensitive to some cosmetic ingredients, we recommend only purchasing one item at a time to test for any type of reaction before purchasing multiple items, as we do not currently have a return, refund or exchange policy. ””

Eli karkeasti suomennettuna. Yritys on tekemässä ainesosaluetteloita ja julkaisee ne nettisivulla kunhan luettelot ovat valmiit. Lisäksi yritys suosittelee, että kuluttaja ostaisi vain yhden tuotteen kerrallaan, jotta näkee aiheuttaako tuote allergisia reaktioita. Suomessa tämä ei olisi mahdollista. Ei ole sallittua myydä iholle laitettavaa kosmetiikkaa ilman aineosaluetteloa.

Kemikaalitutka suosittelemaan olemaan tarkkana ulkomaisista nettikaupoista ostaessa. Nettiostoksia tehdessä kannattaa kiinnittää myös huomiota tietoturvaan. Lue vinkit tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top