Detoxia ja kuonanpoistoa? Näin sitruunavesi voi auttaa sinuakin!

sitruunavesi detox

Teen alkuun heti tökerön yleistyksen, jossa esittelen osapuolten näkökannat.

Luontaisväen näkökulma:

Lääkeuskovaisten skeptikoiden näkökulma:

Minun mielipiteeni edellisistä 

 • molemmat osapuolet ovat oikeassa
 • kumpikin osapuoli on väärässä

Seuraavaksi haluan osoittaa, että molemmat ovat osin oikeassa, osin väärässä.

Kehon kuonanpoistojärjestelmät

Pahimmat skeptikot kyseenalaistavat koko kuona-käsitteen ja sanovat, että vessassa käynti riittää poistamaan aineet, joita kehomme ei tarvitse. Tämä ei pidä paikkaansa. Kaikki aineenvaihdunta tuottaa sivutuotteena kuona-aineita, jotka muodostuvat meille hyödyttömiksi tai haitallisiksi ja joista pitää päästä eroon. Esimerkiksi hengityksen kautta poistuu hiilidioksidia, mutta myös haitallisia kemikaaleja, joille altistumme jokapäiväisessä arkiympäristössämme.

Kehomme on erittäin hieno järjestelmä, joten meillä on useita keinoja päästä eroon erilaisista kuona-aineista. Vessassa käynti on vain yksi näistä keinoista.

Kehon aineenvaihduntaan ja ”kuona-aineiden” poistoon liittyvät:

 • virtsan eritys
 • ulostaminen
 • uloshengitys
 • iho

Vessassa käynnin lisäksi kehomme siis hengittää ja erittää ulos tarpeettomia aineita. Järjestelmät eivät voi poistaa kuona-aineita yli suorituskykynsä, siksi omaa järjestelmää ei kannata kuormittaa yli sen kantokyvyn.

Miten tukea kuonanpoistojärjestelmiä?

Aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistumista ei voi jouduttaa ulkopuolisella kikkaskonstilla. Aktiivihiili tosin poistaa kehosta kaikenlaisia haitallisia aineita, kuten myrkkyjä ja lääkkeitä. Onkin hassua, että asiantuntijat sanovat, ettei aktivihiilellä ole detox-vaikutusta, mutta silti he kertovat sen poistavan kehosta lääkejäämiä. Kuulostaa siltä, että aktiivihiili todella toimii! (Tämä ei ole suositus, itse en ottaisi aktiivihiiltäkään päivittäiseen käyttöön, kuten en suosittua sitruunavettäkään.)

Hyvä keino, jolla voi tukea kehon kuonanpoistoon ja aineenvaihduntaan osallistuvia elimiä, on tietenkin laittaa kehoon ja sen pinnoille mahdollisimman vähän sellaisia turhia aineita, jotka kuormittavat näitä järjestelmiä turhaan: alkoholi, lääkkeet, kemikaalit jne. Toinen tärkeä juttu on, ettei tieten tahtoen tuki tai estä kuonanpoistoon osallistuvan järjestelmän, ihon, toimintaa kosmetiikkatuotteilla.

Tämä on kuitenkin toissijainen keino, sillä jos seuraavaksi esittelemäni  EI ole kunnossa, on elintavat toissijaiset.

Tehokkain tapa tukea kehon kuonanpoistojärjestelmiä

Voimme tukea kuonanpoistojärjestelmiä monin tavoin, mutta tehokkain niistä on…

kiitollisuus!

Emme voi hallita kehon kuonanpoistojärjestelmiä tai muitakaan järjestelmiä mielellämme käskemällä. Mutta ajatuksen voimalla voimme vaikuttaa tunteisiin, jotka luovat sisäiset olosuhteet, jotka vaikuttavat kehomme jokaiseen soluun ja elimeen.

Olen käyttänyt tätä vertausta jo sata kertaa, mutta käytetään vielä kerran. Kehomme on sopeutunut elämään savannilla, jos kohtaamme leijonan, stressihormonit ryöpsähtävät verenkiertoon, olemme valmiita pakenemaan – silloin aineenvaihdunta muodostuu toissijaiseksi. Kehomme reagoi ummetuksella, tai jos jatkuu liian pitkään, ripulilla. Jos leijona kerran syö meidät, on ehkä parempikin että kakka tulee housuun.

Pienikin stressihormonipitoisuus vaikuttaa välittömästi kehon aineenvaihduntaan liittyviin järjestelmiin. Hengitys muuttuu pinnalliseksi, maksan toiminta heikkenee ja ruuansulatus hidastuu tai temppuilee muuten.

Kiitollisuuden avulla voimme muuttaa reaktion nykyaikaisen elinympäristön ”paperitiikereihin”. Ympäristömme sekä mielemme on täynnä tekijöitä, jotka voivat käynnistää stressireaktion.

Kun luemme sosiaalisesta mediasta ”vääräuskoisen” jutun sitruunavedestä, joka saa meidät suuttumaan, heikentää negatiivinen tunnereaktio ja sen tuottamat stressihormonit aineenvaihduntaamme – kaikkien muiden järjestelmien lisäksi.

Mutta entäs se sitruunavesi?

Sitruunavesi auttaa sinua kuonanpoistossa jos

 • uskot, että se auttaa sinua
 • pidät sitruunavettä erittäin terveellisenä
 • sitruunaveden juomisesta tulee sinulle mukava rutiini
 • sitruunaveden juominen tuottaa sinulle tunteen, että teet jotain hyvää terveytesi eteen
 • sitruunaveden juominen poistaa sinulta sairauteen liittyviä huoliajatuksia
 • et stressaannu ja huolestu jos huomaat että olet unohtanut juoda sitruunavettä

Itse juon sitruunavettä silloin tällöin aamuisin, 99% aamuista kuitenkin unohdan sen. En myöskäään huolestu siitä että joku kyseenalaistaa aamurutiinini tai pitää sitä vaarallisena.

Kiitollisena,

Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top