Sytytä sisäinen valosi – Kaamosmeditaatio auttaa pimeän ajan yli

Kaamosmasennus on vakava elämänlaatua heikentävä ”vaiva”, jonka katsotaan johtuvan valon vähenemisestä. Vaikka kaamosmasennuksen kriteerit täyttyvät harvoilla, kaamosalakulo on puolestaan erittäin yleinen alkutalven seuralainen.

Kukapa ei olisi tuntenut itseään joskus vetämättömäksi, uupuneeksi tai alakuloiseksi talven pimeydessä?

Apua kaamosmasennukseen voi saada yllättävällä tavalla!

Mitä jos kaamosoireet ovatkin merkki sisäisen valon hiipumisesta?

Viedessäni kaksivuotiasta päiväkotiin pohdin kaamosmasennusta uudesta näkökulmasta. Sanoin tämän kysymyksen mielessäni: Kukapa ei olisi tuntenut itseään joskus vetämättömäksi, uupuneeksi tai alakuloiseksi talven pimeydessä?

Ja sain vastaukseksi lapset ja eläimet! Lapset ja eläimet eivät näytä piittaavan, tai ainakaan kärsivän valon määrän vähäisyydestä samoin kuin aikuiset. Eläimet ovat jokainen omalla tavallaan sopeutuneet talveen. Toki osa eläimistä vetäytyy talviunille. Kuitenkaan ne eläimet, jotka jatkavat elämäänsä tavalliseen tapaan, eivät ole masentuneita tai väsyneitä. Lapsista puhumattakaan. Lapset ovat yhtä elämäniloisia läpi vuoden.

Tästä voikin ehkä tehdä päätellä, että kaamosmasennus liityy nykyaikaiseen elämäntapaan ja yhteiskuntaan, ajatuksiin, tunteisiin sekä tulkintoihin, joita meillä on tätä vuodenaikaa sekä itseämme kohtaan.

Pidän hyvin mahdollisena, että kaamosoireilussa psykologiset ja emotionaaliset tekijät saattavat olla suurempi vaikuttava tekijä, kuin fysikaalinen valon määrän vähentyminen.

Mitä on sisäinen valo?

Eläimet ja lapset, joiden sisäinen valo on voimakas, eivät kärsi kaamoksesta. Vastalääke ulkoiselle pimeydelle on siis sisäisen valon pysyminen kirkkaana.

(Sisäinen valo voi olla vaikea termi skeptikolle, joka ei ole vielä sisäistänyt, että tärkein olemassaoleva on aina kokemus. Mitään ei ole olemassa ilman kokemusta. Ja kokemus on, ikävä kyllä jotain, mitä on hankala mitata.)

Tässä saksalaisessa yliopistossa suoritetussa tutkimuksessa on todettu, että rakastavan meditaation aikana ihmisen keho tuottaa tuhansia kertoja enemmän fotoneja eli valokvantteja kuin normaalitilassa. Normaalitilassa ihminen emitoi noin 50 fotonia sekunnissa, kun taas sydänmeditaation tilassa, jolloin sisäisen valon kokemus on voimakas, ihminen emitoi jopa 100 000 fotonia sekunnissa.

Tiede ei vielä osaa selittää, mikä merkitys on kehon tuottamilla fotoneilla tai niiden määrällä, mutta minä voin heittää oman arvaukseni:

Itse uskon syvästi, että valon kokemus on osa tietoisuutta. Sinä olet pohjimmiltaan valoa, fotoneita ja tietoisuutta, josta kaikki, myös fotonit kumpuavat. Tietoisuuden ja valokvanttien yhteydestä kaksoisrakokoe on klassinen esimerkki. (Esimerkiksi tästä ilmiöstä, voit lukea tarkemmin fysiikan tohtori Johanna Blomqvistin kirjasta Hypertodellisuus.)

Fotonit ovat sähkömagneettisen vuorovaikutuksen välittäjähiukkasia. Ne siis liittyvät myös kehon tuottamaan sähkömagneettiseen kenttään, josta kerron tarkemmin Eroon oireista -kirjassani.

Itse olen kokemuksesta huomannut, että valon kokemus, siis ajatus sisäisestä valosta, ja yhteydestä tuohon valoon, todella vaikuttaa hyvinvointiin, oman energiakentän voimaan ja luovuuteen.

Sisäinen valo on siis jollain tapaa yhteydessä tietoisuuteemme. Tässä voi olla hyvinkin perää… Näyttää siltä, että moderni fysiikka, kvanttifysiikka, tulee yhdistämään tieteen ja henkisyyden.

Sisäisen valon hiipumisen yhteys D-vitamiinin puutteeseen?

Lyön vetoa, että valon ajattelu vaikuttaa mielialan lisäksi fyysisellä tasolla, esimerkiksi D-vitamiinistasoihin. Tämä johtuu siitä, että keho reagoi siihen, mitä tietoisuus kokee.

Olen varma, että jos suoritettaisiin tutkimus, jossa tutkittavat jaettaisiin kahteen ryhmään, josta toiselle ryhmälle opetettaisiin vahvistamaan sisäistä valoa meditaation ja mielikuvaharjoittelun kautta, ja tämä ryhmä ohjattaisiin tekemään harjoituksia päivittäin muutaman kuukauden ajan, vaikutus näkyisi myös D-vitamiinitasoissa.

Tämä on tietenkin täysin oma hypoteesini tällä hetkellä, mutta tutkimus ja valon ajattelun vaikutus D-vitamiinitasoihin olisi helppo saada selville näin. Ken haluaa todistaa väitteeni vääräksi, tehköön tutkimuksen! Opetan mielelläni menetelmäni tutkimusryhmälle!

Kaamosmeditaatio on jo auttanut monia kaamosoireista kärsiviä – kokeile sinäkin!

Jos tämä artikkeli ja siinä esitykset ajatukset kiinnostavat tai tuntuvat täysin järjenvastaisilta, suosittelen molemmissa tapauksissa kokeilemaan luomaani Kaamosmeditaatiota käytännössä.

Olen puolisoni Reino Nordinin kanssa luonut erittäin tehokkaan ja lempeän ohjatun Kaamosmeditaation. Meditaatiosta on tullut aivan upeaa palautetta.

Löydät Kaamosmeditaation tästä linkistä.

Kiitos, kiitos, kiitos!
Maria

1 Comment

  1. Maikki Jokela
    5.12.2020

    Hienoa Maria!

    Hyvin palautit kritiikin kirjasi vastineella puhtaaksi!

    Onnea! Ja varmasti lukijoita riittää!
    Hyvää adventin aikaa💥

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top