Tee itse myrkytön DIY-aurinkorasva

Aurinkovoiteet voivat sisältää haitallisia kemiallisia UV-filttereitä sekä liudan haitallisia lisäaineita. Tutkimuksissa kemiallisia UV-suojia on löydetty kaloista sekä äidinmaidosta.

Myös fysikaalisen suojan antavat aurinkovoiteet voivat sisältää haitallisia aineita. Useimmiten fysikaalisen suojan antavat aurinkotuotteet sisältävät nanopartikkeleita. Ne on merkitty yleensä ainesosaluettelossa näin (nano). Nanokokoisten partikkelien terveysvaikutuksista ei ole vielä tarpeeksi tietoa.

UV-suoja-aineiden lisäksi aurinkovoiteet sisältävät haitallisia säilöntäaineita, hajusteita sekä muita lisäaineita, jotka saattavat aiheuttaa ärsytystä, allergiaa tai olla haitallisia ympäristölle.

Onneksi aurinkovoidetta voi valmistaa helposti myös itse!

Tee-se-itse -aurinkovoide

Hajusteettoman aurinkovoiteen valmistaminen onnistuu helposti. Voit tehdä halutessasi myös hajustetun version.

Kuumenna öljyt tai sheavoi vesihauteessa. Sekoita sinkkioksidi varovasti joukkoon, jottei sinkkioksidijauhe pölyä. Halutessasi voit lisätä aurinkovoiteeseen lempituoksuasi eteerisenä öljynä. Sekoita ainekset hyvin ja kaada ne lasiseen astiaan. Astian pitää olla lasia, jotta se kestää öljyn lämmön eikä astiasta liukene kemikaaleja öljyyn.

Näin valmistetun aurinkovoiteen suojakertoimen sanotaan vastaavan SPF20, mutta varmuutta aiheesta ei ole.

Laadukkaat aurinkotuotteet Safkanetissä

Jos et saa aikaiseksi tehdä aurinkovoidetta itse, tutustu myös Safkanetin valikoimissa oleviin Puhdas+ aurinkotuotteisiin: aurinkosuojavoiteisiin sekä porkkanaöljyyn, jonka sanotaan valmistavan ihoa auringolle.

Jos haluat väriä kasvoille ennen kuin aurinko ehtii lämmittämään, löytyy Safkanetin valikoimista erittäin laadukkaat suomalaiset Flow kosmetiikan valmistamat aurinkopuuterit sekä yhden maailmalla suurta suosiota saavuttaneen Alima Pure -mineraalimeikkisarjan aurinkoupuuterit.

1 Comment

  1. Maxie
    26.4.2023

    Moikka.

    Käykö tämä 3vuotiaista ylöspäin?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top