Terveyssiteiden turvallisuutta selvitetään

Hajustetut terveyssiteet ovat aiheuttaneet vakavia terveysoireita. Oireita ovat saaneet tuotteiden käyttäjät sekä kauppojen asiakkaat ja henkilökunta tuotteita hyllyihin laittaessaan.

Kamalia oireita

”Sain noin viikon jatkuneesta käytöstä todella rajun allergisen reaktion, joka alkoi epämukavalla kirvelyllä ja polttelulla. Virtsaaminen sattui ja iho tulehtui. Alapäähäni ilmestyi kipeitä paiseita.”

”Sain koko vartalon kattavan nokkosihottumaa muistuttavan allergisen reaktion. Mainitsin heti oireiden alettua perheenjäsenelleni, että ihan kuin oireet johtuisivat siteestä. Puna alkoi alueelta ja levittyi jalkoihin ja nopeasti koko vartaloon. Unohdin kuitenkin siteen pohtiessani allergian syytä, koska se tuntui niin hassulta.”

”Havahduin Always-terveyssideongelmaan kuunnellessani radio-ohjelmaa tänään 16.10. iltapäivällä. Vanha sidevarastomme tyhjeni ja ostin viikko sitten pahaa-aavistamatta Always-sidepaketin. Onneksi vain yhden, sillä kärsin koko siteiden käyttöajan karmeasta päänsärystä, johon ei auttanut edes särkylääkkeet. Osasin yhdistää oireeni suhteisiin vasta tuon radio-ohjelman myötä.”

Tukes tutkii asiaa

Tukes eli Turvallisuus- ja kemikaalivirasto on pyytänyt valmistajalta selvitystä tuotteen sisältämistä kemikaaleista sitä saamatta.

Tukes julkaisee pian tiedotteen sekä ohjeistuksen kuluttajalille.

PS. Jaa kokemuksesi Kemikaalitutkan Facebook-sivulla

LUE LISÄÄ: Kotitalouskriisi-blogi, Iltasanomat

 

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top