Ruokahaaveilua ja vinkki katuruokapyörille

DSCF3063Viimeinen kokonainen puistoruokailuviikko lähti käyntiin hep.
Tässä tulee ehdotus katuruokaa tarjoileville ruokapyörille ja -rekoille: Pakatkaa kyytiin parhaat lounasruuat (mulle gluteeniton vaihtoehto, kiitos) ja suunnatkaa puistoruokailua tarjoavien puistojen liepeille.
Ainakin Sepänpuisto on täynnä nälkäisiä vanhempia, jotka katselevat kateellisina kun lapset syövät herkullista kaupungin tarjoamaa puistoruokaa. Esimerkiksi tänään on tarjolla jauhelija-kasviskeittoa, nam!
Usein keittoa riittää vain yksi pieni kulhollinen, ainakin meidän suursyömärilasten masuihin saattaa ruuan jälkeen jäädä pieni kolo. Laatikkopyörillä liikkuvat jätskimyyjät ovat tämän huomanneet jo kaksi kesää sitten.
Kun suurimman osan soppakulhot ovat tyhjät, ilmestyy jäätelöpyörä puiston portille hengailemaan. Itse ostaisin mieluummin jotain terveellisempää jälkiruokaa lapsille. Esimerkiksi hedelmäkippo tai smoothie olisi täydellinen. Ja on jätskikin kiva, silloin tällöin.
DSCF3067Olisi niin kätevää, että puistoon kurvaisi siinä puoli yhden maissa pelkän jätskipyörän sijaan menopeli, johon on pakattu lounasta aikuisille ja terveellistä jälkkäriä lapsille. Siihen mennessä kädet ovat jo vapaat lasten soppakulhoista ja itselle hiipii nälkä.
Kesä on ollut aika kylmä, joten aikuisten ruuaksi sopisi jotain vähän tulista, vaikkapa meksikolaista? Lämmin keittokin kelpaisi. Sitä voisi tarjoilla samaan tapaan kun asiakkaiden omiin astioihin, kuten puistoruokaa. Aikuiset varmasti muistaisivat ottaa astiat mukaan, kun pitää pakata astiat lapsillekin. Ja jos kulho unohtuu, olisivathan lasten soppalautaset jo tyhjät siinä vaiheessa.
Tai kuumana päivänä minulle maistuisi ruokaisa salad nicoise. Inhoan tavallisia salaattisalaatteja. Ja jälkkäriksi sopisi aikuisellekin smoothie. Ja kahvi. Ah.
Siispä, kuka tulisi myymään mulle lounaan?

6 Comments

 1. tanja
  3.8.2015

  Tuo puistoruokailu on niin hieno keksintö. Olen aivan super-kateellinen sellaisesta. Voi kun täälläkin saisi vaikka pienestä maksusta lapsille (ja miksei tosiaan itsellekin) terveellisen lounaan.

  Vastaa
  1. maria
   3.8.2015

   No on! Uskotteko, puiston porteilla oli tänään pieni katuruokapyörä – Puurola! Ostin kaksi puuroa, toisen piti olla lapsille jälkkäriksi, mutta ehdinkin syömään sen itse 🙂
   Puurot ostettiin loppuun! Ihan mahtava some!

   Vastaa
 2. Päivi Charpentier
  3.8.2015

  Olen ihmetellyt miksi kaupunki ei myy lounasta järkevällä katteella kun ostajia olisi? Periatteen pitäisi olla vähän maksutta, enemmän kelpo korvausta vastaan.

  Vastaa
  1. maria
   3.8.2015

   Jep, nythän on kiellettyä vanhempien edes syödä lautaselle jääneen ruuan jämiä.

   Vastaa
  2. Pyhpah
   4.8.2015

   Kaksi lasta istuu vierekkäin puistossa, molemmilla lounas kätösissään. Lapset tiirailevat toistensa lautasia. ”Miksi sulla on enemmän ruokaa kuin mulla?” toinen kysyy. ”Siksi kun mun äidillä on rahaa ja sun äidillä ei.”
   Tokihan ylijäämäruoan voisi myydä pois, mutta aika kylmältä kuulostaa Päivin ehdotus siitä, että maksutta vähemmän ja rahalla enemmän. On perheitä joilla ei ole paljoa rahaa. Perheiden eriarvoisuus on fakta, mutta miksei pyrittäisi johonkin parempaan kunnan järjestämissä palveluissa?

   Vastaa
   1. maria
    4.8.2015

    Käsitin, että Päivin ehdotus oli, että lapset saisivat ilmaiseksi ja aikuiset voisivat halutessaan ostaa lautaselliset itselleen. Periaattesta olen samaa mieltä: eriarvoisuutta ei tule kaupungin tukea, vaan vähentää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top