Kuusitoista tapaa käyttää MeineBase-mineraalisuolaa

MAINOS

Mitä on emäksinen MeineBase-mineraalisuola?

MeineBase on vallankumouksellinen kosmetiikkatuote, joka syrjätyttää kylpyhuoneesta kylpyvaahdon, puhdistusaineet, shampoon, vauvaöljyn, vartalovoiteet, kuorinta-aineet, meikinpoistoaineet, suihkugeelin, deodorantin…

MeineBase sisältää ruokasoodaa, merisuolaa sekä jauhettuja mineraaleja. Emässuola jatkaa 10 000 vuotta vanhaa kehonhoitoperinnettä. Jo antiikin Kreikassa, Egyptissä, Roomassa ja muinaisessa Japanissa sekä Meksikossa on tiettävästi käytetty emäksisiä ihonhoitotuotteita. Ihmiset ovat siis jo aikojen alussa havainneet, kuinka emäksisessä luonnonlähteessä kylpeminen parantaa monia iho-ongelmia. Useat kylpylät onkin perustettu paikoille, joissa on luonnostaan näitä emäksisiä lähteitä.

Emäksinen ihonhoito perustuu happojen neutralointiin. Olemme ensimmäiset 9 kuukautta emäksisen lapsiveden (pH 7,0 – 7,5) ympäröimänä. Syntymän jälkeen ihomme happamoituu vähitellen kehossamme ympäristötekijöiden ja aineenvaihdunnassa syntyvien kuona-aineiden vaikutuksesta. MeineBase-suolan pH on noin 8,5.

MeineBasen käyttö

Kuona-aineiden ja happojen erittymistä iholta voidaan tehostaa käyttämällä ihonhoidossa emäksistä MeineBase-suolaa. Koska pitoisuuksilla on taipumus tasaantua, emäksinen hoitotuote nopeuttaa elimistön kuona-aineiden erittymistä. Emässuola myös neutraloi iholla olevia happoja. MeineBase on erittäin riittoisaa ja kun sitä käyttää kohtuudella, se ei häiritse ihon omien hyödyllisten mikrobien toimintaa.

MeineBase-mineraalisuola ei sisällä synteettisiä hajusteita eikä säilöntäaineita, mikä on erittäin hyvä. Kosmetiikan säilöntäaineet nimittäin tappavat myös ihoa suojaavia mikrobeja.

MeineBase on erittäin ekologinen vaihtoehto, sillä se on 100% luonnontuote. Tuote on myös niin riittoisa, että yksi purkki riittää suurperheen käyttöön vuodeksi. Suurin virhe emäksisen suolan käytössä onkin, että sitä käyttää liikaa. Jo muutamalla murusella saa todella tehokkaan vaikutuksen.

Näin pieni määrä MeineBase-suolaa riittää käsien tai kasvojen pesuun

Osta MeineBase tästä

Viisitoista käyttötapaa

1. Emäksinen kylpy

Liuota kylpyammeeseen 3-4 rkl MeineBase-mineraalisuolaa ja nauti emäksisestä kylvystä 30–60 minuuttia. Hiero kylvyn aikana kehosi pesukintaalla, pesusienellä tai luonnonharjaksisella harjalla. Älä huuhtele tai voitele ihoasi kylvyn jälkeen, jotta emäksisyys jäisi vielä ihoon vaikuttamaan. Iho auttaa munuaisia eritystoiminnassa ja tätä ominaisuutta meidän pitäisi käyttää hyväksemme mahdollisimman paljon! Jos haluat, kylpyveteen voi sekoittaa tuoksuvia kukkia tai yrttejä, kuten kuivattuja ruusunlehtiä tai rosmariinia.

2. Emäksiset jalkakylvyt

Jalkavatiin riittää noin 1⁄2-1 rkl mineraalisuolaa. Tavallisesti vähintään 30 – 60 minuuttia kestävät jalkakylvyt ovat lämpimiä, mutta halutessasi voit käyttää myös kylmää ja lämmintä vettä vuorotellen. Älä huuhtele tai voitele ihoasi kylvyn jälkeen, jotta emäksisyys jäisi vielä ihoon vaikuttamaan. Jotkut ihmiset nukkuvat paremmin, kun he päättävät illan lämpimän jalkakylpyyn kylmällä vedellä. Muistakaamme, että myös jalkakylvyt auttavat munuaisia erittämään kuona-aineita! Jos haluat, kylpyveteen voi sekoittaa tuoksuvia kukkia tai yrttejä, kuten kuivattuja ruusunlehtiä tai rosmariinia.

3. Emäksiset hauteet

Liuota yksi kukkurallinen teelusikallinen emäksistä mineraalisuolaa noin litraan kädenlämpöistä vettä. Kostuta luonnonkuituinen kangas/pyyhe, paita, sukat tai hanskat liuoksessa, aseta lämmin ja kostea kompressi hoidettavaan kohtaan ja peitä se tai kyseinen osa kehoasi vielä kuivalla pyyhkeellä ja huolehdi siitä, että hoidettava kohta pysyy lämpimänä. Pidä haudetta puolesta tunnista muutamaan tuntiin.

4. Emäksinen deodorantti

Älä kuivaa kainaloitasi pesun jälkeen, vaan hiero ripaus emäksistä mineraalisuolaa kosteaan ihoon ja anna veden ja suolan kuivua. Vaihtoehtoisesti voit kostuttaa pumpulin tai pesulapun, jolle ripottelet pienen määrän emässuolaa. Tämän jälkeen pyyhi kainalot hellävaraisesti suolatulla lapulla. Voit myös valmistaa valmiin liuoksen pulloon, josta on kätevä kaataa pieni määrä kämmenelle ja sipaista kainaloon.

5. Emäksinen nenähuuhtelu

Liuota hyppysellinen emäksistä mineraalisuolaa kädenlämpöiseen veteen, ota liuosta kämmeniisi ja ”hengitä” tätä vettä nenääsi useita kertoja. Vaihtoehtoisesti voit käyttää esim. Sarvikuono-nenänhuuhtelukannua, johon liuotetaan 1/3 teelusikallista suolaa. Nenähuuhtelu poistaa painetta nenä- ja otsaonteloista, samoin kuin niihin yhteydessä olevista onteloista sekä lisää nenän, kurkun ja yleisesti pään alueen vastustuskykyä.

6. Emäksinen höyryhengitys

Liuota puoli teelusikallista emäksistä mineraalisuolaa kiehuvaan veteen. Laita kiehuva vesi höyryhengitysastiaan tai kattilaan. Laita pää kattilan ylle ja pyyhe pääsi yli niin, että muodostuu teltta, joka täyttyy höyryllä. Hengitä rauhallisesti useita kertoja.

7. Hampaiden hoito emäksisellä mineraalisuolalla

Emäksinen mineraalisuola ehkäisee tehokkaasti hammaskiveä, hampaiden reikiintymistä ja ientulehduksia. Ota vähän emäksistä mineraalisuolaa kostealla sormella ja hiero sillä hampaitasi ja ikeniäsi. Huuhtele suusi puhtaalla vedellä ja kurlaa lopuksi. Myös hammasproteesit puhdistuvat tehokkaasti, kun niitä säilytetään yön yli laimeassa emäsvedessä.

8. Emäksinen mineraalisuola lasten ihonhoidossa

Lasten kylpyyn (n. 20 l vettä) riittää hyvin yksi kukkurallinen teelusikallinen emäksistä mineraalisuolaa. Mineraalikylvyn ansiosta lapsen ihon luonnollinen kosteustasapaino säilyy. Kylpy sopii erittäin hyvin myös herkkäihoisille eikä kylpy myöskään kirvele lapsen silmissä. Älä huuhtele ihoa kylvyn jälkeen vaan kuivaa se kevyesti pyyhkeellä, jotta emäksisyys jäisi vielä ihoon vaikuttamaan. Tämä on erittäin tärkeää varsinkin ihottumatapauksissa. Emäsvedellä saadaan hoidettua myös molluskat.

9. Emäksinen mineraalisuola vauvakarstan poistossa

Karstan saa pois vauvan päänahasta MeineBase-emässuolalla. Kostuta lapsen pää ja omat kätesi. Ripottele käsiisi pieni määrä MeineBase-suolaa. Työnnä sormet lapsen hiuspohjaan ja hankaa kevyesti. Suolarakeet liukenevat nopeasti. Tee pieniä pyöriviä liikkeitä, kunnes karstaläikät ovat kokonaan irronneet. Huuhtele irtonainen karsta vedellä.

10. Emäksinen ihonkuorinta

Sekoita n. 1⁄2 tl emäksistä MeineBase-suolaa puhdistusöljyn, sheavoiteen tai kookosöljyn joukkoon. Levitä seos kostutetuille kasvoille ja hiero kevyesti sormenpäillä veden kanssa. Lisää vettä aika ajoin sormenpäilläsi, sillä tavoitteena on sulattaa suolakiteet. Huuhtele tämän jälkeen kädenlämpöisellä vedellä.

11. Emäksinen meikinpoistoaine

Sekoita pieneen määrään (noin 100ml) vettä teelusikallinen MeineBase-suolaa. Kaada pieni määrä kämmenelle ja tai puhdistuslapulle ja pyyhimeikit pois. Huuhtele vedellä. Tuoksuvan meikinpoistotuotteen saat sekoittamalla MeineBase-suolan esimerkiksi ruusu- tai appelsiininkukkaveteen.

12. Emäksinen suola jalkasienen ja känsien hoidossa

Ota emäksisiä jalkakylpyjä päivittäin. Kylvyn jälkeen MeineBase-suolaa voidaan vielä painella syylään tai kynsisieneen ja laittaa laastari tai sideharso päälle. Tehohoitona voi käyttää emäsvedessä kostutettujen sukkien käyttöä. Liuota yksi kukkurallinen teelusikallinen emäksistä mineraalisuolaa noin litraan reilusti kädenlämpöistä vettä. Kostuta sukat liuoksessa ja laita jalkaan. Huolehdi siitä, että jalat pysyvät lämpiminä, joten pidä niitä takan tai patterin lähellä. Pidä sukkia puolesta tunnista muutamaan tuntiin.

13. Emäksinen mineraalisuola hiusten pesuun

Kostuta hiukset. Laita noin puoli teelusikallista MeineBase-suolaa kämmenelle ja lisää tilkka vettä. Hankaa suolaa käsien välissä, jotta rakeet hieman liukenevat. Työnnä sormet märkään hiuspohjaan. Levitä suolaa kaikkialle päänahkaan. Anna vaikuttaa hetki. Lisää päähän tilkka vettä ja ”vaahdota” eli hiero hiuspohjaa sormenpäillä. Huuhdo. Ja toista käsittely. MeineBase-pesun jälkeen hiustenhoitoaineeksi sopii erinomaisesti miedosti hapan hiushuuhde, joka sulkee hiussuomut ja tekee hiuksista luonnollisen kiiltävät.

14. Emäksinen vartalonpesuaine suihkuun

Kostuta vartalo. Laita noin puoli teelusikallista MeineBase-suolaa kämmenellesi ja lisää tilkka vettä. Hankaa suolaa käsien välissä, jotta rakeet hieman liukenevat. Levitä suolaa kaikkialle vartalossasi. Tunnet kuinka iho tulee liukkaksi ja rasva sekä hiki irtoavat ihon pinnalta hellävaraisesti. Huuhtele iho hyvin nopeasti, jotta osa iholle jää emäsvaippa.

15.Emäksinen käsienpesuaine

Laita käsienpesualtaan reunalle pieni kulho, jossa on MeineBase-suolaa. Kostuta kädet ja ota kostutetulla sormella pieni ripaus suolaa sormenpäälle. Hankaa suolaa huolellisesti käsiin ja huuhtele.

16. Emäksinen mineraalisuola psoriasiksen, atooppisen ihon sekä ihottumien hoidossa

Tee emäksisiä kylpyjä noin kerran tai kaksi viikossa. Voit myös tehdä mineraalisuolahauteita ihon ongelmakohtiin. Laita pieneen kulhoon n. 1 tl MeineBase-suolaa ja kasta puuvillaharso tai luonnonkuituinen pyyhe emäksiseen veteen. Aseta haude ongelmakohtaan ja anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään. Voit myös liuottaa n. 1 tl mineraalisuolaa suihkepullolliseen vettä ja suihkuttaa tätä emäksistä vettä koko kehoosi ja antaa sen kuivua. Sekoita uusi suihkutettava vesi muutaman päivän välein.

Käyttäjien kokemuksia

Tähän on koottu Kotitalouskriisi-blogiin kertyneitä kommentteja MeineBase-suolaa kokeilleilta lukijoilta.

”Olen pessyt hiukseni ja koko kehon nyt noin viikon ajan meinebasella, kun huomasin tämän kirjoituksesi! Kiitos kovasti, että toit tämän esille, on ollut aivan huippua, kun hiukset ovat olleen jopa päivän puhtaana ilman pesua, tälläistä ei ole ikinä tapahtunut millään muulla pesukeinolla! Minulla on todella rasvoittuvat hiukset, joten olen jo iloinen siitä, että pystyin olemaan päivän ilman että hiukset näyttävät aivan rasvaisilta ilman pesua! Tästä toivon ja uskon, että tilanne vaan paranee ?

Aloin myös käyttää Meinebasea lasteni pesussa, ja huomasin kuinka toisen lapseni atooppinen iho alkoi parantua heti ensimmäisellä keralla! Ihan uskomatonta. Meillä oli ennen ollut hajusteettomia pesuaineita, mutta tosiaan atopia tuli ilmeisesti kemikaaleista, ei pelkästään hajusteista.

Uskomatonta on myös se, kuinka paljon jäi ylimääräiseksi tuotteita! En enää tarvitse päivä-tai yövoidetta kasvoille, tai muita rasvoja, kun iho on niin hyvässä kunnossa! En tarvitse myöskään hiustenhoitoon MITÄÄN tuotteita, vaikka ennen käytin pesuaineiden lisäksi päivittäin vähintäänkin tuuhentavaa geeliä/hiutaleita, kiilto/hoitosuihketta ja kahta erilaista hiuslakkaa, saadakseni hiukset näyttämään hyviltä ja ”pysymään paikallaan”. Hiukseni ovat todella liukkaat ja lasimaiset. Nyt kuitenkin huomaan pestyäni hiukset Meinebasella, että ne näyttävät jopa paremmilta kuin ennen ihan vaan harjaamalla, ilman mitään muita tuotteita ?

Olen todella tyytyväinen sekä ihon ja hiusteni kuntoon, ja siihen, että kemikaalikuorma omalla ja lasten iholla väheni huimasti! Olen raskaana, joten varsinkin juuri nyt kemikaalien vähentäminen ei voi tehdä muuta kuin hyvää ? Kiitoksia siis kovasti siitä, että kirjoitit Meinebasesta!”

”Olen käyttänyt Meine Basea kasvojen pesuun sekä psorin hoitoon, toimii. Tänään teen aluevaltauksen hiusten pesuun. Itsellä on ei niin tuuheat- pakkasen latistamat hiukset, joten katsotaan millainen pehko tästä vielä saadaan aikaan. Mielelläni suosittelen suolaa, täytyy vinkata ihotautilääkärille, joka ottaa meillä vastaan (itse labrassa).En vaan ole vielä saanut poikaani kokeilemaan suolaa, hänelle sen alun perin ostin!!”

”Muutama viikko MeineBase-kokeilua (niin päänahkaan kuin kasvoihinkin) enkä voi muuta kuin kehua! Akne/seborrea on selvästi rauhoittunut, ehkä hitusen myös päänahan rasvoittuminenkin. Keskimäärin kyllä joudun edelleen pesemään hiukset 2 päivän välein. Mutta ennen kaikkea päänahan kutina on vähentynyt merkittävästi! Muotovaahtoakaan en enää tarvi, sillä hiukset jäävät mukavan kuohkeiksi.”

”Kehittelin muuten keinon, millä saan suolan levitettyä päähäni helpommin: Laitan vajaat 2 tl suolaa matkakokoiseen tyhjään shampoopulloon, perään n. ½ dl lämmintä vettä ja ravistan niin kauan, että suola on liuennut. Sitten menen suihkuun, kastelen hiukset ja pursotan liuosta päänahkaani. Hieron, huuhtelen ja toistan. Eli tuosta seoksesta riittää kahteen kertaan.”

”Ostin Meinebasea tänään ja pesin hiukset. Viimeksi olen pessyt torstaina illalla, ja tänä aamuna olivat melkoisen rasvaiset, aamulla olin saanut kuivashampoolla työkelpoisiksi. Olen tosi häkeltynyt pesutehosta! Hiukset ovat tosi pehmeät ja sileät ja täysin puhtaat.”

”Kiitos aivan älyttömästi vinkistä käyttää Meine Basea deodorantin sijaan. Nyt ei kainalot ole enää ärtyneet ja tuntuu, että niissä ollut ”kalvon tunne” on poissa! ?”

”Hei! Nyt on pakko kiitellä ja iloita Sinun ansiostasi! Olen itse lopettanut tukan värjäämisen yli kolme vuotta sitten, en suorista tukkaa tai käytä muita kuluttavia laitteita (tai mömmöjä), mutta päänahkani on ollut töhnän täyttämä vuosia. Kaikkea paitsi iholääkäriä, kaljaa ja kananmunaa on kokeiltu vaivaan. Aloin olla jo niin epätoivoinen, että harkitsin palaamista ihmistä ja luontoa kuormittaviin myrkkyihin. Sitten silmiini osui sinun Meinebase-kokeilu ja syöksyin itse seuraavana päivänä kauppaan hakemaan purnukan. Eilen pesin tukan toisen kerran Meinebasella ja pesin myös harjani soodalla, joka oli töhnää täynnä. Se myös töhnääntyy joka harjauskerran jälkeen. Tänä aamuna harjasin hiuspohjan ja kyllä hymyilytti!!! Ei töhnän murustakaan, uskomatonta! Siis kahden pesun jälkeen päänahkani on rauhoittunut silminnähden ?”

”Lämmin kiitos yksityiskohtaisista ohjeista ja tuotteen suosittelusta! Itselleni Meinebase oli aivan uusi tuttavuus, johon törmäsin tässä sinun blogissasi (hakusanalla suola ja hiukset). Erilaiset stressit ovat viime vuosina koetelleet ja hiukset ovat kärsineet kovin sen tuloksena. Olen selvästi herkkä (pää)nahkainen. Kokeilin muutamia yleisimpiä non-poo aineita, mutta ne eivät oikein kohdallani toimineet tai tulos jäi mielestäni liian rasvaiseksi tai päänahka koppuraksi. Eniten pidin kanamunanpesun tuloksesta, mutta viime aikoina se alkoi laukaista astmakohtauksia. Luettuani tuon blogi-tekstisi päätin ostaa pienen purkin tuotetta ja antaa sille mahdollisuuden. Olin aika skeptinen, mutta nyt kokeiltuani positiivisen hämmästynyt. Tietysti yksi pesu ei kerro vielä koko totuutta, mutta ensi tuntuma on erittäin hyvä. Myös kasvojen pesuun aine on mielestäni erinomainen. Hienoa, että kerroit kokemuksesi ja näin autat monia meitä, jotka haluavat päästä eroon turhista kemikaaleista. Aurinkoista jatkoa!”

”Hei Maria, kiitos inspiroivasta blogista. Olen kamppaillut vuosia hetkessä rasvoittuvien hiusteni kanssa etsien sopivaa (eko)shampoota, jolla ylipäänsä saisin hiukseni puhtaaksi edes yhden päivän ajaksi. Ensimmäiset kokeilut MeineBasella vaikuttavat lupaavilta!”

”Hei, mahtava juttu. Itsehän kokeilin tätä MeineBasea heti kun oli joku sinun kommentti siitä Twitterissä ja hyvin on toiminut! Pientä töhnää yritti kerätä päänahkaan, mutta paljolla harjaamisella ennen pesua sekin ongelma katosi. Aivan upea, kutisematon lopputulos itselläni ja sinä näytät todella kauniilta, kuten aina!:)”

Verkkokauppamme valikoimassa on kaksi pakkauskokoa:

MeineBase 75g hinta €10,30

MeineBase 750g hinta €34,90

4 Comments

 1. Leena
  29.4.2019

  Oletko selvittänyt voiko meine basea käyttää lowpoona tai suolasuihkeena curly girl -metodissa?

  Vastaa
  1. marianordinoma
   3.5.2019

   Hei, en ole kyllä selvittänyt. Periaatteessa aito palasaippua ei ole sallittu, mutta olen silti käyttänyt sitä. Jossain luonto menee kaiken edelle.

   Vastaa
 2. Maikki Jokela
  14.10.2020

  kiitos Maria,
  yllätyin iloisesti, kun huomasin, mitä kaikkea kivaa blogeissasi on, eikä vaan kivaa vaan hohdokasta!

  Vastaa
 3. Emma Järvinen
  30.10.2020

  Ostin eilen MeineBasen ja olen häkeltynyt. Olen kokeillut taipuisille hiuksilleni Curly Girl metodia, mutta en ole löytänyt sopivaa ainetta hiusten pesuun. Nyt kun kokeilin suolaa, hiukseni hengittävät ja taipuvat kauniisti.😍 Minulla on ollut aina hyvä iho, mutta siinä on ollut kuona-aineita, jotka eivät ole lähteneet pois. Hieroin suolaa eilen myös kasvoilleni ja nyt aamulla iho oli silkin pehmeä. Aivan loistava tuote!❤️

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top