Tehokas apu lapsen syylään – Tästäkö maksoin lääkärille 100€!?

Syylän hoito

Syylät ovat todella yleinen vaiva, jonka aiheuttaa papilloomavirus eli HPV. Jopa joka viidennellä kouluikäisellä on syylä jossain vaiheessa. Syylillä on taipumus parantua ajan kanssa itsestään, mutta esimerkiksi kävelyä haittaaviin tai muuten arkea häiritseviin syyliin suositellaan haettavaksi apua lääkäriltä.

Minullakin oli lapsena syylä kädessä. Ja muistan jo silloin ihmetelleeni siihen ehdotettuja hoitokeinoja.

Tehokkaita uskomushoitoja syyliin

Kun olin lapsi, ätini kertoi että hänen syylänsä olivat parantuneet, hänen tätinsä kertomalla ”tehokkaalla hoitokeinolla”. Syylä tuli näyttää täyskuulle keskiyöllä ja samalla lausua loitsu. Äitini muisteli hänen syylänsä parantuneen hyvin nopeasti tämän hoidon jälkeen.

Olin ilmeisesti lapsena skeptikko. En uskonut tämän hoitokeinon tehoon lapsena ja nauroinkin äitini kertomalle tarinalle. Sanoin, että hänen tätinsä oli huijannut häntä ja ettei täysikuu mitenkään voi parantaa syyliä. Eikä se todella voikaan!

Silloin en ymmärtänyt, että kuunvalohoidossa tehokasta on usko siihen, että täysikuun valo voisi parantaa syylät. Hoito toimii vain jos siihen uskoo vilpittömästi. Näin placebonkin on todettu lukuisissa tutkimuksissa toimivan.

Isäni sen sijaan kertoi, että tehokas apu syyliin on jonkin tietyn kasvin maitaisneste. Lapsena uskoin tähän teoriaan vähän enemmän. Ongelma oli, että isäni asui lapsuutensa Espanjassa, eikä hän muistanut kasvin nimeä. Voi siis olla, ettei kyseistä kasvia kasva edes Suomessa. Kokeilin tietenkin limoviikunan maitiaisnestettä, sillä sellainen maitia tuottava huonekasvi meillä oli sekä tietenkin pihalta löytyvän voikukan maitiasnestettä.

Jossain vaiheessa syylä hävisi. Mikä sen lopulta paransi?

Teoria placebosta ja kehon omasta kyvystä parantaa

Sain vähän aikaa sitten oivalluksen lukiessani erästä kirjaa (taisi olla lääkäri Jon Kabat-Zinnin Läsnäolon voima), jossa kirjailija kertoi hieman vanhemmistaan, jotka olivat myös lääkäreitä.

Kabat-Zinn kertoo kysyneensä lapsena lääkärivanhemmiltaan, mitä ovat erikoisen näköiset värikästä nestettä sisältävät pipettipullot ylähyllyllä. Vanhemmat vastasivat että värikkäät nesteet on tarkoitettu lasten syylien hoitoon. Kabat-Zinn arveli pullossa olevan jotain vahvaa lääkettä, mutta vanhemmat paljastivat että itseasiassa pullossa on vain sokerivettä ja elintarvikeväriä. Syyliään poteville lapsille lääkärit eivät tätä kuitenkaan kertoneet, vaan antoivat lapselle pullon kotiin vietäväksi tarkkojen hoito-ohjeiden kera.

Syylät parantuivat, kun lapset uskoivat hoidon ja värikkään ”lääkkeen” parantavan syylät. Lasten kehojen oma usko vahvisti kehoa ja immuunipuolustusta niin, että sen voima sai syylän aiheuttaman viruksen taipumaan.

Myös tutkimukset puoltavat tätä teoriaa. Tutkimusten mukaan placebo on erittäin tehokas moniin vaivoihin. Placebo toimii sitä paremmin, mitä erikoisempi ja tarkempi hoito-ohje on. Myös monimutkaisen nimen tiedetään vaikuttavan lääkkeen tehoon.

Homeopatiakin voi toimia syyliin

Uskon, että myös homeopatia toimii samaan tyyliin. Vein toisen lapsistamme oikeastaan ihan mielenkiinnosta osteopaatille. Jotenkin puhe ajautui jo pitkään lapsen jalkapohjassa olleeseen syylään. Osteopaatti tarjoutui antamaan homeoppattisia rakeita. Kuten edellisessäkin tarinassa, hän ohjeisti lapsen hyvin tarkkaan.

Emme tosiaan muistaneet ottaa homeoppattista raetta säännöllisesti, mutta ne kerrat kun lapsi muisti, teki hän tarkkaan juuri miten osteopaatti oli määrännyt. Parin kuukauden sisällä tosi pitkään jalkapohjassa ollut syylä hävisi.

Huom! En tässä kirjoituksessa ota kantaa homeopatiaan. Itse en ole koskaan kokeillut sitä, enkä koe sitä tarpeelliseksi. Uskon erityisesti kehon omaan kykyyn parantaa.

Lääkärin määräyksestä rautakauppaan

Saimme taas tutustua syyliin ja niiden hoitoihin pari viikkoa sitten. Tällä kertaa toinen lapsistamme ilmoitti, että hänen sormeensa sattuu. Ja kappas, siinä olikin todella jo varsin iso syylä. Koska syylä oli sormessa, paikassa jossa se saattoi hankautua kipeästi lasten isä oli sitä mieltä että nyt menemme lääkäriin. Itse olin sitä mieltä, että kyllä syylä menee itsestään pois.

Koska emme ole käyneet lasten kanssa enää pikkulapsiajan jälkeen pahemmin lääkärissä, sopi lauantaipäivän ohjelmaksi ihan kivasti käynti yksityisellä lääkäriasemalla. Lääkäri oli ystävällinen ja kertoi, että tehokkain hoito syyliin on teippihoito. Teippihoito on lääkärin kertoman mukaan myös Iho- ja allergiasairaalan ensisijainen suositus lasten syyliin. Toki syylän olisi voinut hoitaa myös polttamalla, jäädyttämällä tai vahvoilla lääkkeillä, mutta näihin hoitokeinoihin sisältyy myös haittoja.

Lääkäri määräsi syylän päälle palan jeesusteippiä kuutena päivänä viikossa. Kyllä, rautakaupasta saatavaa jeesusteippiä, eli hopeista ilmastointiteippiä! Syylän päällä pidetään teippipalaa kuutena päivänä viikossa ja yhtenä päivänä pidetään lepopäivä. Sama teippi voi siis olla kiinni ihossa sen koko kuusi päivää, ja jos teippi irtoaa, laitetaan uusi. Nauroin itseni tikahduksiin, kun kuulin lääkärin määräyksen.

Puolisoni on sen sijaan aivan vakuuttunut, että teippi jollain tapaa ”tukahduttaa syylän”. Itse olen taas sitä mieltä, että hoito perustuu uskoon sen tehosta, siis placeboon eli lumevaikutukseen. Sormen päässä oleva hopeinen teippi muistuttaa lääkärin määräämästä hoidosta ja mieli saa kehon uskomaan kykyynsä parantua. Ja todella, tästä alle viisi minuuttia kestäneestä juttutuokiosta ja jeesusteippivinkistä maksoimme yli 100 €. Olisi pitänyt googlata!

Sormen syylä on parissa viikossa huomattavasti pienentynyt. Eiköhän se siitä lähde!

Nyt aloin vielä pohtia, että voisiko sittenkin jeesusteipin liiman säilöntäaine olla vaikuttava aine, joka tepsii syylään…? Ainakin teippi haisee pahalle, mikä todennäköisesti lisää hoidon tehoa.

PS. En tällä tekstillä suosittele mitään hoitoa syyliin, vaan pohdiskelen ja kerron meidän kokemuksista. Jos siis lapsesi tai itse kärsit syylästä, kysy apua lääkäriltä.

PPS. Onko teillä kokemuksia oudoista hoitokeinoista syyliin?

Kuvat Pixabay

47 Comments

 1. Jonsku
  19.10.2018

  Lapsena minua ja veljiäni käytettiin herneenpyörittäjän luona. Meni pari viikkoa ja kaikilta kolmelta katosi syylät. Vaikea sitä on vieläkin uskoa.

  Vastaa
  1. Maria
   19.10.2018

   Mutta mikä on herneenpyörittäjä?

   Vastaa
 2. Hannele
  19.10.2018

  Meidän pojalla oli ollut pitkään neljässä sormessa syylät. Jostai kuulin et kookosöljy vois auttaa. Sipaistiin öljyä syylien päälle ja ajattelin toistaa saman useampana päivänä, mutta unohdin. Oisko viikko pari mennyt, kun hoksasin et syylistä ei jälkeäkään. Tämän jälkeen pari syylää tullut jalkoihin ja nekin lähti kookosöljyllä.

  Vastaa
  1. Maria
   19.10.2018

   Vau, kuulostaa ihmeelliseltä!

   Vastaa
 3. Suhmura
  19.10.2018

  Itsellä oli lapsena syylä sormessa ja kokeilin jesaria ilman lääkärin ohjeita. Kyllä se auttoi, kun piti sitä pari viikkoa. Olisikohan jesari niin paksu, ettei syylä saa ilmaa ja siten kuihtuu pois ja loput irtoaa teipin mukana.

  Vastaa
 4. Matuska
  19.10.2018

  Pojalla oli aikoinaan hankala syylä varpaassa ja kaikenlaista kokeiltiin. En tiedä auttoiko vai oliko muutenkin jo häviämässä, mutta upotin syylävarpaan koosöljyyn laastarin alla ja syylä alkoi aika nopeasti häviämään. Syylä ilmeistyi kyllä toiseen paikkaan eli virus ei kadonnut, mutta hankalasta paikasta hävisi. Myöhemmin olen hyvin saanut syyliä ainakin vaihtamaan paikkaa voitelemalla syylä paksusti joko kookosöljyllä tai pihkasalvalla (ja laastaria päälle, että hautuu kunnolla) .

  Vastaa
 5. Hanna
  19.10.2018

  Lapsena minulla oli syyliä jaloissa ja käsissä. Niitä yritettiin hoitaa erilaisilla lääkehoidoilla ja jäädyttämällä, mutta mikään ei tehonnut. Äitini kuuli, että syyliä voisi koittaa hoitaa hieromalla raakaa perunaa syylän päälle tai voikukan maitoa. Itse koin voikukan maidon kaikista tehokkaimmaksi, koska syylät lähtivät paranemaan aika äkkiä ”voikukkahoidon” aloittamisen jälkeen. Tämän jälkeen ei uusia syyliä olekaan ilmaantunut.

  Vastaa
 6. Krista
  19.10.2018

  Joo, nuolemista mulle suositeltiin pienempänä. Joka aamu sitten sormessa olevaa syyläni kuolasin ja pian se jo katosikin. En tiedä auttoiko se sylki oikeasti, mutta pian syyä katosi. Nyt lapsella on jalkapohjassa syylä, jota hieman vaikeampi on nuoleskella. Jospa ilman hoitoja siitä paranisi 😅

  Vastaa
 7. Niina
  19.10.2018

  Itse olen kuullut että syylän päälle laitetaan omaa (tai äidin) sylkeä iltaisin ❤ mutta itse opiskelen sairaanhoitajaksi oli 0,5 op tunnit jalkojen hoitoa, jalkaterapian opettaja myös mainitsi jeesusteipin mutta lisäsi myös juuri että lapsilla syyliä tulee ja menee eikä niitä juuri tarvitse hoitaa.

  Vastaa
 8. Minnaps
  19.10.2018

  Aamusylki ja tuhkaa syylää, sen päälle laastari ja syylä irtoaa kokonaisena. Tällä keinoin otin jalkapohjasta syylän pois. Nyt kävin lääkärissä jäädyttämässä kasvoissa olevan syylän.

  Vastaa
  1. Matti kettunen
   19.10.2018

   Syylät nypintään pinsetillä pois

   Vastaa
 9. Elina
  19.10.2018

  Minun ja veljeni syyläongelma katosi nopeasti kun aloimme syödä osterivinokaskapseleita.

  Vastaa
  1. Äitipuolitoista
   20.10.2018

   Meillä ei pojalla auttanut valitettavasti. Nenässä oli muutamia vuosia syylä, joka lopulta lähti apteekin Verruxin-nesteellä. Sitä ei edes suositeltu naamaan, mutta kaikkea muuta oli jo pari vuotta kokeiltu.
   Oli sitä kokeiltu jäädyttääkin aiemmin, mutta ei auttanut. Eipä jeesusteippiä viitsinyt nenään laittaa.

   Vastaa
 10. Maikki
  19.10.2018

  Vietnamilaiselta ystävältä peräisin vinkki: leikkaa banaanin kuoresta pala syylän päälle ja vaikka laastarilla yöksi kiinni. Toista kunnes syylä kadonnut. Minulla meni kolme yötä saada jalkapohjassa pitkään ollut syylä kokonaan pois. Toimii!

  Vastaa
 11. Äitiliini
  19.10.2018

  Kyllä! Muutamia kertoja on ollut syyliä ja äitini neuvo laittaa joka aamu ennen hampaiden pesua omaa sylkeä syylän päälle on auttanut joka kerta hävittämään nuo inhotukset. Tiedäkö onko todella toimiva vai perustuiko myös placeboon. 😁

  Vastaa
 12. Annu
  19.10.2018

  Liitua! Siis taulu liitua piti hangata pari kertaa päivässä syylän päälle, hyvin toimi 🙂

  Vastaa
 13. Hassu
  19.10.2018

  Isoäitini suositteli laittamaan omaa sylkeä aamuisin syylään, ennen hampaiden pesua ja aamiaista. Eihän siinä kahta viikkoa kauemmin mennyt kun syylä oli poissa. Hauskaa nyt kun miettii asiaa.

  Vastaa
 14. Hansu
  19.10.2018

  Young Livingin eteerinen Thieves-öljy tehoaa🙏

  Vastaa
 15. Katri
  19.10.2018

  Suosittelen Vocca nestettä, erittäin tehokasta ja kivutonta.

  Vastaa
 16. Mai
  19.10.2018

  Juu. Aikanaan veljeni syylät saatiin katoamaan tutun kylän miehen taian avulla. Syylät oli kädessä ja kädet hoidon ajan veljen selän takana, ettei tiedetä mitä tapahtui, mutta hävisivät. Muutama vuosi sitten omalle lapselle tuli jalkapohjaan syylä joka kipeytyi. Lääkäristä neuvottiin köyttämäön syyl end-lääkettä. Syylä alkoi sillä kyllä muuttumaan, mutta hoidot kävivät kipeäksi. Vanemmillani käydessämme äitini sitten soitti samalle kylänmiehelle joka lupasi ottaa vastaan. Mentiin heille kotiin, taas mies teki taikojaan meiltä salassa ja muistaakseni jo parin viikon päästä syylä oli kadonnut kokonaan! En ymmärrä, mutta toimii, olkoon sitten lumevaikutus tai mikä lie, mutta tehokas ainakin. Hän ei ota maksua (hoito ei kuulemma tehoa jos siitä maksetaan), tekee hyvin pienimuotoisesti ja on opettanut taian vain omalle tyttärelleen jatkumoksi.

  Vastaa
 17. H.P
  19.10.2018

  Tyttären syylät katosivat osterivinokastableteilla. Ehei, niitä ei syöty. Riitti että ne oli näkyvillä ja haisivat pahalle- syylät katosivat!
  Pojalla oli kädet täynnä syyliä. Näytimme niitä terkkulan ihanalle sympaattiselle hoitajalle joka otti pikkupojan syyläiset kädet omiinsa ja kertoi eri hoitovaihtoehdoista. Ehkä jesaristakin. Syylät katosivat käynnin jälkeen kokonaan.

  Vastaa
 18. Riikka R
  19.10.2018

  Minä muistan omasta lapsuudestani tuon Täysikuu-hoidon! Mummoni ohjeisti, että isovarpaaseeni, jossa syylä oli, piti ensin sitoa pätkä villalankaa ja käydä sitten näyttämässä sitä täysikuulle sanoen samalla: ”Katso, Kuu, minun syyliäni!” Näin tein ja syylä hävisi, taattua plasebo-vaikutusta! 🙂
  Neuvolassa vanhempi hoitaja neuvoi meitä hoitamaan lapsen syyliä aamusyljellä. Näin tehtiin ja toimi! Tuota jesarikeinoa täytyy kokeilla muuten seuraavaksi, sen olen minäkin kuullut lääkäriltä!

  Vastaa
 19. Nimetön
  19.10.2018

  Olisi tosiaan kannattanut googlata!
  Teippihoito löytyy sieltä kyllä.

  Meillä on lasten syyliin käytetty apteekista löytyviä valmisteita. Yksi ”syövyttää” ihoa syylän kohdalta niin, että lopulta syylä on hävinnyt.

  Jääsytyshoidosta pitän itse eniten. Siinä syylä kuolee pala palalta, uusi kerros nousee pintaan ja pikku hiljaa syylä kuluu ja lopulta putoaa kokonaan pois. Jäljelle jää vain kuoppa.

  Teippihoitoa emme ole kokeilleet. Olen kuullut sen tehon perustuvan siihen, että iho teipin alla hautuessaan pehmenee. Niinkuin se rypistyy ja pehmenee laastariäreessäkin olessaan. Kun teippi sitten irrotetaan, irtoaa teipin mukana aina syylän pinnalta kerros tuota liimapintaan tarttunutta, pehmennyttä ihoa. Pikku hiljaa tässäkin hoidossa syylä vain kuluu loppuun (se kun aina nousee ylös kuopastaan vähän kerrallaan).

  Vastaa
 20. Sh
  19.10.2018

  Onko se kummallinen hoitokeino, en tiedä, mutta tee puu öljy sekoitettuna aloe veran kanssa. Juuri syyliin. Itse olen harvemmin ollut ilman syyliä. En toki myös käy hoitamassa lääkärillä. Joku lääkäri kerran kertoi, että yksi syylä on emo ja kun se haihtuu niin muutkin syylät poistuvat. Silti heti tulee uusia. Ehkä kehoni vaan on HPV:n vallassa, lapsuudesta asti. Tai ehkä olen skeptikko, joka ei usko lääkäreihin.

  Vastaa
 21. Sanna Pietikäinen
  20.10.2018

  Meidän suvussa on lapsilla ollut syliä ja ontelo syliä ja ainut millä ne on saatu pois on osterivinokas kapseleita syömällä. Pari kuukautta siihen menee, mutta yhdellä lapsella oli kädet täynnä ja osterivinokkaalla hävisi

  Vastaa
 22. Heidi
  20.10.2018

  Lapsena pitkään vaivanneet syylät katosivat (omalla) aamusyljellä.

  Vastaa
 23. Heidi
  20.10.2018

  Ukkini neuvoi myös että omaa aamusylkeä, ennenkuin mtn laitetaan suuhun, laitetaan syylälle. Ja syylä katosi. 😀

  Vastaa
 24. Kati Sokura
  20.10.2018

  Meille myös lääkäriltä saatu neuvoksi ilmastointiteippi, voikukan ”maito” ja aamu sylki ennen kuin pistää mitään suuhunsa. Lapset eivät anna edes jäädyttää kun se sattuu niin paljon. Taidanpa tällä viikolla kokeilla teippejä koska syysloma. Kahdella kolmesta useita syyliä.

  Vastaa
 25. Hanna
  20.10.2018

  Minulla oli sormessa jättiläissyylä pitkään. Kirjoitin sille inhorunon ja se putosi pois. 🙂

  Vastaa
 26. Wiiwi
  20.10.2018

  Apteekin proviisori piti meille sairaanhoitajakoulussa luentoa. Kysyi keinoja millä kukakin on syyliä saanut pois. Itsekin kerroin äitini kokeilleen vaikka mitä. Lopulta syylät katosivat kahden viikon valkosipulikynsihoidolla. Proviisori totesi viruksen olevan aktivoituneena tietyn ajan ja löhtevän sitten itsestään pois. Kukin luulee juuri sen päällä olevan hoidon auttavan syylien lähtöön. Todellisuudessa vain aika auttaa. Näin on käynyt poikani syylille. Kikkakonsteja en ole hänen syyliin kokeillut.

  Vastaa
 27. Mielen voimaa
  20.10.2018

  Hei tiedätkö, mä en edes muistanut ennen tätä blogipostausta, mutta mun syylä on parantunut mielen voimalla! Mulla oli teini-iässä sormessa syylä, jota häpesin hirveästi. Testasin kaikki mahdolliset teippihoidot ja apteekin liuokset, mutta ei auttanut. Lopulta pidin sormessa aina laastaria, koska en halunnut kenenkään näkevän syylää.

  Lopulta, syylän oltua sitkeästi paikallaan jo ainakin yli vuoden, aloin seurustella erään kivan pojan (nykyisen aviomieheni!) kanssa. Häntä tietysti kiinnosti, miksi minulla oli aina laastari sormessa, ja lopulta uskalsin kertoa syylästä hänelle. Hän suhtautui syylään niin ihanasti ja piti sitä ihan pikkujuttuna, että tajusin itsekin, että häpeily oli oikeastaan aika pöljää. Päätin rohkaistua ja alkaa antaa syylän olla näkyvillä ilman laastaria. Ja eipä mennyt kuin muutama viikko, kun sormen syylä (ja samalla myös kaikki jalkapohjieni syylät) olivat poissa! Eli uskon, että ainakin minun kohdallani henkinen asenteen muutos syylään sai sen lopulta katoamaan. Ehkä mun tarvitsi oppia syylän avulla rohkeammaksi, ennen kuin syylä ”pystyi” lähtemään musta?

  Vastaa
 28. Fb
  21.10.2018

  Eikyse ole jesarin kohdalla placebosta vaan siitä, että se ärsyttää syylää. Kaikki millä sitä voi ärsyttää auttaa. Voi vaikka mattoveitsellä vuolla sen syylän veks ja sekin toimii, mutta jesari on ehkä vähän kivuttomampi menetelmä.

  Vastaa
 29. Sanna
  21.10.2018

  Minulla oli lapsena syylä kädessä, isä kehotti nuolaisemaan sitä joka aamu ennen aamiaista. Syylä hävisi parissa viikossa 👍

  Vastaa
 30. Suvi
  22.10.2018

  Ihan mahtavia juttuja kaikilla! 😀 Kiitos!

  Vastaa
 31. Mira
  26.10.2018

  Jeesusteipin liima-aineet mietityttävät…..
  Olisi kiva kokeilla lapsen syylään, mutten tykkää, että samalla kehoon imeytyy ehkä hieman teipin kemikaaleja. Mitä mieltä Maria olet tästä kemikaalitietoisena?

  Pitänee kokeilla ainakin ensin noita luonnonmukaisempia keinoja 👍

  Vastaa
  1. Maria
   26.10.2018

   Jep! Tätä mietin kovasti. Nyt tuota sormea seurailtua, sanoisin että teippi jollain tavoin aktivoi ihon oman vastustustuskyvyn. Kun teipin poistaa, on iho vettynyt ja todella syylä on nyt kahden viikon hoidon jälkeen täysin kadonnut! Lapsi on aivan fiiliksissä. Uskon, että kommenteissa ehdotettu banaaninkuorenpala tai lihapala voisi myös toimia, nehän pitävät ihon kosteana. Mutta näissä hoito vaatii kyllä enemmän säätöä…

   Vastaa
 32. Heidi
  27.10.2018

  Itselleni ilmaantui lapsena syylä peukalon päälle ja en halunnut sen näkyvän joten pidin siinä laastaria. Kerrankohan olisin sen vaihtanut sillä muistan ihon olleen kostea ja syylän pinentyneen. Seuraavalla kerralla se olikin poissa kokonaan.

  Vastaa
 33. Ärsyyntynyt
  28.10.2018

  Minulla oli 20 syylää ja maksoin 150€ lääkärin tekemästä jäädytyksestä. YKSIKÄÄN SYYLÄ EI POISTUNUT KÄSISTÄNI PERKELE!!!

  Vastaa
 34. Nimetön
  31.10.2018

  Itseltä lähti syylät meine basella, tai ainakin kuvittelen niiden lähteneen 😀 ahkerasti hankasin viikon ajan syyläkohtiin mineraalisuolaa ja huuhtelin ”huonosti” ylimääräiaet suolat pois.

  Vastaa
  1. Maria
   1.11.2018

   Joo! Tämä toimii varmasti ja olen sitä aiemmin suositellutkin jollekin. Mutta lapsen sormen syylä oli niin herkkä että siihen ei saanut koskea. Laastarilla lähti, kahdessa viikosssa.

   Vastaa
 35. Mam
  1.11.2018

  Minä tai kukaan muu ei ole valinnut sairastua masennukseen.

  Vastaa
 36. Sapu
  1.11.2018

  Meidän lapsen valtavaan syylään määrättiin hiomapaperia. Syylää piti hioa säännöllisesti. Ei auttanut -ja lopulta syylä leikattiin(!) irti.

  Vastaa
 37. Tiina
  2.11.2018

  Oikeasti tehoava ilmainen ja luonnonmukainen hoito syyliin on aamusylki. Olemme poistaneet useita syyliä aikuisilta ja perheemme lapsilta pyyhkäisrmällä syylän päälle hieman sylkeä. tämä pitää tehdä aamulla herättyä ennen kuin syö tai juo mitään. Syylän koko vaikuttaa siihen, kuinka pitkään syylän katoamiseen menee. Keskimäärin noin 2 viikkoa -1 kk menee syylän katoamiseen riippuen myös siitä, kuinka usein sylkeä muistaa levittää.

  Vastaa
 38. Tia
  3.11.2018

  Mielenkiintoista, pitääkin ottaa näistä persoonista enemmän selvää.

  Ite ajattelen että masennuksesta selviää hakeutumalla tasapainoon niin mieleltään kun fyysisesti. Kirjoitin juuri tasapainosta blogiin; http://pienenpienitalo.blogspot.com/2018/10/8-askelta-miten-tulla-onnelliseksi.html?m=1

  Vastaa
 39. Minävain
  4.11.2018

  Syylät onneksi paranee myös ihan itsestään aikojen kuluessa. Ilman erikoisia uskomushoitoja tai lääkärikäyntejä. Sen, kun uskoo vaan, että paranee! 🙂 Teippihoito ihan jees kans, voihan se jotenkin tukahduttaa.

  Vastaa
 40. Maria
  11.3.2019

  Mulla oli vasemmassa nimettömässä syylä heti kynnen alapuolella. Olin sinkku ja ajattelin, että en voi alkaa seurustelemaan, ennen kun syylä on poissa. Tiedä vaikka mies kosii ja pujottaa sormuksen syyläsormeen! Ilmastointiteippiä pidin ehkä viikon pari ja se katosi! Siitä meni noin kuukausi ja aloimme seurustella nykyisen aviomieheni kanssa, nyt siitä on melkein 10 vuotta aikaa.

  Vastaa
 41. Heta
  3.4.2019

  Sain homeopaatiltani ihan ilmaiseksi teippineuvon. Hänen mukaansa syylä tarvitsee ilmaa pysyäkseen hengissä joten hoito perustuisi tukehduttamiseen. On toiminut, teippi yön ajaksi syyliin kunnes ne kuolevat. Aamusyljestä muistan lukeneeni teininä sen auttavan akneen, japanilainen ihonhoitovinkki 😀. Tykkiä tavaraa! Ja plaseboa tai ei, itsellä ja lapsilla homeopaattisista lääkkeistä suunnatonta apua moneen vaivaan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top