Arganoöljy eli ”aavikon kulta” pelastaa kuivan ihon

Marokon aavikoilla matkustelleille kuva ei ole yllätys. Kuin ihme, keskellä punaista aavikkoa kasvaa käppyröitä puita, jotka ovat täynnä vuohia! Moni ei ole tullut ajatelleeksi, että vuohet ovat taitavia kiipeilijöitä, ne nousevat pienillä sorkillaan puiden latvoihin asti.

Vuohet eivät kiipeile huvikseen, vaan äärimmäiesen ravinteikkaan palkinnon etsinnässä.

Syy miksi vuohet näkevät niin paljon kiivetäkseen puuhun ovat harvinaisen arganpuun mehevät lehdet sekä hedelmät. Argan, luonnontieteelliseltä nimeltään Argania spinosa, on arvostettu puu, joka kasvaa Pohjois-Afrikassa sijaitsevan Marokon lounaisosassa. Argan kasvaa äärimmäisen kuivissa oloissa, aivan Saharan aavikon reunamilla, minkä vuoksi sen hedelmissä on runsaasti kuivuutta vastustavia ainesosia.

Arganöljyä iholle monin tavoin

Arganin hedelmistä valmistettua öljyä kutsutaan Marokossa nestemäiseksi kullaksi. Arganöljy tuoksuu lämpimän manteliselle ja herkulliselle. Arganöljyä on käytetty vuosisatojen ajan kotimaassaan kauneudenhoidossa sekä ruuanlaitossa. Hyvin ravinnerikkaassa öljyssä tiedetään olevan olevan ihoa elvyttävä ja ikääntymistä uhmaava vaikutus.

Arganöljyä käytetään useisiin iho-ongelmiin kuten kuivaa ihoon, palovammoihin, akneen sekä psoriasikseen. Arganöljyssä kostutetulla pumpulilla voi myös puhdistaa kasvot tai poistaa meikit ilman turhia ärsyttäviä kemikaaleja. Arganöljy soveltuu loistavasti vartalolle hierontaan ja vaikkapa kesäiltoina korostamaan säärten ruskettunutta hehkua. Jotkut käyttävät arganöljyä silmänympäryksille ja kuiville hiusten latvoille tämä öljy tekee ihmeitä.

Kotimaassaan arganöljyllä sanotaan olevan myös muita lääkinnällisiä ominaisuuksia, kuten sisäisesti otettuna kolesterolia alentava vaikutus, verenkiertoa kiihdyttävä vaikutus ja luontaisen vastustuskyvyn edistäminen. Muualla kuin Marokossa arganöljy tunnistetaan kuitenkin parhaiten korkealaatuisena ihon- ja hiustenhoitoöljynä.

argan-1580821_1920

hands-1247112_1920 argan-869756_1920

Arganpuun hedelmät, aavikon ihmeet, ovat heleän vihreitä. Pienet pitkulaiset hedelmät näyttävät oliiveilta, mutta ovat kookkaampia ja hieman pyöreämpiä. Hedelmän sisällä on kova ydin. Ydin sisältää muutamia mantelin muotoisia punertavia pähkinöitä, josta arganöljy puristetaan.

Perinteisessä valmistuksessa ei kuitenkaan synny hukkajätettä, sillä muu osa hedelmästä käytetään karjan rehuksi. Argan on siis hyvin ekologinen ihonhoitoöljy. Arganöljyn käyttö auttaa myös suojelemaan ympäristöä. Argapuut ehkäisevät aavikoitumista, sillä ne kykenevät kasvamaan äärimmäisen kuivissa olosuhteissa ja vastustamaan maan eroosiota juurillaan.

Arganöljyä hankkiakseen ei ole pakko lähte Marokkoon, vaan ylellisen luomulaatuisen Arganöljyn saa Safkanet.fi -verkkokauppamme valikoimasta.

HUOM! UUSI ISOMPI KOKO SAMAAN HINTAAN!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top