Kevät ja viherkasvit sisään, talvi ulos

Keväääääät! Tänään on ollut aivan ihana fiilis. Olen ihastellut kotiamme ja ollut niin kiitollinen, että saamme asua näin ihanassa paikassa.

Joku oli kovin huolestunut kissastamme tammikuussa, kun minä ja lapset olimme Thaimaassa. Joku kommentoija epäili, että olimme jättäneet kissan yksin kotiin tai että olimme antaneet sen pois matkan takia. No ei tietenkään! Cocolla oli kaikki oikein hyvin minun ja lasten ollessa Thaimaassa. Sen oma iskä, eli puolisoni Reino piti siitä huolen. Niin hyvän huolen, että kissa taisi hieman lihoakin…

Minun muutamille Keidas-ohjelman aikaisille viherkasveille ei käynyt sen sijaan niin hyvin. Vehkat ja liljat eivät olleet minun palattuani vihreitä ja rehottavia, kuin Thaimaan sademetsä. Kaikki viherkasvit, jotka olin onnistunut pitämään jo vuosia hengissä, olivat kuihtuneet ja kellastuneet. Kaktukset sentään selvisivät!

Nyt kevätsiivouksen yhteydessä aloitin taas kodin sisustus ja järjestelyprojektin. Ostin myös muutaman uuden viherkasvin, jotka laitoin lasten huoneeseen.

Suunnittelen mielessäni jonkinlaista amppeleista roikkuvaa sademetsää… ja makuuhuone olisi kiva tapetoida, kylppäriin tarvitsen uuden säilytysjärjestelmän… Ainiin, ja olohuoneeseen ostin maailman huienoimmat keltaiset nojatuolit.

Talven haluaisin nyt jo unohtaa. Tein ehkä jotain hyvin uhkarohkeaa. Pakkasin lasten talvihaalarit vinttiin menevään säilytyslaatikkoon. Ehkä puran ne sieltä kohta pois. Mutta hetken ainakin leikittelen ajatuksella, että pian ei tarvitse enää kärsiä tuosta valtavasta talvivaatemäärästä eteisessä. Nyt tuntuu, että homma karkaa päässäni käsistä, ihanalla tavalla.

Kerron heti, kun homma taas etenee.

Ihanaa viikonloppua!

2 Comments

 1. Nimetön
  11.3.2017

  Hei Maria, onko sinulla tapetoinnista jotain suosituksia, siis mahdollisimman myrkyttömien tapettien saamiseksi?

  Vastaa
  1. Maria
   11.3.2017

   Suosittelen välttämään muovipitoisia materiaaleja (vinyylitapetti jne) ja mielestäni liisteri on parempi vaihtoehto kuin liima. Varsinaisia suosituksia hyväksi todetuista tapeteisat ei vielä ole. Pitää tutustua aiheeseen. Saa suositella, jos jollain on vinkkejä!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top