ARVONTA: Piun ja Örmön joulukalenteri

Kaupallinen yhteistyö / Piun ja Örmön joulukalenteri

Olen kirjoittanut jo viiden vuoden ajan joulukalenterivinkkini blogiin. Joulukalenteripostaus on yleensä ollut kooste pienistä tavaroista ja jutuista, mitä voi lahjakalenteriin piilottaa. Meillähän on jo vuosia toiminut joulukalenterina iso joulusukka, jonne on joka aamu ilmestynyt pieni yllätys.

Tänä vuonna meillä on vihdoin ihan ”oikea” joulukalenteri luukkuineen. Mutta ei tämäkään ihan tavallinen kalenteri ole, sillä olen itse vaikuttanut luukkujen sisältöön. Sisältä ei paljastu krääsää tai syötävää, vaan tekemistä.

Tein meidän perheen joulukalenterin eilen valmiiksi. Opin, että Piun ja Örmön joulukalenteria täyttäessä kannattaa ottaa vierelle oma kalenteri (mulla se on muuten tämän syksyn ollut bujo, eli bullet journal). Kalenteria tarvitsee, jotta tietää suunnilleen mitä jouluaskareita minäkin päivänä olisi suunnilleen mahdollista toteuttaa.

Näin joulukalenteri täytetään:

Ensimmäiseksi otetaan kalenterin takakappale ja siihen kerätään kalenterin mukana tuleviin tarroihin kirjoitettuja askareita ja juttuja, joita halutaan perheen joulunodotuksen perinteisiin kuuluvan. Kun sopivat askaeet on valittu, niiden tarrat liimataan perheen aikatauluihin sopivien päivien kohdalle. Tässä vaiheessa todella tarvitsee kalenteria! Valmiita tarroja, joissa on keksitty tehtävät, on yhteensä 30, joten vaihtoehtoja tekemisille riittää.

Kalenterin mukana on myös tyhjiä tarroja. Ne ovat perheen omia, erityisiä perinteitä varten, joita haluaa kalenteriin lisätä. Meillä yksi oma jouluaskare on appelsiinien koristelu neilikoilla. Rakastan sitä tuoksua! Lisäksi kalenterin mukana tulee kuvatarroja. Joten jos tiedossa on kiireinen päivä, voi sellaiseen kohtaan laittaa vain kuvatarran.

Kun jokaisessa luukussa on tarra, teipataan kalenterin takakappale ja etukappale yhteen. Nyt on oman perheen aikatauluihin soveltuva joulukalenteri valmis!

Ajtuksena on siis, että kaikki jouluvalmistelut, mitä yleensäkin tehdään, olisivat niitä yhteisiä tekemisiä. Näin perheen joulu valmistuu kuin itsestään, sitä mukaan kun kalenteria avataan. Jokaisessa luukussa on myös joulutarina, josta paljastuu lyhyt luku jokaisesta luukusta. Ehkäpä joulusadun lukemisesta tuleekin meidän perheeseen uusi perinne lisää.

Valmiista askare-tarroista valitsin muun muassa luontoretken, joulumarkkinat sekä jouluvalojen asennuksen. Luontoretken laitoin koska metsäretki on hyvä idea myös joulukuussa. Harvemmin muuten tulee käytyä metsässä talvella. Jouluvalojen asennuksen laitoin, vaikka meillä ei ole yksiäkään jouluvaloja. Täytyy siis laittaa kalenteriin jouluvalojen hankinta hyvissä ajoin…

Joulukalenterien arvonta!

Osallistu arvontaan kommentoimalla, kirjoita esimerkiksi jokin yhteinen jouluvalmisteluperinne. Arvon viisi voittajaa, joille ilmoitetaan voitosta. Kirjoita siis yhteystietosi osoitekenttään. Osoite näkyy vain minulle.

Arvonta aika on kaksi viikkoa. 30 ensimmäistä tilaajaa saa alennuskoodin NORDIN.

Alennuskoodilla saa joulukalenterin mukaan tarra-arkin ja yhden väritettävän postikortin.

60 Comments

 1. 7lapsenÄiti
  14.11.2017

  Piparien paisto ja koristelu. Tänä jouluna siinä touhussa on mukana myös ensimmäinen, ihana lapsenlapseni.

  Vastaa
 2. Jenni
  16.11.2017

  Piparien ja torttujen tekeminen ja joulukuusen koristelu 🙂

  Vastaa
 3. Kristiina
  16.11.2017

  Meillä kolmesta lapsesta kaksi on syntynyt joulukuussa joten joulun odotuksen lisäksi odotetaan syntymäpäiviä. Perinteinä hulinasta huolimatta on säilynyt piparien teko ja kuusen hankinta. Niin ja tietenkin joulukalenterit jotka säästeliäsäiti hankkii vasta kun ovat tarjouksessa ?

  Vastaa
 4. Tiina
  16.11.2017

  Jouluperinteitä on paljon ja ne on meidän perheessä tärkeitä. Esimerkiksi piparien leivonta, kuusen haku ja kodin koristelu.

  Vastaa
 5. Helena
  16.11.2017

  4-vuotias on aivan innoissaan siitä, että kaivetaan esiin ”talvivalot” ja ripustetaan ne ikkunaan. Pimeinä iltoina käydään yhdessä katsomassa millaisia talvivaloja muilla ihmisillä on pihoillaan ja ikkunoissaan. 🙂

  Vastaa
 6. Suivi
  18.11.2017

  joululaulujen soittaminen pianolla 🙂 harvoin tulee soiteltua nykyisin, mutta joululauluja yrittää ainakin kerran saada pimputeltua!

  Vastaa
 7. Maria
  18.11.2017

  Ihana kalenteri! Jouluvalmisteluista parhaat ovat meidän perheessä piparien teko ja kuusen haku:)

  Vastaa
 8. PäiviS
  19.11.2017

  Meillä leivotaan yhdessä piparkakkuja ja joulutorttuja. Teemme yhdessä myös piparkakkutalon. Kivaa puuhaa!

  Vastaa
 9. Maija
  25.11.2017

  Parasta jouluvalmisteluissa on yhteinen puuhastelu ilman turhaa kiirettä: joulukalenterin kokoaminen, piparien koristelu, lahjojen paketointi ja joululaulujen laulelu.. 🙂

  Vastaa
 10. Asstrid
  25.11.2017

  Ihana kalenteri! Jokohan on arvottu. Meillä tärkeitä joulun valmisteluja on koristeet. Lapset ovat niitä kyselleet jo useamman kerran ja vihdoin tänä viikonloppuna aloitamme kodin joulukoristelun.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top