Kaupallinen yhteistyö / Oma verkkokauppani Safkanet
Piti ihan tarkistaa, milloin olen ensimmäisen kerran kirjoittanut nestemäisten pesuaineiden haittapuolista, eli muovipakkauksista, haitallisista kemikaaleista ja siitä, että nestemäiset pesuaineet ja shampoot sisältävät enimmäkseen vettä.
Ensimmäinen kirjoitukseni jonka löysin tästä aiheesta on vuodelta 2014, mutta voi olla, että olen ”paasannut” jo tätäkin ennen. Tuntuu ihmeelliseltä ajatella, että monta vuotta odotin, että jokin muutos tapahtuisi ja ihmiset tuosta vaan siirtyisivät käyttämään tiskiaineen sijaan tiskisaippuaa, shampoon sijaan palashampoota ja käsienpesunesteen sijaan palasaippuaa. Vuosi sitten tajusin, että minun pitää tehdä asian eteen vielä jotain muuta kuin puhua ja kirjoittaa haittapuolista. Päätin kehittää oman saippuasarjan, joka on niin ihana ja käytännöllinen että palasaippuoihin siirtyminen käy jokaiselta luontevasti!
Nyt ensimmäinen erä Sopo-saippuoita on ollut noin viikon ajan myynnissä Safkanet-verkkokaupassani. Saippuoita on viisi erilaista. Valikoimassa on saippuat keholle, käsille sekä hiuksille sekä kaksi erilaista keittiösaippuaa, joita voi käyttää tiskauksessa sekä keittiön puhdistuksessa.
Sielunsiskojen Aito palasaippua, jossa on patsulia ja puolukkaa myytiin hetkessä loppuun. Aurinkoinen Aito palasaippua sekä Keittiön Aito palasaippua tuoksuvat appelisiinille ja vetiverille. Lisäksi valikoimassa on kaksi täysin hajusteetonta saippuaa: Hellivä Aitopalasaippua keholle ja hiuksille sekä Keittiön hajusteeton Aito palasaippua tiskaukseen ja keittiön puhdistukseen.
Palasaippuan ja tiskisaippuan edut verrattuna nestemäisiin pesuaineisiin:
- Nestesaippuapullon sisällöstä jopa 70% on vettä, palasaippuassa on vain vaikuttavaa ainetta, saippuaa
- Palasaippuassa on enemmän vaikuttavaa ainetta pienemmässä tilassa, mistä seuraa vähemmän kuljetuksesta syntyviä hiilidioksidipäästöjä
- Aidot palasaippuat eivät sisällä säilöntäaineita, jotka voivat haitata suoliston ja elimistön mikrobitasapainoa
- Aito palasaippua ei sisällä vesistöille haitallisia sulfaatteja
- Sopo-saippuat ei sisällä synteettisiä hajusteita
- Aidon palasaippuan käyttyö vähentää vedenpuhdistamolle kulkeutuvan veden kemikaalipitoisuutta, mikä parantaa vedenpuhdistamon puhdistustehoa
- Aito saippua on täysin biohajoavaa
- Vähentää ympäristön kemikalisoitumista
- Palasaippuan käyttö vähentää kemikalisoitumisen vaikutuksia terveyteen
- Pakattu kierrätyspahviin, jokainen tiskisaippua, palashampoo tarkoittaa yhtä muovipulloa vähemmän
- Vähentää syntyvän muovijätteen määrää
- Sopot ei sisällä palmuöljyä, joka on nestemäisten pesuaineiden yleisin raaka-aine. Palmuöljyn käytön lisääntyminen kosmetiikassa ja pesuaineteollisuudessa on yksi syy sademetsien massiiviseen tuhoon.
Sielunsiskojen Aito palasaippua tuoksuu patsulille ja puolukalle. Patsuli tuli suosituksi hippivuosina, jolloin patsulia käyttivät naiset kuin miehet. Patsulin sanotaan olevan myös afrodisinen aine, joka auttaa vapautumaan ja kohtaamaan omaa seksuaalisuuttaan.
Jos tuo ylläoleva lista palasaippuan eduista ei vakuuta, niin kannattaa testata: aito palasaippua on nimittäin myös mukava ja ihoystävällinen käyttää.
En olisi ikinä uskonut, mutta nyt tuntuu siltä, että yksi tärkeä elämäntehtäväni on saada ihmiset taas käyttämään palasaippuaa tiskeissä. Nestemäiset pesuaineet tulivat markkinoille vasta 40-luvulla. Sitä ennen tiskattiin aina palasaippualla. Esimerkiksi isoisoäitini teki tiskisaippuan aina itse teurastamansa sian ihrasta.
En uskalla edes ajatella, kuinka suuri vaikutus ympäristön tilaan siitä seuraisi, että vaikkapa puolet suomalaisista lopettaisi nestemäisten pesuaineiden käytön. Huhh! Tässä on hommaa!
PS. Meidän lapsetkin ovat jo innostuneet saippua-busineksestä. He suunnittelevat jo omia saippuoitaan.
Tästä aiheesta pian lisää!
Vanhoja ja ikivanhoja juttujani palasaippuoista:
Palasaippua on paras
Hiusten pesu palasaippualla
Vesi, ainesosa jota vältän kosmetiikassa
Palasaippualla tiskaaminen
5.11.2017
Hei, kiitos tästä! Olen äskettäin löytänyt Lushin kiinteän sampoon ja käsisaippuani ostan palana ruokakaupasta juuri, koska se on riittoisaa. Mutta tiskisaippua oli uusi juttu!
6.11.2017
Ihana, että olet jo löytänyt palashampoon, kokeile myös mun :). Suosittelen ehdottomasti myös tiskisaippuaa, se on niin paljon ekologisempaa!
6.11.2017
Kiitos Maria aurinkoisesta palasaippuasta. Koostumus ja tuoksu on ihanat. Vaahtoaa todella hyvin ja hiuksista tulee täydelliset!
6.11.2017
Ihana saada palautetta <3 Kiitos luottamuksesta!
6.11.2017
Hei! Missä säilytät saippuoita? Esimerkiksi kun menet uimahalliin ja otat mukaan palasaippuan, niin kuljetatko saippuaa jossain muovirasiassa?
6.11.2017
Öhöm. Tähän pulmaan etsin juuri ratkaisua. Tähän mennessa olen aina kietaissut saippuan nenäliinaan tai vessapaperiin ja laittanut sellaisenaan nesessääriin.
6.11.2017
Mä kietaisen pienen froteepyyhkeen sisään. 🙂 Suihkussa sitten säilytän sellaisella ritilähyllyllä.
7.11.2017
Hyvä idea!
6.11.2017
Ja sitten tietty olis kiva kuulla et onko tää kovin hygieenistä tää palasaippuoiden käyttö…? Jotenki itselle tulee sellanen fiilis et likasilla käsillä palasaippuan hierominen jättää pöpöt saippuaan vai pitääkö tää saipua sit huuhdella käytön jälkeen? Sittenhän se kuluukin tosi nopsaan. Oon vähän huono näissä mut tämä on syy miksen ite tykkää palasaippuaa käyttää. Muuten ihana idea ja olen kyllä samoilla linjoilla et kauhistuttaa tämä muovisten pakkausjätteiden määrä kotitalouksissa.
6.11.2017
Saippuan tehtävä ei ole tappaa bakteereita, vaan irroittaa ne jotta vesi voi ne huuhtoa pois. Saippuahan huuhtoutuu siinä pestessä. Ei sitä sen kummemmin tarvitse huuhtoa eikä se siitä kulu. Palasaippua kestää monta kuukautta käytössä. Me ei olla oltu vuosiin kipeinä, ei flunssia ei vatsatauteja jne. ja käytämme vain palasaippuaa.
Aito palasaippua toimii myös ihan eri tavalla kuin synteettinen palasaippua. Aito palasaippua ei kerää likaa. Saippua kannattaa säilyttää alustalla, jossa se pääsee kuivumaan. Toinen hyvä tapa säilyttää on magneettiteline. https://safkanet.fi/2017/05/16/kylpparin-helmi-palasaippuateline-magneetilla/
6.11.2017
Niin ihanaa, että joku todella tekee asian eteen jotain! Vaihdoin joku aika sitten itsekin palasaippuaan ja olen huomannut, että monet vieraat oudoksuvat tätä. Vaikka ei kai siitä niin kauaa ole, kun palasaippuaa löytyi joka kodista? Monen mielestä se ei kai ole tarpeeksi hygieeninen. Itseäni kauhistuttaa muoviroska ja tämä on yksi erittäin helppo tapa parantaa maailmaa omalla pienellä teolla 🙂 sen lisäksi palasaippuassa on se fiilis! Rakastan nuuskutella ja ihastella kauniita käsintehtyjä saippuoita. Ja hei, Lushilla tuo säilytysongelma on ratkaistu metallirasioilla. Ehkä jotain vastaavaa ja ekologista (bambu?) säilytysrasiaa kehiin? 😉
6.11.2017
Joo, moni onkin joskus kommentoinut että yök, palasaippua on bakteeripesäke. Musta tuntuu, että ihmisillä on hyvin outoja käsityksiä bakteereista. Tsekkaapa tää, tää on maailman kätevin teline palasaippualle: https://safkanet.fi/2017/05/16/kylpparin-helmi-palasaippuateline-magneetilla/
6.11.2017
Hei nyt oon täysin kiinnostunut kun vihdoin meille hajusteyliherkille ja migreenikoillekkin on hajusteeton vaihtoehto! ISO kiitos siitä! ehdottomasti lähtee pukinkonttiin ja itselle muutama saippua !
6.11.2017
Ihanaa! <3 Ja tietty, hajusteettomat saippuat säilytetään varastolla erillään hajustetuista.
6.11.2017
Olen etsinyt pitkään hyvää luonnonkosmetiikan palashampoota. Tilaukseen lähti nyt nuo molemmat, hajusteeton ja aurinkoinen. Toivottavasti toimivat eivätkä ”lähmää” niinkuin harmittavan monet luonnonkosmetiikan palat. 🙂
7.11.2017
Toivotaan, mä kyllä huomasin alkuun myös tuon saman ”lähmäämisen”. Itselläni se loppui vähitellen, ehkä koska pesutekniikkani parani. Tai sitten tosiaan nämä omat saippuani ovat parempia! Jos jostain syystä huomaisit, että olisi tuo sama ongelma, laita viestiä. Haluan tietää! Mulla on tosiaan tosi rasvoittuvat hiukset, ja olen testannut näitä melkein vuoden ja saanut todella puhtaiksi ja ilmaviksi hiukset.
7.11.2017
Hyvä kuulla! Testailen 🙂
13.11.2017
Mulla on myös rasvoittuvat hiukset, ja suurin osa palashampoista ei oikein toimi. Pari ihan sopivaa olen löytänyt, mutta edelleen metsästän sitä täydellistä. 🙂 Mikä sun palashampoista sopii parhaiten rasvoittuville hiuksille? Kuinka usein joudut itse pesemään hiukset?
13.11.2017
Ennen pesin joka päivä, nyt riittää kaksi kertaa viikossa. Suosittelen tota Aurinkoista Aitoa palasaippuaa! <3
13.11.2017
Kiitos, pistän testiin! 🙂
17.11.2017
Moi! Olen nyt testaillut sitä Aurinkoista palasaippuaa hiuksiin ja se pesee puhtaaksi! Ei jää hiukset raskaan tai epäpuhtaan tuntuiseksi. Ei tietenkään pese samalla tavalla kuin kemikaalit, mutta siis puhtaaksi kyllä ja se on ihanaa!
Olin jo luovuttaa palashampoiden suhteen, joten kiitos tästä <3
17.11.2017
Hei vitsi. IHANA kuulla! Kiitos palautteesta!
10.11.2017
Hei! Voisitko vielä laittaa selkokielellä sen mitä nuo saippuat sisältää? Löysin incilistan sivuilta mutta se ei hirveästi kerro perus maallikolle 🙂 olisi kiva tietää, että miten se valmistetaan ja mitä nuo aineet ovat mitä siihen käytetään ja mistä ovat peräisin! Kiitos!
11.11.2017
Ihana, että joku on aidosti kiinnostunut! Eli, nämä ovat aitoja saippuoita, jotka on valmistettu 100% luonnonmateriaaleista. Aito saippua valmistetaan rasvasta ja lipeästä. Rasvaa voi valmistaa melkein mistä vaan rasvasta, myös ihrasta, mutta nämä on tehty kookosöljystä ja sheavoista. Rasva saippuoituu lipeän vaikutuksesta ja lopullisessa tuotteessa ei ole siis lipeää. Näitä ei ole kuumennettu, vaan saippuat tekeytyvät noin 5-6 viikkoa, jolloin ne kovettuvat. Valikoimassa on pari hajusteetonta saippuaa ja kaksi erilaista tuoksua. Tuoksuvat saippuat saavat tuoksunsa aidoista eteerisistä öljyistä, jotka ovat peräisin eri kasveista. Lisäksi esim. Sielunsiskon saippuassa on puolukkarouhetta sekä vaaleanpunaista, hoitavaa savea.
12.11.2017
Mitä lipeälle tapahtuu, jos sitä ei ole lopullisessa tuoreessa? Haihtuu?
12.11.2017
Se aiheuttaa rasvassa saippuoitumireaktion, aidossa saippuassa ei tuon reaktion jälkeen ole siis rasvaa eikä lipeää, vaan saippuaa.
13.11.2017
Kiitos vastauksista Maria! Vielä yksi kysymys, onkohan mahdollista tehdä palamuodosssa hoitoainetta? Ostin slushilta sellaisen, mutta en ole aivan varma onko se hyvä juttu, paljon kuullut ristiriitaista tietoa ko. yrityksestä.
13.11.2017
En ole lainkaan perehtynyt tuohon. Voin alkaa pohtia oman palamuotoisen hoitoaineen koostumusta, kiitos vinkistä! Lushin saippuat on omasta mielestäni niin voimakkaan hajuisia, että epäilen niissä olevan joukossa myös jotain synteettistä.
13.11.2017
Lushin tuotteet eivät mitenkään eroa normaaleista synteettisen kosmetiikan tuotteista. Täynnä sulfaatteja ja muuta ikävää. Jo nopea vilkaisu tuotteiden ainesosaluetteloon kertoo tämän.
16.11.2017
Hyvä tietää, itse en ole koskaan perehtynyt ko. tuotteisiin, niin vaikea kommentoida. Ilmeisen hyvin markkinoitu Brändi! Moni luulee niiden olevan aitoja palasaippuoita :/
11.12.2017
Uuh, mistähän muualta noita Sopoja voi ostaa? Onko ihan toivoton yritys saada jostain vielä joululahjapaketteihin? Ja itselle kokeiluun tiskauksessa. Muuten onkin jo palat käytössä…
11.12.2017
Tästä saa Sopoja. Vielä on muutamia Aurinkoisia jäljellä! https://safkanet.fi/kauppa/kosmetiikka/aurinkoinen-aito-palasaippua/
Laitetaan postiin tai jos asioit Helsingissä, voit myös valita noudon Tehtaankadulla sijaitsevasta Factory st Galleriasta.
7.1.2018
Hei, päätin viime elokuussa luopua normaalista shampoosta ja tavoitteena oli päästä tilanteeseen, että vain vesipesu riittäisi. Siskoni on onnistunut tässä, mutta minulle tämä ei selkeästi sovi. Saan kyllä hiukseni puhtaiksi vedellä, mutta ne rasvoittuvat jo puolessa vuorokaudessa ihan hirveän näköisiksi.(olen kokeillut myös soodapesua,hoitoainepesua jne ja olen pitänyt pesuväliä rasvoittumisesta huolimatta 2-3 päivää,onneksi olen hoitovapaalla) Shampoon kanssa pesuväli oli 2-3 päivää. Nyt mennyt kuitenkin jo useita kuukausia, joten luulisi, että hiuspohjani olisi jo tottunut. En haluaisi palata enää normaaliin shampooseen kun näin kauan olen jo yrittänyt. Suosittelisitko siis tätä palashampoota? Luin, että sinulla myös nopeasti rasvoittuvat hiukset.
13.3.2018
[…] Yksi harmillinen juttu on, että koska asumme kaupungissa, hanoistamme valuu kloorattua vettä. Klooria käytetään talousveden desinfiointiin. Kloori tappaa vedestä mikrobit, mutta teoriani on, että se voi tappaa myös ihon pinnalla olevat hyvät mikrobit. Siksi (ja koska olen laiska) en käy suihkussa joka päivä. Ja jos käyn kylvyssä, laitan kylpyyn emäksistä mineraalisuolaa, joka neutraloi kloorin. Vartaloa en pese koskaan millään aineilla ja säilöntäaineita sisältävien shampoiden sijaan käytän hiusten pesuun aitoa palasaippuaa, joka ei sisällä säilöntäaineita. […]