Kirjavinkit ja arjen kauniit esineet

Olen alkanut lukea paljon, ainakin entiseen minään verrattuna. Lapsena luin valtavasti, mutta melkein kaksikymmentä vuotta tahti oli ehkä noin pari romaania vuodessa. Minulla ei mukamas ollut aikaa lukea. Aivotreeni muutti kaiken, kuten Ylen haastattelussakin sanoin, vaikka elämämme on paperilla katsottuna aika kaoottista ja kiireistä, ei se tunnu siltä. Ja niin minulla on taas aikaa lukea!

Viimeisimmät lukemani romaanit:

 • Muriel Barbery – Haltiaelämää
 • Haruki Murakami: – Maailmanloppu ja ihmemaa
 • Haruki Murakami – Värittömän miehen vaellusvuodet
 • Jan-Philipp SendkerSydämenlyönneissä ikuisuus
 • Kyung-sook ShinPidä huolta äidistä

Olen valinnut romaani ihan vaan intuition voimalla. Siis olen mennyt kirjastoon ja napannut jotain ”vasta palautetut” hyllystä. Minusta on kiva ajatus, että joku on lukenut nämä kirjat juuri ennen minua. Jotenkin kummasti, nämä kaikki romaanit ovat tuoneet jotain mitä olen juuri ollut työstämässä. Voin suositella niitä kaikkia, tuota viimeistä lukuun ottamatta, sillä se on vielä hieman kesken.

Barberyn Haltiaelämää oli näistä ehkä vaikuttavin, ensimmäistä kertaa elämässäni, odotan sormet hypisten kirjan jatko-osaa. Sellainen on nimittäin tulossa!!!

Toisaalta myös Maailmanloppu ja ihmemaa on  upea kokemus, siinä päähenkilön aivoihin on ohjelmoitu eräänlainen aikapommi, jonka koodi on tarina. Tuntuu skifiltä, mutta toisaalta aivan tavalliselta tämänhetkiseltä näköalapaikaltani katsottuna…

Romaanien välissä napsin aivo-aiheisia kirjoja:

 • Norman DoidgeThe Brain that Changes Itself  (suosittelin jo aiemminkin)
 • Annie HopperWired Healing (DNRS-menetelmän kehittäjän kirja)
 • Friedemann Schaub – Alitajunnan voima
 • Jon Kabat-ZinnOlet jo perillä
 • Joe DispenzaLuo itsesi uudelleen
 • Yuval Noah Harari Sapiens: Ihmisen lyhyt historia

Näistä erityisen maininnan saavat tuo ensimmäinen, jota jo aiemminkin suosittelin ja Joe Dispenzan Luo itsesi uudeleen. Sen kohdalla minun on pakko mainita kirjan alkuperäisnimi, Breaking the Habit of Being Yourself. Ajatus on niin mahtava, siis suurin addiktiomme joka meillä on on tapa olla minä. Luo itsesi uudelleen on tajunnan räjäyttävä teos, jos jostain kirjasta niin voi sanoa. Luo itsesi uudelleen – kirjan metodilla voi posauttaa vanhat aivoyhteydet avaruuteen ja antaa mennä. Sen seurauksena voi vapautua ajauksista, luonteenpiirteistä ja jopa pienistä eleistä ja maneereista, jotka ovat määrittäneet sen, miten on ja tekee asioita.

Jos joku teistä on lukenut näistä jotain, ja sen perusteella osaa suositella minulle jotain, niin laittakaa kommenttikenttään. En varmaankaan ala etsimällä etsiä mitään, mutta jos kirjastossa tulee vastaan tuttu nimi, niin varmasti luen!

Ihanat esineet

Olen alkanut juoda iltaisin teetä, ja ai että rakastan mukejamme yhä enemmän. Ne ovat minun silmissä ja käsissä maailman parasta designia. Kaikille ei tunnu olevan selvää, että mukin pitää olla mukava ja tukeva kädessä. Näistä mukeista voi esimerkiksi pitää kätevästi kiinni tuolta yläreunasta, jos mukissa on kuumaa juomaa ja on ojentamassa mukia jollekin, joka aikoo ottaa tietenkin kiinni kahvasta. Mukit on puolasta, sukulaisen poikaystävän perheen pajalta, mutta näitä saa ilmeisesti myös Suomesta.

Meidän esikoinen on myös kova lukemaan ja hänelle ostettiin tuollainen kuvassa oleva kirjatyyny. Se on ollut niin kätevä, että tänään meille tuli toinen samanlainen. Jos olet käsityöihminen ja aiot tehdä joululahjoja, kannattaa tsekata tämä! Olisin paljon mieluummin ostanut käsintehdyn kirjatyynyn, kuin nämä tekokuituiset, mutta varsin kätevät vaihtoehdot.

Lukulamppuni olen tehnyt itse, jos joku vielä muistaa Keidas-ohjelman. Tein silloin ohjelmaan liittyen pieniä vinkkivideoita, jotka linkitin tännekin. Videolla näytin miten lamppu tehdään säilykepurkista. Minä iloitsen joka päivä nähdessäni tämän valaisimen, ja se todellakin on kätevä. Ohjetta en nyt löydä mistään, harmi!

2 Comments

 1. Merikapteenin vaimo
  17.11.2017

  Kiitos kirjavinkeistä 🙂
  Tässä sinulle:
  Jon Kabat-Zinn Tietoinen läsnäolo maailmassa
  Roy F. Baumeister & John Tierney Tahdonvoima
  Eckhart Tolle Uusi Maa
  Dalai Lama Myötätunto
  Lukemisen iloa <3

  Vastaa
  1. Maria
   17.11.2017

   Kiitos! Ja hahaa, olin varma että jotain puuttuu listallani, luin äskettäin Dalai Laman Myötätunnon ja myös Työn ilo -kirjat.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top