Isälle lahjaksi jäämiehen supervoimat

Kaupallinen yhteistyö / Wim Hof

Wim Hof - menetelmä

Naiset ovat oman kokemukseni mukaan aktiivisempia etsimään ratkaisuja oman hyvinvoinnin parantamiseksi. Mutta nyt olen löytänyt aivan supermielenkiintoisen kurssin tai menetelmän, josta erityisesti miehet ovat innostuneet. Uskonkin, että tässä on ikimuistoinen ja koko elämän mullistava isänpäivälahja lähes minkä ikäiselle isälle tahansa. Itse aion hankkia tämän omalle isälleni sekä puolisolleni, joka jo odottaa isänpäivälahjaansa.

Wim Hof on hollantilainen mies, joka on kehittänyt oman menetelmän kehon sisäisen voiman vahvistamiseksi ja esiin tuomiseksi. Jäämieheksi kutsustun Wim Hoffin menetelmään kuuluu ainakin erityisiä hengitysharjoituksia, voimaliikkeitä, kylmäharjoituksia sekä kokonaisvaltainen filosofia. Wim Hof on rikkonut lukuisia ennätyksiä ja kiivennyt Mount Everestille yli 6 kilometrin korkeuteen shortseissa.

Innostuimme puolisoni Reinon kanssa Wim Hofin menetelmästä jo keväällä, kun miespuolinen ystäväni esitteli minulle Wimin hengitysharjoituksen. Olemme tehneet menetelmän ensimmäistä hengitysharjoitusta jo puolisen vuotta. Jo tämä hengitysharjoitus on jo yksinään supertehokas, mutta odotan ja odotamme innolla muitakin menetelmän osa-alueita.

Menetelmää on tutkittu sairaalaolosuhteissa. Wim Hof on osallistunut esimerkiksi tutkimukseen, jossa todetaan hengitystekniikan terveyttä tukeva vaikutus, joka näkyy kehon pH neutralisoitumisena. Useimmiten länsimaisten ihmisten elintavat nimittäin aiheuttavat lievää hapenpuutetta sekä happamoitumista. Hengitysharjoitus normalisoi tilanteen todistetusti minuuteissa. Lisäksi se vapauttaa hyvänolonhormoneita ja muita terveyttä tukevia kehomme omia aineita.

Toinen kuuluisa koe, johon Wim Hof, sekä hänen ”oppipoikansa” ovat osallistuneet on testi, jossa heidän kehoihinsa ruiskutettiin viruscocktail, joka olisi sairastuttanut kenet vaan. Wim Hof ja oppilaat kuitenkin selättivät taudit oman vahvistuneen immuniteettinsa avulla. Menetelmässä voi siis olla perää!

Paras tapa tutustua Wim Hofin oppeihin on osallistua kymmenen viikon online -kurssille. Kurssi sisältää 28 videota, joissa esitellään menetelmän kaikki osa-alueet tarkkaan. Kurssin voi aloittaa milloin vain. Kurssin hinta on 179€.

Kurssin antia:

 • Syvärentoutuksen taito
 • Työkalut, joiden avulla voi tuntea itsensä energiseksi ja elämänvoimaiseksi hetkessä
 • Kehon alkalisoiminen ja tulehdusta vähentävät tekniikat
 • Taito vapauttaa hyvänolonhormoneita hengityksen avulla
 • Taito päästä syvään meditatiiviseen tilaan nopeasti ja helposti
 • Treeni jolla parantaa verenkiertoa ja -virtausta
 • Kylmätekniikka, jolla voi lisätä energiaa
 • Taito hallita ja laskea pulssia sekä päästä eroon stressistä
 • Rohkeuden ja päättäväisyyden vahvistaminen
 • Tekniikka, jolla pääsee eroon kylmistä käsistä ja jaloista sekä turhasta murehtimisesta

Lisäksi opit:

 • Miten saat notkean ja vahvan vartalon
 • Miten optimoida verenkierto
 • Miten parantaa kehon asentoa ja tasapainoa
 • Miten aktivoida keho ja vapauttaa mieli sisäisen rauhan löytämiseksi

Aion siis itse ostaa kyseisen kurssin elämäni miehille ja tietenkin osallistun kurssille myös itse! Pelkkä hengitystekniikka on tuonut jo niin paljon lisää energiaa ja hyvää oloa, että todella mielenkiinnolla odotan, mitä muuta Wim Hofin oppeihin kuuluu.

Tänäänkin teimme yhdessä puolison kanssa hengitysharjoitukset ja kävimme uimassa reilusti alle kymmenen asteisessa meressä Altaalla. (Kuvat tosin otettiin tavallisessa uima-altassa.) Ja olo oli koko päivän aivan mahtava! Olisi tosi hauska aloittaa kurssin teidän kanssa suunnilleen samoihin aikoihin. Kokemuksia ja kysymyksiä voi jakaa esimerkiksi suomalaisten Wim Hof -treenaajien Facebook-ryhmässä.

Osta Wim Hof -kurssi tästä

*Sisältää kaupallisia affiliate-linkkejä

Lisää hyvinvointiin liittyviä kirjoituksiani:
Paranin yliherkkyydestä DNRS-menetelmällä

6 Comments

 1. Nikodemus Naakka
  16.11.2017

  Erittäin mielenkiintoinen juttu. Otin heti käyttöön ja uskon, että tästä on iloa paljon. Voiko hengitysharjoitusta tehdä liian monta kertaa päivässä? Jos esimerkiksi opiskelupäivän aikana tekee n. 10-16 x 25 min pomodoro-jaksoa 5 minuutin tauoilla, voiko harjoituksen tehdä esimerkiksi joka tauko? Onko siitä mitään haittaa?

  Vastaa
  1. Maria
   16.11.2017

   Jos tuntuu hyvältä, niin voi tehdä. Wim suosittelee alkuun noin kolmea kierrosta päivässä.

   Vastaa
 2. […] ja avantoon. Leppoisa liikunta tekee niin hyvää raskaana! Myös Oona on käynyt ”jäämies” Wim Hofin kurssin. Teimme siis altaalla hengitysharjoituksia ja pulahdimme avannossa (avantoahan ei varsinaisesti […]

  Vastaa
 3. […] että niistä on ollut hyötyä, sillä olo on tosi energinen. Olen tehnyt Wim Hof -tyylisiä hengitysharjoituksia, jotka olen itse muokannut raskaana olevalle sopivaksi. Itse Wim Hof -harjoituksia ei siis […]

  Vastaa
 4. […] Turvotusta kannattaa hoitaa runsaalla nesteellä ja syömällä runsaasti kasviksia ja kohtuudella hedelmiä ja marjoja. Suolan käyttöä kannattaa välttää. Näin neste ja osa ylimääräisistä hapoista eli kuona-aineista poistuu munuaisten kautta virtsana. Osa ylimääräisistä hapoista ja kuona-aineista poistuu myös hengityksen kautta, joten hengitysharjoituksista voi olla hyötyä. […]

  Vastaa
 5. Janne
  13.9.2019

  Täytyypä laittaa Wim Hof seurantaan 🙂

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top