Dearmouring-hieronta saattaa parantaa hedelmällisyyttä

Kirjoitin aikaisemmin tunteiden merkityksestä hormonitoiminnalle. Tekstin kommenttikenttään tulikin vihjeitä muistakin kiinnostavista keinoista, joilla voi tukea hedelmällisyyttä. Joukossa oli sellaisiakin juttuja kuten yonin höyrytys, joista en ole koskaan kuullutkaan. Oli suorastaan hauska googlailla näitä.

Hormonaalisten ongelmien lisäksi toinen tekijä, joka voi merkittävästi huonontaa raskautumisen mahdollisuutta tai alkion kiinnittymistä sekä raskauden jatkumista on riittämätön verenkierto lantion ja sukupuolielinten alueella.

Hedelmällisyyden kannalta on tärkeää, että verenkierto toimii parhaalla mahdollisella tavalla, jotta munasolut kehittyisivät hyvin ja kohdun limakalvo olisi täydellisen ravitseva hedelmöittyneelle munasolulle. Myös munajohtimille tekee hyvää raskautumisen kannalta, että lantion alueen lihakset ovat rennot. Matka munasarjasta kohtuun on valtavan pitkä pienelle munasolulle, pienikin pinne tai jumi voi vaikeuttaa munasolun kulkua.

Lantion seudun verenkiertoon voi vaikuttaa moni juttu: esimerkiksi liika istuminen, liikkumattomuus, ylipaino tai vaikkapa leikkauksista jääneet kiinnikkeet saattavat huonontaa lantion alueen verenkiertoa. Toisaalta, tunteista ei päästä vieläkään täysin eroon, sillä traumat ja tunteet, voivat saada jopa lihakset jännittymään. Erään teorian mukaan jännitys saattaa jäädä erityisesti lantion alueella sijaitseviin ala- ja ylävartalon yhdistäviin lihaksiin vielä kauan sen jälkeen kun säikähdys laantunut tai stressitekijä on poistunut elämästä.

Lantionpohjan hieronta tai dearmouring-hieronta

Kun ihminen kokee mitä tahansa stressaavaa, lantion alueen lihakset ovat useimmiten ne, jotka ensimmäisinä jännittyvät. Lantion alueen jännitys taas vaikuttaa oleellisesti sukuelinten verenkiertoon ja hormonitoimintan. Jos lihakset ovat jännittyneet ja hermot pinteessä, ei tieto aivoista välity optimaalisesti sukupuolielimiin ja toisin päin.

Kaksplus ehdotti minulle että saisin kokeilla ilmaiseksi lantion alueen dearmouring-hierontaa. Asiantuntevat Rakkaus- ja seksikoulun Saana ja Risto kävivätkin meillä kotona kertomassa dearmouring-hieronnasta viime keväänä. Tietenkin asia alkuun hieman kummastutti, sillä dearmouring-hieronta voidaan tehdä lantion päältä mutta myös sisältä, eli emättimen kautta.

Hoidon tavoite on parantaa verenkirtoa ja saada kehoa mahdollisesti pitkään kuormittanut stressireaktio purettua pois rentouttamalla lantion lihakset.

Saana ja Risto kertoivat, että lähes kaikilla ihmisillä nykypäivänä nuo ala- ja ylävartalon yhdistävät (psoas) lihakset ovat jonkin verran lyhentyneet (ehkä runsaan istumisen takia?), eikä keho siksi pääse rentoutumaan täysin esimerkiksi rentoutusharjoituksilla. Itse ymmärrän tämän niin, että mekanismi voi tosiaan toimia kahteen suuntaan: stressaava tilanne aiheuttaa lihasten reaktionomaisen supistumisen ja toisaalta aivot voivat tulkita lihasten jatkuvan supistuneena olon tai lyhentymisen stressiksi.

Saana ja Risto totesivat, että hoidon aikana voi nousta mieleen monenlaisia tuntemuksia tai tunteita ja että hieronta voi sattuakin todella paljon. En ole ennen ollut kahden ihmisen hierottavana samaan aikaan, joten kokemus oli uusi. Tuntui aivan todella rentouttavalta saada pää- ja jalkahierontaa samaan aikaan. Kiinnostavin kohta oli kuitenkin Riston tekemä lantion alueen hieronta kyljistä, vatsasta ja aivan lantion päältä ja erityisesti korkealta lonkkien etupuolelta. En ole koskaan ajatellut, että tuota kohtaa voisi tai kannattaisi hieroa.

Olen dearmouring-opin jälkeen hieronutkin noita kohtia itse. Onkin tosi jännän huomata, että lonkkien yllä, lantion laidoilla olevat lihakset ovat joskus kireät kuin viulun kielet. Minusta hienoa tässä konseptissa onkin se, että Saana ja Risto voivat opettaa miten hierontaa tehdään myös itselle tai puolisolle. Myös miehet voivat kuulema hyötyä tästä hoidosta.

Uskon, että tästä voi olla apua monenlaisiin ongelmiin. Saana kertoikin, että parilla asiakkaalla on pitkään kadoksissa olleet kuukautiset ovat alkaneet hoidon jälkeen.

1 Comment

  1. Lurre
    2.11.2017

    Oi, mielenkiintoista kyllä!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top