ILMAINEN VIDEO – Käsienpesuhetki on oiva läsnäoloharjoitus

Oletko koskaan oikeasti pysähtynyt kuuntelemaan ajatuksiasi tai kyseenalaistanut niitä? Minä ainakin myönnän, että jos en ole tarkkana, ajatukset pääsevät karkaamaan ja vaikkapa kauppajonossa tai käsiä pestessä mielessä vilisee ties miten monta ajatusta. Tutkimusten mukaan ihminen ajattelee päivässä 50 000 – 80 000 ajatusta, joista suurin osa on pelkkä taustahälyä.

Jokainen ajatus kuitenkin valmistelee kehoa johonkin tilanteeseen. Ja mitä me useimmiten ajattelemme? No, ehkä niitä ei niin kivoja asioita: ”Mitä olisin voinut sanoa silloin yhden kerran toisin sille yhdelle tyypille?”  tai ”Mitä jos nyt tapahtuu niin ja näin ja sitten sitä ja tätä.” Useimmiten ajatukset liittyvät menneisyyden märehtimiseen ja tulevaisuuden pohtimiseen. Jokainen ajatus herättää kehossa jonkin tunteen.

Pitkään jatkuessaan tämä ajatusten ja tunteiden kehä kuormittaa kehoa, sillä keho ei erota, ovatko ajatuksesi ”totta” vai ei. Keho siis alkaa valmistautua pahimpaan skenaarioon, vaikka todellisuudessa sinä olisit kotona, lattialämmitetyssä kylpyhuoneessa jossa tulee lämmintä vettä hanasta kuin taikasauvan iskusta.

Meillä on taipumus turtua positiivisiin asioihin ympäristössämme emmekä enää löydä itsestämme kiitollisuuden tunnetta. Meillä on kiitollisuuden aiheita kaikkialla ympärillämme, mutta emme vain näe niitä.

Sanonkin usein, että kiitollisuus on yleisin tukahdutettu tunne.

Käsienpesuhetki on tietoisuusharjoitus

Nyt käsienpesuun on liitetty monenlaisia tarinoita ja uskomuksia. Tunteemme ja ajatuksemme voivat vahvistaa olemassaolevia uskomuksiamme maailmasta. Nämä puolestaan vaikuttavat hyvinvointiimme. Sen sijaan että ajattelisimme että ympäristö on vaarallinen, voimme tulla tietoisiksi omista tunteista. Sitä kautta tunteita ja niiden takana olevia ohjelmistoja on mahdollisuus muuttaa oman hyvinvoinnin tueksi.

Ehdotankin nyt kaikille suomalaisille pysähtymistä ja läsnäoloa käsienpesun ajaksi. Sinulla on oikeus ja mahdollisuus rauhoittaa mielesi voida hyvin sen aikaa kun peset kätesi, tapahtuipa ympärilläsi mitä tahansa.

Avuksi tässä prosessissa olen tehnyt ilmaisen kiitollisuusharjoituksen, jonka voit kuunnella käsiäsi pestessä. Kiitollisuuteen virittäytymisen useita kertoja päivässä on todettu olevan yhteydessä parempaan terveyteen. Pese siis kätesi tietoisesti.

Katso video tästä:

Muihin kiitollisuusharjoituksiini voit tutustua tästä.

Tutustu aitoihin Sopo -palasaippuoihinini tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top