Syöpää aiheuttavaa kemikaalia sisältäviä tuotteita alessa

Kemikaalitutkan lukijat ovat havainneet, että kiellettyä PHMB:tä sisältäviä tuotteita on nyt myynnissä alennetulla hinnalla.

Kiellettyä ainetta sisältäviä tuotteita, kuten Garnier Skin Naturals Micellar Cleansing Water -puhdistusvettä, oli alennuksessa ainakin Citymarketeissa, Tokmanni– sekä Sokos-tavarataloissa.

Cosmethics-mobiilisovelluksen perusteella kiellettyä ainetta on EU:n alueella lähes 300 tuotteessa, joten alennusmyynneistä itselleen kosmetiikkaa haalivat saavat olla todella tarkkana kyseisen aineen kanssa. Cosmethics julkaisee kattavan listan tuotteista ensi viikon alussa.

Citymarketin kauneustuotteista vastaava myyjä oli sanonut huolestuneelle kuluttajalle, että tuotteet eivät ole alennuksessa sen takia, että ne sisältävät kiellettyä ainetta. Kuluttajien kannalta olisi selkeää, että kiellettyä ainetta, Polyaminopropyl biguanidea, sisältävät tuotteet poistettaisiin mahdollisimman pian myynnistä.

Turvallisuus ja kemikaalivirasto Tukes julkaisi tiedotteen, jossa ilmaisi aineen olevan yksiselitteisesti kielletty ainesosa kosmetiikassa. Tukes on saanut asiasta paljon ilmoituksia, kuluttajien olisi tällä hetkellä tärkeämpää ilmoittaa havainnoistaan tuotteiden myyjille.

Jaa havaintosi. Oletko sinä nähnyt kiellettyä ainetta alennusmyynnissä?

Kemikaalitutkan lista kyseistä ainetta sisältävistä tuotteista

Artikkelikuva lukijalta.

7 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top