Kuinka käyttää kuukuppia?

Lunette eli kuukuppi on kuukautissuojien tulevaisuus. Kuukupin käyttö on mukavaa, turvallista ja se on uudelleenkäytettävä sekä täydellisen ekologinen vaihtoehto siteille ja tamponeille. Käyttämällä kuppia säästät rahaa ja saat hyvää karmaa säästämällä ympäristöä.

Ennen kuin aloitat kuppisi käytön, käydäänpä läpi joitain perusasioita, että pääset tutuiksi tämän uuden tekniikkalajin kanssa. Ennen ensimmäistä käyttökertaa tarkista, että kupin ilmareiät ovat avoinna. Pese kädet ja puhdista kuppi miedolla pesunesteellä, kuten esimerkiksi Flow kosmetiikan palasaippualla ja vedellä. Keitä sitten kuppia väljässä vedessä 20 minuuttia.

Vinkki: laita kuppi metallisiivilään, niin se ei osu kattilan pohjaan. Jos kuppi palaa pohjaan, se on pilalla.

Aina kupin käyttäminen, etenkään aivan alussa, ei suju ongelmitta, mutta näiden vinkkiemme avulla saat kupista täyden hyödyn. Tässä selkeät ohjeet kuinka onnistut kuukupin käytössä.

Pese
Pese ensin kätesi miedolla, hajustamattomalla pesunesteellä ja vedellä. Kun käytät kuppia ensi kertaa, voit kastella kupin jotta se on liukkaampi tai käyttää vesiliukoista liukastetta, jotta sisäänlaitto olisi helpompaa.

Taita
Taita Lunette ensin kaksinkerroin ja vielä pituussuunnassa kaksinkerroin kuten kuvassa kuvan mukaisesti. Eli, paina kuppi litteäksi ja taita sitten niin, että reunus muodostaa C-kirjaimen, kuten kuvassa oikealla.

Pidä
Pidä Lunette tiukasti taiteltuna ja vie reunus edellä emättimeen.

Laita
Voit asettaa Lunetten istuen, seisten tai kyykyssä, pieni haara-asento helpottaa kupin laittoa paikoilleen. Löydät oikean kohdan emättimessä harjoittelemalla ja tutustumalla omaan anatomiaasi. Toisin kuin tamponi, kuukuppi laitetaan emättimen alaosaan, juuri häpyluun taakse. Varmista pyöräyttämällä että kuppi on kunnolla avautunut, jotta se ei vuoda ohi.

Poista
Kun olet poistamassa Lunettea, pese ensin kädet ja rentouta itsesi. Poista alipaine kupista nipistämällä kupin pohjaa, kunnes kuulet tai tunnet alipaineen vapautuvan. Hivuta kuppi varovasti ulos keinutellen sitä puolelta toiselle, samalla vetäen alaspäin. Älä vedä kuppia ulos asti antennista – kupin sisältö saattaa läikkyä ja purkamaton alipaine kupissa voi tuntua epämiellyttävältä. Poista kuppi aina pohjasta kiinni pitäen. Varo ettet vahingoita kuppia kynsilläsi. Kaada kupin sisältö viemäriin tai vessanpönttöön.

Huuhtele ja käytä uudelleen
Huuhtele Lunette ensin kylmällä vedellä, jotta veren väri tai haju ei tartu kuppiin. Pese Lunette sitten huolella pesunesteellä ja lämpimällä vedellä, ja laita asenna uudelleen paikoilleen. Käytä mietoa, hajusteetonta pesunestettä tai kokeile kuukupin pesunestettä. Jos vettä ei ole saatavilla, voit pyyhkiä kupin vessapaperilla ja/tai Lunette Kuppipyyhkeellä. Voit pestä sen huolellisesti sitten seuraavalla tyhjennyskerralla.

Hoito
Kun kuukautisesi loppuvat, pese Lunette huolellisesti ja laita satiinipussukan hellään huomaan. Älä koskaan säilytä kuppia ilmatiivissä pussissa tai rasiassa. Lunette tulee puhdistaa kierron alussa ja lopussa sekä jokaisen tyhjennyksen yhteydessä.

Valikoimastamme löydät laajan valikoiman Lunette-kuukuppeja

Safkanet.fi on kotimainen hyvinvointikauppa, josta saat edullisesti terveystuotteet, luontaistuotteet, superfoodit, ravintolisät, luonnonkosmetiikkaa sekä ekologisia pesu- ja puhdistusaineita.

Kuukupit ovat saaneet mahtavaa palautetta sitä käyttäviltä naisilta ja asiakkailtamme. Suosittelemme tutustumaan ja kokeilemaan kuuuppia, josset vielä ole. Safkanet.fi verkkokauppa tarjoaa laajan valikoiman Lunette-kuukuppeja. Tervetuloa tutustumaan valikoimaan tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top