Tutkimus: Aivojen stimulointi laihduttaa ja parantaa suoliston mikrobistoa

Uusi tutkimus todistaa, että tiettyjen aivoalueiden sähkömagneettinen stimulointi vaikuttaa suoliston hyvinvointiin. Tutkimukseen osallistui neljätoista ylipainoista henkilöä. Tutkimushenkilöille annettiin sähkömagneettista stimulointia tiettyihin aivoalueisiin kolmesti viikossa, viiden viikon ajan.

Tutkimusjakson jälkeen tutkijat havaitsivat, että tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden ulostenäytteiden sisältämät hyödylliset mikrobilajit olivat monilukuisempia kuin tutkimuksen alussa ja mikrobilajistokin oli rikkaampi. Tutkimukseen osallistuneella verrokkiryhmällä ulosteen mikrobilajistot eivät olleet muuttuneet.

Tutkimukseen osallistuneiden veriarvot parantuivat ja myös kehonkoostumus muuttui. Ryhmä, jonka aivoja stimuloitiin laihtui tutkimuksen aikana enemmän kuin verrokkiryhmä.

Kyseinen menetelmä on ollut aiemmin jo käytössä vakavan masennuksen hoidossa. Tutkimustulos antaa lisätodisteita siitä, että aivojen ja suoliston välillä on vahva yhteys. Aiemmin on ajateltu suoliston hyvinvoinnin vaikuttavan ajatteluun ja aivoihin, mutta tämän tutkimustuloksen valossa voidaan ehkä olettaa, että aivojen hyvinvointi vaikuttaa myös suoliston hyvinvointiin.

Tarkempi kuvaus aivojen stimulointiin käytetystä menetelmästä julkaistaan myöhemmin tänä vuonna endokrinologien kansainvälisessä konferenssissä.

Lähde:
Endocrine Society
Aivojen stimulointimenetelmä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top