Lukijan tarina: Uudistuneesta perusvoiteesta ihottumaa

Kemikaalitutka on saanut runsaasti palautetta uudistuneisiin perusvoiteisiin liittyen. Lukijat ovat huomanneet, että myös Ceralan-perusvoiteet ovat uudistuneet. Lisäksi monet ovat lähettäneet kertomuksia oireista, joita uudistetut perusvoiteet ovat aiheuttaneet. Oireita ovat aiheuttaneet muutkin kuin Apobase-tuotteet, jotka mainittiin erityisesti edellisessä kirjoituksessa.

Palautetta on tullut muun muassa Aqualan L ja Aqualan Duo -perusvoiteista.

LUKIJAN VIESTI

Tuli nyt vaan mieleen noista perusvoiteista, kun itehän kokeilin tässä hiljattain Aqualan L-perusvoidetta, kun poskeni olivat vähän pakkasihottumalla. Sivelin voidetta kasvoille.

Lopputulemana oli sitten kaulaa myöten punasta kirvelevää laikkua naama täysi. Oli aika villi kokemus. Ihottuma levisi kuin jokisen eväät koko naaman ja kaulalle.

Ja posket meni sit toki sen jälkeen entistä huonommaksi. Seuraavaan päivään asettu kyllä se reaktio. Nyt tarkistin pakkauksen ja kyseessä on tuolla uudella tuotesisällöllä merkitty tuote. Itselleni ei ainakan siis sovi nämä uudet säilöntäaineet.

Apobasen myynti keskeytetty

Apobase on ilmoittanut keskeyttävänsä Apobase Cremen, Oily Cremen ja Lotionin myynnin toistaiseksi. Apobase Hydrogel –tuote ei sisällä samoja säilöntäaineita, kuin oireita aiheuttaneet tuotteet, joten se pysyy edelleen myynnissä.

Ilmoitus valmistajalle ja viranomaisille

Oireita saaneiden kuluttajien kannattaa ilmoittaa asiasta tuotteen valmistajalle sekä kosmetiikkaa valvovalle viranomaiselle, Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle. Ilmoituksen voi tehdä tämän linkin kautta.

Tukesille on muutamien viime päivien aikana tullut lääkäreiltä lukuisia ilmoituksia koskien Apobase-perusvoiteen aiheuttamia iho-oireita. Olemme alkuviikosta lähettäneet vastuuyritykselle selvityspyynnön, jossa pyydämme selvitystä ensi viikon alkuun. Selvityksen jälkeen katsomme, mitä toimenpiteitä Tukesin on valvontaviranomaisena tarpeen tehdä. Kuluttajien ei kannata käyttää tuotteita jos oireita ilmenee.

Tukesin Facebook-sivu

Ilmoituksia kannattaa tehdä etenkin muista kuin Apobase-perusvoiteista. Apobasen tapausta tutkitaan jo parhaillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top