MeineBase – monitoimiaine lapsiperheeseen

baby-179377_1920

Ah, siitä on jo liian kauan, kun olen viimeksi hehkuttanut MeineBase-mineraalisuolaa! Laskeskelin, että olen käyttänyt tuotetta yli kaksikymmentä vuotta. Ja tänään saimme sitä vihdoin Safkanet.fi-verkkokauppamme valikoimaan. Toivon, että mahdollisimman moni ihminen vaihtaa ympäristöä kuormittavat shampoot, suihkusaippuat, meikinpoistoaineet ja käsienpesunesteet tähän ihmeaineeseen.

Meillä lapsetkin tietävät, että ”suolaa” käytetään ihan kaikkeen. Annan lapsille aina kylpyyn pienet muovikipot, joissa on lusikalliset suolaa. Niin he voivat leikkiä suolalla, ripotella ja hangata sitä ihoilleen, joista se vähitellen liukenee veteen. Herttaista on, että MeineBase tekee kylpyvedestä yhtä emäksistä kuin lapsivesi on.

Kylvyn jälkeen meillä ei saippuoida eikä huuhdella lapsia. Ja täytyy sanoa, että lapsilla ei ole ikinä ollut yhtään ihottumaa. Lasten ihoa ei ole myöskään tarvinnut koskaan rasvata, sillä kun iholta ei pese saippualla pois ihon omia hyödyllisiä bakteereita, ei sitä tarvitse sen kummemmin hoitaakaan.

Lapsilla olen käyttänyt MeineBasea myös hiusten pesuun ja karstan poistoon. Pesen lasten hiukset todella harvoin, korkeintaan kerran kuukaudessa. Silloin ripottelen pienen määrän mineraalisuolaa kostutelluille kämmenille, joita hankaan hetken yhteen, jolloin suolarakeet hieman sulavat. Tämän jälkeen hankaan aineen lasten hiuksiin ja päänahkaan. Lopuksi päät huuhdellaan. Olen keksinyt että pidän kylpyhuoneessa muovista kannua, jolla lasten hiukset huuhdellaan. Se on jostain syystä lapsista miellyttävämpää, kuin suihkuttaminen.

Kuusitoista vinkkiä ja kiitos teille lukijoille

MeineBase on todella monipuolinen aine. Lasten kylpyjen lisäksi sitä voi käyttää lähes kaikkialle kehossa. Keräsin Kemikaalitutka-blogiini kuusitoista tapaa käyttää MeineBase-suolaa.

Olen suositellut tuotetta ennenkin ja saanut aivan mahtavaa palautetta tänne blogin kommenttikenttään. Kokosin teidän parhaita kommentteja koskien MeineBasea tuohon Kemikaalitutkan tekstiin. Kannattaa tsekata.

Suosittelen kokeilemaan kaikenlaisiin lasten iho-ongelmiin. Toisaalta, suosittelen, että suljetaan myös pois, ettei iho-ongelma johdu kodin tai päiväkodin sisäilmasta tai jostain ruoka-aineesta tai vaikkapa sitruunahappo-allergiasta.

Yleisin virhe, joka MeineBasen kanssa tehdään on, että sitä käytetään liikaa. Aine on todella riittoisaa, muutama murunen suolaa riittää jo moneen. Lapsen kylpyyn riittää ammeen koon mukaan muutama teelusikallinen tai ruokalusikallinen. Kannattaa lukea tarkemmat ohjeet tuosta Kemikaalitutkan jutusta.

PS. Kerro sinäkin kokemuksesi MeineBasesta!

4 Comments

 1. Salla
  14.12.2016

  Aloitin käyttämään MaineBasea luettuani siitä blogissasi. Odotukset olivatkin korkealla ja aloin käyttämään MaineBasea hiuksiin ja kasvoihin. Valitettavasti minulle se ei sopinut ja päänahkani alkoi hilseillä aivan järjettömästi ja kasvojeni iho alkoi mennä melko pahaksi. Sinnittelin yli puoli vuotta siinä toivossa, että iho tottuisi. Lähes heti kun palasin pesemään hiuksiani musta saippualla hilseily katosi. Kasvojeni iho ei vielä yli 3kk jälkeenkään ole täysin parantunut, mutta jatkuvasti se menee parempaan suuntaan. MaineBase on kyllä ekologinen ja luonnollinen tuote niille joille se sopii, valitettavasti minä en ole yksi näistä.

  Vastaa
  1. veera
   19.12.2016

   Hei mulla kävi ihon kanssa sama, ärtyi kamalasti ja finnit tulehtuivat pahasti. Syynä saattoi tietysti olla joku muukin, mutta oireet alkoivat pian suolan käytön alkamisen jälkeen. Pidin taukoa ja palasin suolalla pesuun ja nyt iho voi hyvin. Hiukset pesen myös basella ja hyvin voivat nekin.

   Vastaa
 2. Veera
  15.12.2016

  Minäkin tutustui tuotteeseen tämän blogin kautta. Viime jouluna ostin pieniä purkkeja joululahjoiksi ja ne olivat tosi tyksätyykä lahjoja.
  Tässä loppusyksystä tein upean löydön kylän apteekissa, kun suolapurkit oli asetettu poistokoriin hyvällä alennuksella. Riittoisaa on, mutta nyt on jo varapurkki odottamassa 🙂
  Erityisesti kainaloiden pesuun olen käyttänyt, samoin kasvonaamioihin ja tulehtuneiden finnien hoitoon yön yli.
  Joskun houksetkin pessyt, mutta nykyään olen luopunut pitkien hiusteni pesemisestä muutenkin lähes kokonaan.

  Vastaa
 3. Lena Gers
  28.12.2016

  Mainoksessa tuon suolan pH:ksi mainitaan 8,5. Yleisesti pidetään syövytävänä ainetta, jonka pH on vähintään 11,5. Eli saippua ei nyt ole varmaan syövyttävää, mutta kunnolla emäksistä kuitenkin.
  Testasin tavallisen nestesaippuan pH:n (pH-paperille, ja päälle vettä) ja se on noin 7 (neutraali). Terveen ihon pH on monen lähteen mukaan 5,5, eli hieman happaman puolella. Happamuus suojaa ihoamme bakteereja ym. vastaan, kun olemme ilman kanssa kosketuksissa.
  En kyllä käsittelisi lasten herkkää ihoa noin emäksisillä tuotteilla. Saatika, että antaisin sitä pienten lasten käsiin, kun voivat laittaa suuhun. Ei varmasti ole hyväksi suun + nielun limakalvoille.
  Miksi ihmeessä lapset tarvitsevat pesuaineita iholleen? Itsekin pesen päänahan (ja pitkät hiukset) vain lämpimällä vedellä. Saippuaa käytän ainoastaan kainaloiden pesuun, jotta hienhaju lähtee.
  Kemikaalien käyttöä vähennetään olemalla käyttämättä kemikaaleja tai niiden seoksia. Kemikaaliseoshan tuollainen suola lienee, vaikka olisi suoraan maasta irrotettu. Mitähän kemikaaleja se sisältää? Mainoksessa ei kerrottu.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top