Minä ja merkkivaatteet

kuva kopio 7
Täällä on hässäkkää. Tässä on siis pikainen kirjoitus keskeltä silmatippa-käsienpesukoneistoa (lapsilla silmätulehdus).
Tässä toinen lehtijuttu menneisyydestäni ihmeteltäväksi. Ensimmäinen on luettavissa tässä. Olen siis kulkenut jo vauvana Dior Baby -vaatteissa. Ja siinä on ollut ainekset seurapiirijuorulle, jonka julkaisija on ollut Uutis-Kukko tai Viikko-Savo.
Silti minulta puuttuu täysin reseptorit merkkivaatteille. Minussa ei värähdä mikään, kun joku luettelee omasta mielestään ihania lastenvaatemerkkejä.
Vastakohdan itselleni löysin Kirsi ja himoshoppaajat -jaksoa katsoessani. Jaksossa esiteltiin kolmen lapsen kotiäiti, joka on hurahtanut lasten merkkivaatteisiin ja joutunut shoppailun takia taloudellisiin vaikeuksiin. Hullua!
Onko sinulla intohimona lasten merkkivaatteet? Miten järkeilet asian itsellesi ja puolisollesi?
IMG_5246
Yksi lastenvaateunelma minulla silti on. Haluaisin pukea lapset vaatteisiin, jotka sopivat keskenään yhteen. Onnistun siinä kerran vuosisadassa. Kuvan paitoja en ole enää ostopäivän jälkeen saanut lasten päälle samaan aikaan.

Puetko sinä lapset matchaavasti? Miten onnistut siinä? Arvostan hyviä vinkkejä!

10 Comments

 1. Laura
  19.12.2013

  Ostan pääosin yksivärisiä sukkia, paitoja ja housuja. Niistä on helppo yhdistellä asukokonaisuuksia.

  Vastaa
 2. Laura
  19.12.2013

  Niin ja nyrkkisääntönä, että yhdessä vaatekappaleessa voi olla printtiä.

  Vastaa
  1. maria
   19.12.2013

   Tämä on kyllä hyvä vinkki.

   Vastaa
 3. Veera
  20.12.2013

  Minä olen viimiseen asti välttänyt poikieni pukemista tekstiilikaksosiksi. Olen ostanut vain kerran samanlaiset pipot, koska molemmat halusivat juuri saman pipon kun valita saivat. Kuitenkin poikien varsinkin ulkovaatteet ”mätsäävät” hyvin toisiinsa. Luulen, et suurin syy siihen on se, että äiti tykkää vihreästä väristä ja molemmille on satuttu ostamaan vihreät toppatakit, vaikka ne on hankittu eri vuosina. Ja toppahousut on molemmilla mustat. Myös toppahaalarit ovat samanväriset. Sisävaatteissa molemmat käyttävät omista kaapeistaan juuri niitä vaatteita kuin haluavat, eivätkä ne ”mätsää” toisiinsa ja ihan hyvä niin. Juhlissa käydään niin harvoin, ettei edes omisteta varsinaisesti juhlavaatteita.
  Mun pukeutumisfilosofia niin lapsilla kuin itsellänikin on se, et laitetaan se mikä hyvältä tuntuu. Värejä löytyy jokaisen kaapista joka lähtöön ja on kuvallista ja kuvatonta tekstiiliä. Niistä sitten valitaan mikä parhaalta tuntuu.

  Vastaa
 4. Nuppu
  20.12.2013

  Meillä on tuo sama sääntö – yhdessä vaatteessa saa olla printtiä. Ostan yleensä yksivärisiä vaatteita, pääasiassa Lindexin basic-mallistoa ja yhdistelen merkkivaatteita niihin. En ole mikään merkkivaatefriikki ja ostan niitä tosi harvakseltaan, mutta välillä on joitain pakkosaada-yksilöitä, kuten tällä hetkellä Mini Rodinin lumileopardikuosi jota ostin molemmille lapsille yhden vaatteen. Ostan myös välillä käytettyä Marimekkoa.
  Puen lapset aina alitajuisesti yhteensopiviin vaatteisiin. Kaivan aamulla vain jotain kaapista ja huomaan pukiessa, että kummallakin on tummansinistä. En tiedä miten tämä tapahtuu, mutta hyvä niin 😀

  Vastaa
 5. Safir
  20.12.2013

  Maria, et voi olla tosissasi ”Puetko sinä lapset matchaavasti? Miten onnistut siinä? Arvostan hyviä vinkkejä!” 🙁

  Vastaa
  1. maria
   21.12.2013

   No en minä ihan tosissani ole. Mutta joskus, yritän.

   Vastaa
   1. Safir
    21.12.2013

    Huh, helpotti 😀

   2. maria
    21.12.2013

    😀

 6. Pola
  4.1.2014

  Itse yritän välttää tekstiilikaksos-ilmiötä lapset kun ovat jo valmiiksi kaksoset. Juhliin on tosin kiva laittaa saman tyyliset vaatteet. Jouluksi löysin molemmille pojille kauluspaidat ja rusetit. Samanlaisiin asuihin pukeminen onnistuu vielä kun ovat pieniä eivätkä osaa itse valita vaatteita.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top