Pyörällä päästään

Kävin perjantaiaamuna heittämässä pojan viimeistä kertaa päiväkotiin ennen kesäloman alkua. Ranskalainen yllätti minut jälleen: koulu jatkui vielä viikon kevätjuhlan jälkeen!
Tulin koululta takaisin kotiin. Asunnon ovi oli auki. Koko asunto oli pengottu. Apua.
Pelkkä ajatus, että murtovaras olisi nähnyt kotini tuona aamuna, saa minut kaivautumaan maksamattomien laskujen muodostaman vuoren alle korvat häpeästä punaisina.
Mitään ei siis oltu viety. Kaikki omaisuutemme oli juuri niin kuin olimme sen jättäneetkin: kuin pyörremyrskyn jäljiltä.
Olin vain etsinyt rivakoin ottein tytön kesähattua juuri ennen lähtöä (tai oikeastaan sillä hetkellä, kun piti jo olla seuraavassa paikassa). Lähdin ovet paukkuen. Paitsi, ettei ulko-ovi sitten ollut mennytkään kiinni.
Sotku johtuu siitä, että olen ollut niin päästäni pyörällä työkuvioiden kanssa. Kotityöt ovat yksinkertaisesti jääneet vähemmälle tekemättä. Tätähän Mummo, eli äitini, ei voi ymmärtää. Hän pudistelee päätään huolestuneena, kun tulee hakemaan tyttöä hoitoon.
Mutta ei se mitään. Kaiken kiireen keskellä olen rakastunut! Minulla on uusi arjen apuri, jonka kanssa menen vaikka läpi sateisen kesän…

1002943_499072883495294_1555667038_n
Kuva Jorge Raedó

Sain Babboe Big-E kuljetuspyörän kesäksi lainaan! SE ON TÄYDELLINEN! Vaikka säilytän vieläkin varastetun pyöräni avainta, tämä uusi rakas sopii elämäntilanteeseeni edellistä tuhat kertaa paremmin.
kuva-3
Tällä pyörällä pääsen liikkeelle koko pesueen kanssa. Lisäksi saan kuljetettua potkulaudat, kauppakassit, taimia istutettavaksi eväät ja rantakamat. Pienimmät ovat nukkuneet jopa päiväunia laatikon pohjalla.
Tässä laatikkopyörässä on edessä kaksi pyörää, joten kääntymistekniikka on erilainen kuin tavallisella pyörällä. Kääntyminen oli ensin hieman pelottavaa. Pyörässä on seitsemän vaihdetta ja käsijarrut. Tarakalle saa sähköä, joka voi olla tarpeen pitkillä matkoilla. Akku auttaa menossa, jos lihasvoimat ei meinaa riittää. Itse en ole kokeillut tätä ominaisuutta.
Laatikoon mahtuu neljä lasta. Laatikossa on matkustajille turvavyöt. Penkit saa ylös, jos haluaa kuljettaa jotain suurta. Päälle saa sadehupun, jossa on avattavat ikkunat.
Tuntuu, että voisin lähteä tällä vaikka roadtripille ympäri Suomen! Mies vain mukaan telttaa pystyttämään…
teltta-540x405
Telttakesä 2012

Yritän seuraavaksi kirjoittaa puutarhajuttujen sijaan vanhemmuuteen liittyvistä aiheista, joten älkööt huolestuko!

5 Comments

 1. Tanja
  17.6.2013

  Ihana pyörä! Mä olen haaveillut laatikkopyörästä jo toissa kesästä asti, mutta niiden hintavuus on hankinnan este. Se olis kyllä niin kätevä!

  Vastaa
 2. Tanja
  17.6.2013

  Ihana pyörä! Mä olen haaveillut laatikkopyörästä jo toissa kesästä asti, mutta niiden hintavuus on hankinnan este. Se olis kyllä niin kätevä!

  Vastaa
 3. Rosa
  17.6.2013

  Oi! Ihana! 🙂 Minäkin unelmoin moisesta, mutta vielä ei ole tullut hankittua. Säilytätkö pyörää ihan ulkosalla?

  Vastaa
 4. Nimetön
  20.6.2013

  Aivan ihana pyörä!!

  Vastaa
 5. ulla dilon
  20.6.2013

  No,niin Maria
  On se oikein nasta juttu kun olet saanut
  YHTEISEN Leillikalun (seka tarvekalun) lastesi kanssa.Ja mika sen mukavampaa : hyoty ja huvi yhdostyvat, seka Sinulle
  etta lapsillesi.
  Ulla ranskanmaalta

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top