Olen nyt 20. raskausviikolla, eli raskauden puolivälissä. Edelleen saatan unohtaa olevani raskaana, sillä olo on niin hyvä ja energinen. Raskaus on siis mennyt tosi hyvin!
Innolla odotan neuvolaa, sillä kiinnostaa erityisesti tietää onko hemoglobiini pysynyt normaalilla tasolla. Edellisissä raskauksissa kärsin nimittäin puolivälistä lähtien anemiasta. Myöskään turvotusta ei ole ollut yhtään, sormukset suorastaan hölskyvät sormissa.
Tässä raskaudessa olen tehnyt muutaman jutun eri tavalla ja tuntuu, että niistä on ollut hyötyä, sillä olo on niin hyvä. Olen tehnyt Wim Hof -tyylisiä hengitysharjoituksia, jotka olen itse muokannut raskaana olevalle sopivaksi. Itse Wim Hof -harjoituksia ei siis suositella tehtävän raskaana.
Lisäksi olen käynyt todella ihanilla joogatunneilla, tehnyt erilaisia aivotreeni- ja meditaatioharjoituksia sekä ottanut säännöllisesti Strath-vitamiinia, jota söin myös lapsena. Uskon, että näistä kaikista on hyötyä raskauden hyvinvoinnin tukena. Mutta kerron näistä lisää pian!
Tänään kävin lasten kanssa slime workshopissa valmistamassa itse leikkilimoja. Alunperin oli tarkoitus kirjoittaa tästä aiheesta jo tänään, mutta aloin pohtia aihetta ja siitähän riittääkin juttua! Arvaan että moni on pohtinut limojen turvallisuutta leikkivälineenä. Sitä minäkin pohdin! Leikkilimojen kemikaaliturvallisuudesta myös tulossa juttua siis piakkoin.
Mukavaa lauantaita kaikille!
Kuva otettu Reino Nordinin ikärajattomalta keikalta Tavastialta. Doritin blogissa lisää kuvia sieltä.
Muita raskausjuttujani:
Hiusten värjäus ja kosmetiikan käyttö raskaana
Tämän takia lopetin kahvinjuonnin raskaana
Mikä päivä, mikäraskausviikko?
Matkalle raskaana – Uskallanko lähteä tropiikkiin vaikka odotan vauvaa?
10.3.2018
Ihana että siellä on hyvinvoiva äiti! 🙂
Minä lähestyn sinua nyt tällaisella rauta-asialla, kun tuossa kirjoituksessasi mainitsit raskaudenaikaisen anemian. Onko sinulle kehon raudanpuute kuinka tuttua juttua? Rautavarastot ja niiden mittaaminen? Raudanpuute ilman anemiaa ja raudanpuuteanemia? Raudanpuutteen syyt ja sen hoito?
Meitä olisi tuolla somessa iso joukko vakavastikin raudanpuutteisia ihmisiä, jotka taistelevat oman hoitonsa puolesta päivittäin. Koetamme saada ääntämme kuuluviin, jotta jonain päivänä tuo kaikki tiedostettaisiin ja sitä alettaisiin hoitaa oikein, ilman vähättelyä ja tietynlaista leimaa. Jo pelkkä labralähete on työn, tuskan ja suuren epötoivon takana, sillä monien ammattilaisten mukaan hemoglobiinin ollessa viitteissä ei kehon rautavarastoissa voi olla mitään vikaa. Tai jos oikeat kokeet saa otettua, tulkitaan tulokset niin, ettei ole mitään syytä jatkotutkimuksille tai oikeanlaiselle hoidolle. Hyvin moni ihminen, myös tuore äiti, kärsii vakavasta raudanpuutteesta, mutta tähän asiaan ei tartuta. Kuinka monen äidin kohdalla diagnosoidaan synnytyksen jälkeinen masennus, vaikka kyseessä saattaisikin olla raudanpuute. Jo imeväisikäinen lapsi voi kärsiä raudanpuutteesta sen vuoksi, ettei äidin rautavarastojen tilannetta ole seurattu raskauden aikana. Tällä voi olla suuria vaikutuksia lapsen kehitykseen myös hänen myöhemmissä kasvun vaiheissaan.
Olisiko sinulla kiinnostusta perehtyä asiaan vaikkapa juuri odottavan äidin näkökulmasta?
10.3.2018
Joo! Mulla oli siis ihan sama tilanne ennen. Hemoglobiini oli normaali, mutta ferritiini alle kymmenen pitkään. Uskon, että tämä hengitysharjoitus auttaa myös siihen. Ilmiö on tosi monimutkainen ja uskon, että siihen vaikuttaa tosi moni asia: ravitsemus, stressi ja ruokavalio.
10.3.2018
Eli tuttua juttua siis sinullekin! Meillä on Fb:ssä kovaa tahtia kasvava ryhmä asian tiimoilta. Tällä hetkellä yritetään saada raudanpuutetta tutummaksi ihmisille ja kehitellään kaikin keinoin tapoja tuoda sitä näkyväksi. Jos sulla riittää aikaa ja kiinnostusta, niin olisi huippua saada sinut jollain tavalla mukaan tähän taisteluun paremman voinnin puolesta. 🙂
10.3.2018
Joo, voin mielelläni tulla ryhmään! Pelkään vaan että suututan ihmiset, sillä minun mielestä ratkaisu ei ole verikokeiden ottaminen, arvojen kyttääminen ja lisäravinteiden tankkaaminen, vaan hengitysharjoitukset, stressinpoisto ja ruokavaliomuutokset. 🙂
Vaikka ymmärrän kyllä että ihmiset haluavat tietää asian paperilla. Itsekin kiertelin monilla lääkäreillä ja suutuin, kun terveyskeskuksessa eivät suostuneet tutkimaan ferritiiniä ym. vaan piti mennä yksityislääkärille. Mutta eihän se lääkäri sille asialle mitään voi vaikka arvot olis mitkä. Vaan itse se muutos pitää tehdä.
10.3.2018
Valitettavasti nuo epäilyksesi voivat kyllä olla hyvinkin totta. Moni raudanpuutteesta kärsivä ihminen on niin huonossa kunnossa, että heille tuon helpotuksen toisi varmasti asian ymmärtävä lääkäri ja oikea hoito. Mutta mä odotan mielenkiinnolla, josko sulta jotain juttua tulevan neuvolakäyntisi ja hemoglobiinimittausten myötä asian tiimoilta tulisi. 🙂
11.3.2018
Poika siellä köllii, terveisin sama olotila, ja sama alavatsa-pömppis rv 28 😉
17.4.2018
[…] olen sanonut, että raskaus on mennyt todella hyvin, on sen tunteen täydellinen omaksuminen vaatinut myös hommaa ja paljon tietoista […]
4.9.2019
Hei! Olisin kiinnostunut tuosta hengitysharjoitusten muokkaamisesta raskaana olevalle sopivaksi. En ole uskaltanut tehdä Wim Hof-harjoituksia.
10.3.2023
Hei. Vanha teksti, mutta muakin kiinnostaisi tietää miten olet soveltanut nuo hengitysharjoitukset raskaanaolevalle sopivaksi. Oon tehny sun ohjeiden mukaan voimahengityksen aina kiitoslitanian jälkeen, mutta nyt 6+3 raskausviikkoa ja tullu mieleen, et onko se vauvalle turvallista.