Seikkailupuisto Korkee lasten kanssa

DSCF7358DSCF7373Ilmat viilenevät ja metsät tyhjenevät itikoista. Mikäs olisikaan parempi hetki kiivetä latvustoon? Seikkailupuisto Korkee on ollut kesälistallani jo viime kesästä. Näin Korkeasaaressa sijaitsevan Korkeen ensimmäisen kerran, kun puiden runkojen varaan rakennettu kiipeilypuisto oli vasta-avattu. Emme päässeet silloin kiipeilemään. Kaikki kiipeilyvaljaat ja varusteet olivat käytössä ja vapautuivia varusteita odotti pitkä kiemurtava jono. Voihan pettymys.
Tälläkään kertaa emme olleet varanneet itsellemme varusteita, emmekä todellakaan olleet ainoita, jotka päättelivät, että nyt olisi juuri loistava ilma kiipeillä vähän puissa. Tällä kertaa varusteita kuitenkin riitti ja pääsimme radalle! Ohjaajan vetämän pikakoulutuksen ja harjoitusradan kautta tietenkin.

Ratoja kaiken kokoisille

Olimme matkassa ystäväni ja yhden lasten kaverin kanssa. Seurueessamme oli siis kaksi aikuista ja neljä lasta. Kolme lapsista ylitti 120 senttimetrin maagisen rajan, joten he pääsivät latvaradoille. Pienin lapsista sai mennä kantoratoja pitkin.
Korkeen radat on siis jaettu kahteen kategoriaan: Maan tasolla menee kolme kantorataa pienemmille. Yli 120 senttisille sopivat radat menevät korkealla puiden katveessa. Radoilla edetään köysien varassa mitä ihmellisimmillä tavoin. Välillä mennään kelkalla ja välillä astellaan nuoralla. Latvaratoja on kymmenen ja niissä on erilaisia vaikeusasteita. Kymmenennen radan sanotaan soveltuvan vain yli 16o senttisille.
Latvaradoille menevillä lapsilla pitää olla aikuinen mukana. Tämä saattaa olla ongelma, jos on menossa yksin eri ikäisten lasten kanssa. Kantoradoissa sen sijaan ei ole tarpeeksi haastetta yli kuusivuotiaille.
DSCF7339  DSCF7347
Aluksi teimme niin, että toinen aikuisista oli pienimmän lapsen kanssa ja toinen meni isompien lasten kanssa latvaan. Kantoradassa hyvää oli se, että lapsi sai itse hilattua kiinnityssysteemiä. Systeemi oli paljon yksinkertaisempi kuin latvaradoissa. Kantoradoissa ei ollut myöskään pitkiä jonoja ja odottelua, vaan lapset pääsivät oikeasti liikkumaan radalla.
DSCF7356DSCF7352
DSCF7341

Vähän liiankin Korkee

Isompien kanssa koimme hieman ongelmia. Vaikka lapset ylittivät radan pituusvaatimukset, oli heillä kyllä aika paljon vaikeuksia yltää kiipeilyvaljaista roikkuvien koukkujen kiinnittämiseen oikein vaijereihin. Vaijerit olivat välillä aivan liian korkealla. Tai sitten lapsillamme on poikkeuksellisen lyhye kädet. Tasanteille oli asennettu pölkkyjä, joiden päältä olisi pitänyt yltää paremmin, mutta tuntui että pölkyt oli hieman huonosti sijoiteltu eikä niidenkään päältä ollut helppo kurkottaa vaijereihin. Korkee oli vähän liiankin korkee. Tämä teki etenemisestä hidasta.
DSCF7388

DSCF7364
Ei yltä millään.

Lapsiporukan kanssa eteneminen radalla tuntui välillä toooodella pitkästyttävältä ja välillä homma meni aivan säädöksi, kun yritti huudella ohjeita lapsille eri tasanteilla. Lapsilla oli kyllä tosi jännää, mutta aikuiselle (ainakaan tälle) tilanne ei ollut kovin rentouttava.
Yhden radan sain mennä yksinäni ilman lapsia. Mutta ei minulla siinä vielä kuuma ehtinyt tulla. Itse kaipasin vähän enemmän haastetta ja se kymmenes ja vaikein rata jäi kovasti kiinnostamaan.
Ehkä pitää mennä takaisin ensi kesänä, kun lapset ovat kasvaneet hieman. Tai sitten menen valloittamaan latvat nyt syksyllä, mutta ilman lapsia. DSCF7349   DSCF7368  DSCF7378 DSCF7381
Rahaahan tämä maksoi aika paljon, tältä porukalta yli satasen, jos nyt oikein lasken. Mutta kyllä tämä minun maailmassani Linnanmäen tai sisäleikkipaikat voittaa vähintään 6-0.
Oletko sinä käynyt vastaavassa seikkailupuistossa? Mihin niistä kannattaa seuraavaksi mennä?

6 Comments

 1. Sini
  9.8.2016

  Vierumäen Flowpark! Suosittelen 🙂

  Vastaa
 2. Sanna
  10.8.2016

  Mää suosittele alkuperäst Turu Flowparki!:D Flowparkeissa on muuten kiinnitetty erityistä huomiota ympäristöasioihin: http://www.flowpark.fi/turku/info/mika-on-flowpark/vastuullisuus/, vallan hyvä juttu!

  Vastaa
 3. Heli
  10.8.2016

  http://seikkailupuistopakka.com
  Täällä itse haluaisin käydä. 🙂

  Vastaa
 4. Essi
  10.8.2016

  Hyvinkäällä Sveitsin seikkailupuisto – suosittelen.

  Vastaa
 5. truonako
  12.8.2016

  Itse olen käynyt kaksi kertaa seikkailupuistossa tälle kesään. Hämeenlinnassa flowparkissa ja pajulahden seikkailupuistossa. Pajulahti vei kyllä voiton. He mainostavatkin olevansa suomen suurin seikkailupuisto. Ystäväni on käynyt myös Vierumäellä ja Vierumäen oli huono verrattuna Pajulahteen. Pahjulahden 120cm yli radoilla tuli kaks kolme kertaa ongelmaa 120cm pitkälle lapselle ylttää laittaa koukkuja kiinni, mutta 125cm yltti todella hyvin kaikissa kiinnityskohdissa. Kun taas itselläni oli 158cm pitkänä Hämeenlinnassa ongelmia joissain radoissa, kun pituus ei meinannu riittää esteissä. Suosittelen siis lämpimästi Pajulahtea, jos poikkeatte Lahteen. Seikkailupuisto on niin mukavaa ja kyllä seuraavana päivänä tuntee lihaksissa.

  Vastaa
 6. Sari
  7.9.2016

  Atrenaliini Lappeenrannan ja Imatran välimaastossa!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top