Sopo on uusi ekologinen ja ihoystävällinen saippuasarja

Aloin kehittämään Sopo-saippuoiden ideaa jo pari vuotta sitten, kun kyllästyin nestemäisiin pesuaineisiin. Kirjoitin tuolloin paljon nestemäisten tiskiaineiden sisältämistä kemikaaleista, siitä kuinka enimmäkseen vettä sisältäviä nestemäisiä Fairyja rahdataan muovipulloissa ympäri maailmaa. Nestesaippuat sisältävät pääosin vettä!

Ostat siis vettä muovipullossa! Minua on vuosia jo harmittanut, koska paljon puhutaan muovin vähentämisestä, mutta kuitenkin kaupoissa rivikaupalla nestemäisiä, muovipulloihin pakattuja pesuaineita ja shampoita.

Lisäksi on ollut niin vaikeaa löytää laadukasta AITOA palasaippuaa (ja varsinkin hajusteettomana). Olen usein ihastunut jonkin palasaippuapakkaukseen, mutta lähempi tarkastelu onkin paljastanut, että kyseessä ei ole aito luonnon aineista valmistettu saippua vaan synteettisisitä sulfaateista tehonsa saava pesuaine.

Nyt olen suunnitellut ensimmäisen satsin saippuoita, joista löytyy kaikki tarpeellinen: saippuat keholle ja hiuksille sekä tiskaukseen ja kodin puhdistukseen. Saippuoiden suunnittelu, oikeiden raaka-aineiden metsästys, valmistus ja testaaminen on ollut ihana prosessi, jossa olen oppinut paljon uusia asioita lempiaiheestani, eli turvallisesta ja ekologisesta kosmetiikasta.

Prosessi on vaatinut myös rohkeutta: esimerkiksi kosmetiikka-alan ammattilaisen mielestä Sielunsiskojen saippuassa käytetty patsuli on liian mystinen tuoksu suomalaisten saippuaan. Pidin pintani, ja Sielunsiskojen saippua on osoittautunut todella pidetyksi.

Mulla on monta intohimoa mut yksi tavoite on selvä: Haluan että mahdollisimman moni lopettaa muoviin pakattujen nestemäisten pesuaineiden ja shampoiden käytön ja siirtyy käyttämään ekologisia ja turvallisia aitoja palasaippuoita, -shampoita ja tiskaussaippuoita.

Palasaippualla tiskaaminen

Isoisoäitini teurasti itse sian ja teki tiskaussaippuan lipeästä ja sianihrasta. Koska enää tiskaussaippuaa ei saa mistään, vaan tarjolla on pelkkiä nestemäisiä synteettisiä pesuaineita, päätin suunnitella ja tuottaa sellaisen itse. Vaihtoehtoja on kaksi. Nämä eivät sisällä sianihraa, vaan ovat kokonaan vegaanisia, sillä tiskaussaippuani on valmistettu kasviöljyistä. Tiskaaminen onnistuu sipaisemalla kostutettua tiskiharjaa saippuan pintaan. Helppoa!

Keittiön Hajusteeton Aito palasaippua on nimensä mukaisesti täysin hajusteeton, käsitiskeille, sekä keittiön siivoukseen suunniteltu saippua. Tiskaaminen onnistuu sipaisemalla kostutettua tiskiharjaa saippuan pintaan. Helppoa! Jos tiskaat isomman satsin pesualtaassa, voit myös raastaa pienen määrän saippuaa pesuveteen. Jos tarvitset saippuaa tiskiliinaan, voit sipaista saippuaa kostutetulla liinalla.

Keittiön aito palasaippua saa raikkaan ja virkistävän tuoksunsa appelsiinistä sekä vetiver-juuren eteerisestä öljystä. Tämä tuote sopii loistavasti synteettisille tuoksuille herkistyneille, jotka kuitenkin nauttivat luonnollisista tuoksuista. Aurinkoinen Aito palasaippua Aurinkoinen aito palasaippua sopii keholle, kasvoille, käsille sekä hiusten pesuun. Sen saa raikkaan ja virkistävän tuoksunsa appelsiinistä sekä vetiver-juuren eteerisestä öljystä.

Sielunsiskojen Aito palasaippua: Sopo-saippuat ovat aitoja, luonnollisista aineksista valmistettuja ”raakasaippuoita”, joita ei loppuvaiheessa kuumenneta. Saippuoituminen tapahtuu itsestään, huoneenlämmössä, mutta se vie aikaa. Saippuan kypsyminen kestää noin 5-6 viikkoa. Sielunsiskojen saippua saa mystisen tuoksunsa patsulista ja puolukasta. Tuote ei sisällä allergisoivia hajusteita. Patsuli tuli suosituksi hippien kukoistuskauden aikaan, jolloin patsulia käyttivät niin naiset kuin miehet. Patsulin sanotaan olevan myös afrodisinen öljy, joka auttaa vapautumaan, kohtaamaan omaa seksuaalisuuttaan ja voi olla avuksi seksuaaliseen kyvyttömyyteen. Tämä tuote sopii loistavasti tuoksuyliherkille, jotka kuitenkin nauttivat luonnollisista tuoksuista.

Sielunsiskojen Aidosta palasaippuasta saatua palautetta:

Ihana saippua! Ja tuoksu. Raikas, omaperäinen..miellyttävästi saippuan tuoksu leviää koko yksiööni. Suosittelen lämpimästi. Ei enää ihottumia!” ”Hei Maria! Minun oli aivan pakko laittaa sinulle viestiä – ostin sielunsiskojen palasaippuan heti kun huomasin päivityksesi loppuviikosta sinun Facebook sivuilla. Et edes usko kuinka montaa tuotetta olen kokeillut minun iholle, toiset kuivattaa, toiset ei imeydy tarpeeksi, toiset ärsyttää, toiset aiheuttaa näppyjä käsivarsiin. Nämä näpyt ovat olleet käsivarsillani niiiiin kauan kun vaan muistan. Mutta tuo Sielunsiskojen saippua! Hävisi näpyt muutamassa pesussa ja ihan itkettää onko tämä edes mahdollista! Et edes usko kuinka monet pesuaineet, rasvat, lääkerasvat olen käynyt läpi, lista on loputon. Haluan kiittää sinua ihana Maria, kun olen saanut sinun ansiosta käyttööni tämän saippuan!  Krista”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top