Vakavia haittavaikutuksia detox-tamponeista

TV-mainosten tarjonnan perusteella monet naiset kärsivät kiusallisista emätinongelmista, kuten epämääräisistä vuodoista, kuivuudesta ja epämiellyttävistä hajuista. Ilman reseptiä myytäviä tuotteita on lukuisia.

Aina apua esimerkiksi sitkeään hiivaongelmaan tai muuhun epämääräiseen kutinaan ei saa edes lääkäristä. Omassakin tuttavapiirissä on useita naisia, jotka ovat hakeneet apua lääkäriltä pitkään jatkuneeseen kiusalliseen vaivaan sitä saamatta. Pitkänkin estolääkityksen jälkeen vanha vaiva on saattanut palata entistä voimakkaampana.

Kun apua ei saa edes terveyden ammattilaisilta, voi ärsyttävä vaiva ajaa ihmisen kokeilemaan mitä erikoisempia tuotteita, joiden luvataan tuovan helpotuksen emätinongelmiin.

womb-detox
Yrteillä täytettyjä detox-tamponeita eli herbal pearls -helmiä

Varo detox-tampooneita – suomalainen käyttäjä sairaalaan

Internetissä on myynnissä kohdun puhdistamiseen tarkoitettuja ohueen harsoon pakattuja yrttejä, joita kutsutaan detox-tamponeiksi tai yrttihelmiksi (herbal pearls), joiden luvataan auttavan muun muassa endometrioosiin, eli kohdun limakalvon liikakasvuun, emättimen kuivuuteen, hiivatulehduksiin ja bakteerivaginoosiin.

Tuotteita löytyy myös hakusanoilla womb detox eli kohdun detox. Detox on termi, jolla tarkoitetaan myrkkyjen poistamista. Kemikaalitutka suosittelee välttämään kyseisiä tuotteita.

Emättimeen laitettavien yrttipussukoiden tehoa ei ole lääketieteellisesti todistettu, vaikka Internetistä voi löytääkin lukuisia positiivisia käyttökokemuksia.

Näiden hyvien kokemusten lisäksi tiedossa on ikävä kyllä tapauksia, joissa yrttipussukat ovat aiheuttaneet jopa sairaalahoitoa vaativia haittavaikutuksia. Tällainen tapaus on ollut myös Suomessa.

 

Terveellinen ruoka ja sisäilma

Terveellä ihmisellä emätin ja kohtu puhdistavat itse itsensä, eikä niitä tarvitse puhdistaa detox-kuureilla tai muilla menetelmillä. Internetissä on nimittäin myynnissä myös paljon emätinhuuhteluita nimellä vaginal douche.

Jos toistuviin emätinongelmiin ei löydy syytä lääkärin vastaanotolta, kannattaa kiinnittää huomiota ruokavalioon sekä sisäilman terveellisyyteen. On tiedossa, että esimerkiksi sisäilman homeongelma voi aiheuttaa toistuvia hiiva- tai bakteeritulehduksia intiimialueille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top