Äitibloggaajasta kissanaiseksi ja DIY-kasvonaamio

FullSizeRender
Ensin, kiitos mahtavista vinkeistä, joita on tullut hävikkiruokahaasteeseen. Kilpailu on vielä auki, joten käy kertomassa paras reseptisi tai vinkkisi!
Coco-kissa on ollut meillä nyt tasan kaksi kuukautta. Kahdessa kuukaudessa kaveri on kasvanut kaksinkertaiseksi. En olisi ikinä, ikimaailmassa uskonut, että minusta tulee kissanainen. Mutta näin on nyt vahvasti käynyt. Huomaan, että Instagramini täyttyy kissakuvista, lapsista vilahtaa vain käsiä tai takaraivoja.
Täällä on eletty hetki jännityksessä, sillä minulla on ollut nyt tammikuusta lähtien yskä. Olen käynyt tosi monissa pahoissa sisäilmakohteissa ja todennäköisesti yskä johtuu niistä. Hetken kyllä mietin myös sitä vaihtoehtoa, että olisin allerginen kissalle. Minua nimittäin aivastutti myös kotona. Sisäilmaongelmat myös altistavat allergioille, joten työni on varsin vaarallinen. Ob surullinen ajatus, että joutuisi luopumaan kissasta allergian takia.
Yksi syy yskääni selvisi viime viikolla: homeinen kissanhiekka. Ensin kissan mukana tuli hajustettua kissanhiekkaa, josta sain päänsärkyä. Kyllä, hajustettu kissanhiekka on mielestäni aivan hullu keksintö. Kissojen ei missään nimessä kuuluisi altistua synteettisille hajusteille. Heitin hajustetun hiekan pois ja ostin puupellettihiekkaa. Sekään ei ollut hyvä vaihtoehto. Sain puisesta kuivikkeesta aivan kamalia aivastuskohtauksia. Altistunut ystäväni menetti äänensä kun kävi meidän vessassa. Todennäköisesti puupellettikuivikkeessa oli hometta tai puunsuoja-aineita, joille oireilin.
Nyt vaihdoin hiekan silikaattihiekkaan, sekin kyllä pölyää, muttei onneksi aiheuta oireita. Seuraavaksi kissa opetetaan pöntölle. Toisaalta, sillä pitäisi olla kuitenkin jokin laatikko, jossa se saa raapia hiekkaa huvin vuoksi. Kaivaminen on osa kissan luontaista käytöstä.
Tänään on talviloman toinen päivä. Minusta olisi hauskaa mennä pulkkamäkeen, mutta lapset haluavat viettää aikaa kotona leikkien. Muun perheen on vaikea ymmärtää kotiahdistustani. Olen ainoa, joka tekee töitä enimmäkseen kotona. Mies ja lapset käyvät ”töissä” muualla. Ja kun he ovat lomalla, he haluavat olla kotona.
Mutta tänään teimme taas tuttua lomapäivien puuhaa: lapset saivat maalata minut savinaamiolla! Sekoitan purkillisen savinaamiota ja annan lapsille pensselit. ”Maalata” voi kasvot tai koko vartalon.
Olen ennenkin kertonut tästä ja tämä on ehdottomasti lähes parasta tekemistä, mitä räntäisenä päivänä lasten kanssa voi tehdä.

Savi-vehnänoras-naamio

 • 1 tl savijauhetta
 • 4 tl venhänorasjauhetta
 • tilkka vettä tai ruusuvettä

Sekoita ainekset ja sivele pensselillä puhtaalle iholle. Anna vaikuttaa 10 minuuttia. Huuhdo pois ja pyyhi hellästi kasvovedellä.
 

10 Comments

 1. Miia
  21.2.2016

  Voiko kissalle laittaa tavallista hiekkaa?

  Vastaa
  1. Maria
   22.2.2016

   Varmaan voisi laittaa, mutta se ei kyllä ehkä poistaisi hajua ja kissat tykkää että on siistiä, niin se ei varmaan olisi kivan tuntuista kissasta.

   Vastaa
   1. Miia
    26.2.2016

    Tuollaistapa en kissoista tiennytkään (itsellä ei ole lemmikkejä), tuli vaan mieleen kun lapsuuden kodin pihassa kävi aina kissa hiekkalaatikolla tarpeillaan.

 2. minttu
  21.2.2016

  Toivotaan,ettet ole kissalle allerginen! Voisiko jotain muuta hiekka vaihtoehtoa kokeilla?

  Vastaa
  1. Maria
   22.2.2016

   Joo, nyt meillä on ihan siedettävää hiekkaa.

   Vastaa
 3. tiuku
  21.2.2016

  mistä saa savijauhetta?

  Vastaa
  1. Maria
   22.2.2016

   Itseasiassa sain Wienerberger-tiilitehtaalta 😀
   Savijauhetta saa kyllä myös askartelukaupoista tai luontaiastuotekaupoista.

   Vastaa
 4. tinka
  22.2.2016

  Suosittelen Applaws Nature’s Calling -kissanhiekkaa 🙂
  http://www.zooplus.fi/shop/kissat/kissanhiekat/ekologinen/387520

  Vastaa
 5. Nimimerkki
  23.2.2016

  Kannattaa kokeilla myös hamppukuivikepellettiä, sitä voi myös käyttää kissalla.

  Vastaa
 6. oh no
  23.2.2016

  en suosittele tuosta linkistä tilaamaan yhtikäs mitään. Aika erikoinen toimitustapa vieläpä, ja toiseksi, minkä tähden kuljettaa hiekkasäkkejä aina saksasta saakka. Meillä on monia hyviä lähikauppavaihtoehtoja, ja osa niistä jopa kotimaisia (real cat hiekkoja myydään myös Tokmanneilla).
  Myös samaisesta tilatut ruuat herättivät epäilyksen kun kissat eivät tulleet niistä kylläiseksi sitten millään. Voin kyllä kuvitella kuinka hyvää lihaa on thaimaassa kasvatettu kana..

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top