Äitiyspakkaus-muisto

Uusi äitiyspakkaus julkaistiin.
article
Miltä näyttää? Pidän tiilenpunaisesta, vaikken ehkä sitä vauvalle pukisikaan.
Otin tietenkin äitiyspakkauksen, kun esikoinen syntyi 2009. Pakkauksen saaminen oli yksi odotusajan parhaita muistoja. Järjestelin ja hypistelin vaatteita, kuin käsillä tulevaisuutta ihmetellen.
Kestovaipat taisivat olla sinä vuonna paketissa mukana ensimmäistä kertaa. Ne olivatkin kovassa käytössä. Vaikkakin harrastimme VVV:tä.
ap2009_haalari
”Tammenterho”-haalari on vieläkin mielestäni yksi kauneimmista vauvanvaatteista. Etenkin haalarin hattu on järjettömän suloinen. Hattupäinen vauva laukaisee minussa välittömästi vakavan vauvakuumeen.
IMG_1402
Kun tyttö syntyi, en ottanut pakkausta. Meillä oli vielä pojan vaatteet tallella. Ja kavereilta saatiin vauvanvaatevuoria.
Mikä on sinun mielestäsi maailman kaunein vauvanvaate?

9 Comments

 1. Nimetön
  26.2.2014

  Meillä tuota ”tammenterhohaalaria” ei käytetty koskaan! Eikä äitiyspakkauksen hattuja sen koomin niitäkään 🙂 Nää on näitä makuasioita…
  Meillä erikoiselle otettiin myös pakkaus, kuten yleensä kai tapana on. Sinä vuonna haalari oli kaunis vaalean lila, jossa vyötäröllä kiersi pieni frilla. Muuten hyvä, mutta ei sitä meidän pojalla juuri käytetty.
  Kakkoselle en pakettia ottanut, mutta sen sijaan hankin kirpputorilta niitä äitiyspakkausklassikoita vuosien takaa, joista olin aina tykännyt. Mm. Samanlaisen makuupussin, jollaisen olin itse vauvana äitiyspakkauksesta saanut. Haalarinkin väri ja malli miellyttivät, eikä hinta päätä huimannut. Valitsin silloinpojalle vaaleansinistä.
  Minun mielestäni äitiyspakkauksen sisävaatteet saisivat olla kokonaan valkoisia. Tylsää? Tuskin. Valkoinen on helppo ja sukupuolineutraali väri, joka tulee aina käytettyä. Mielipiteitä jakavat oranssit ja vihreät voisi unohtaa, samoin kuin tekemällä tehdyt kuvioinnit. Valkoisen pariksi kukin voisi sitten mielensä mukaan hankkia pastellisävyjä tai kontrasti mustaa makunsa mukaan.

  Vastaa
  1. maria
   28.2.2014

   Tottakai se oli liian iso aluksi. Mutta en ollenkaan ymmärrä, miksei sitä olisi voinut käyttää. Laitoin ponnarilla lahkeet ja hihat pusseiksi, se toimi juuri hyvin sellaisena pussina. Miksi olisin ostanut pienen haalarin parin kuukauden käyttöä varten?

   Vastaa
 2. Nimetön
  26.2.2014

  Esikoiselle otin pakkauksen mutta vähän hävettää kyllä myöntää, että eipä niille vaatteille kovin paljoa ollut käyttöä. Haalari oli aivan liian iso silloin kun sitä olisi tarvittu ja housut olivat niin leveitä, että tippuivat päältä. Eniten käyttöä oli ihan perus bodyillä. Koin varsinkin kun oli ensimmäinen vauva kyseessä potkuhaalarien pukemisen niin vaivalloiseksi, että jäivät käyttämättä.Parhaita siis olivat helposti puettavat vaatteet (kietaisubodyt!) ja raapimisenestotumput olivat jees. Nyt en toiselle ole ottamassa pakkausta vaan rahana, koska koen ”samojen tavaroiden” uudelleen ottamisen ihan turhana. Rahat varmasti menevät ainakin tarpeellisiin tavaroihin 🙂

  Vastaa
 3. Leluteekin Emilia
  26.2.2014

  Musta liikuttavimpia on ne ensimmäiset pipot, ja sukat, ne on niin käsittämättömän pieniä. Esikoiselle saatu vuoden 2006 sinisävyinen haalari oli musta kanssa tosi nätti, mutta masennuin kyllä kun kaivoin sen pakkauksesta; esikoinen syntyi niin aikaisin, että me saatiin pakkaus vasta vauvan jo ollessa sairaalassa, ja haalari oli niin iso, että yksi hiha olisi riittänyt makuupussiksi. No, tuli se sitten lopputalvesta jo käyttöön.

  Vastaa
 4. rosa
  26.2.2014

  Onpas kivat vaatteet tänä vuonna 🙂 Me otettiin kummallekin äp pakkaus (-11, -13) ja kyllä kummastakin on lempparit säästetty. Muksuilla on käytössä myös muutamia äitini säästämiä vaatteita/juttuja omasta äp pakkauksestani 🙂
  Hauskaa että ovat jättäneet tuon design vuoden laatikon käyttöön 🙂

  Vastaa
 5. Henna
  26.2.2014

  Ensihattu on miusta kans ihanin tai yleensäkkin kaikki pienen pienet vaatteet on ihania <3 Itse otin pakkauksen ja melko paljon siellä olleita vaatteita tulikin käytettyä. Makuupussi,peitto ja lakanat myös tarpeellisia ja hyviä! 🙂

  Vastaa
 6. Kaisa
  2.3.2014

  Kaikki hatut/pipot, joissa on pienet korvat on niiin suloisia 🙂 Äidilläni on vielä tallessa omasta äitiyspakkauksestaan (1957) tullut viltti. Silloin pakkaukseen kuului myös kuulemma emalinen pesuvati 🙂

  Vastaa
 7. […] Pahvilaatikon hajua lukuunottamatta minulla on ihania muistoja äitiyspakkauksesta. […]

  Vastaa
 8. […] erityisen ihana. Sieltä löytyykin harmaa ”tammenterhohaalari”, joka on lempivauvanvaatteeni ikinä. Toisen vauvan tullessa, meillä oli vielä kaikki edellisen tarvikkeet tallella, joten otin […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top