Warpaint: Hampaiden valkaisu hiilellä

DSCF5131 (1)13035468_10154188301313442_937503655_o
Kuukausi sitten ihmettelin somessa näkemääni Warpaint -hampaidenvalkaisua. Töhnän musta väri sai minussa aikaiseksi muistovyöryn. Tarkistin vielä ainesosaluettelon: musta purkki sisältää kookoksen kuoren hiiltä, bentonite-savea sekä piparminttua ja appelsiininkuorta.
Tuote myytiin loppuun lähes heti. Kysyntään luonnonmukaiselle ja kemikaalipihille hampaiden valkaisulle siis on!
Hampaiden valkaisu hiilellä ei ole mikään uusi keksintö, vaan kyseessä on sama ikivanha hampaidenvalkaisutekniikka, josta isoäitini kertoi minulle lapsena: Kun isoäitini oli nuori, tehokas hampaiden puhdistus- ja valkaisu aine löytyi tuvan uunista. Isoäitini on nuorena valkaissut hampaansa hankaamalla hampaita koivun hiilellä. Minäkin halusin kokeilla tätä lapsena. Muistan kuinka olen kaivanut kesäaamuna saunan hiilloksesta sopivan kokoisia hiilenpaloja.
Warpaintin vaikuttava aine on aktiivihiili, joka on kylläkin tavallista hiiltä parempi vaihtoehto valkaisuun. Se imee tummentumia itseensä huomattavasti tehokkaammin kuin tavallinen hiili.
Vaikka juon kahvia ja silloin tällöin punaviiniäkin, minulla ei (tätä postausta ajatellen harmi vaan) ole selkeitä tummentumia. Uskon, että on kuitenkin ihan hyvä silloin tällöin tehdä valkaisukäsittely Warpaintilla tai hiilellä. Tästähän ei ole mitään tutkimuksia, mutta uskon, että tämä saattaa olla jopa ihan oikeastikin hyvä juttu hampaille.
Hampaiden valkaisu Warpaintilla:

 1. Pese ja lankaa hampaat huolellisesti
 2. Levitä Warpaint hampaisiin. Tuotetta ei tarvitse erityisesti hangata, sillä aktiivihiili imee tummentumat itseensä.
 3. Anna vaikuttaa muutamasta minuutista viiteen minuuttiin
 4. Purskuta vedellä ja harjaa kevyesti, tarvittaessa poista hampaiden väleihin jäänyt hiili hammaslangalla
 5. Tee halutessasi oil pulling eli öljypurskuttelu

hampaat
Ennen ja jälkeen -kuvat on otettu samassa valossa eikä kuvia ole käsitelty. Taisin kyllä tehdä sen virheen, että otin valokuvat kylpyhuoneen liian keltaisessa valossa, joka värjää kaiken tasaisen kellertäväksi.
Lopputulokseni ei ehkä näytä siksi kovin dramaattiselta, mutta ihan oikeasti hampaat valkaistuivat kyllä paljon! Kai nyt pienen sävyeron huomaat vasemman ja oikean puoliskon välillä? En usko, että hampaitani saa tämän valkoisemmiksi.
DSCF5136
Warpaintin voit ostaa tästä
 

21 Comments

 1. Tanni
  22.4.2016

  Metsän keskellä asuneella isoisällä tuskin oli myöskään jatkuvaa pääsyä sokerisiin välipaloihin, herkkuihin ja mehuihin.

  Vastaa
  1. Maria
   22.4.2016

   No se on tietenkin tärkein!

   Vastaa
  2. Karo
   2.6.2016

   Sama tuli minullakin mieleen, että esivanhempamme tuskin saivat sokeria yhtä älyttömiä määriä, mitä nykyään keskivertoihminen, joka ei pahemmin tuotteiden sisällysluetteloita tutki, saa. Ja toisaalta hampaiden reikiintymiseen vaikuttaa myös perimä, toinen voi huolehtia purukalustostaan vähän sinne päin eikä ole reiän reikää, kun joku toinen huolellisesta puhdistuksesta huolimatta kärsii rei’istä 🙂

   Vastaa
 2. Leena
  22.4.2016

  Mihin perustat uskosi siihen, että hiilikäsittely on hyväksi hampaille?
  Niin ihmislaji on selvinnyt, mutta omien hampaiden kanssa ei juurikaan. Arvioiden mukaan hampaallisten vanhusten määrä nousee rajusti jo seuraavien 10-15 vuoden aikana (mikä tulee lisäämään vanhustenhoidon työtaakkaa, kun näitä suita pitäisi hoitaa ihan erilailla kuin tekohampaisia suita).

  Vastaa
  1. Maria
   22.4.2016

   Isoisäni lapsuudessa, siellä pirtissä 11 sisaruksen kanssa eivät googlanneet tuota hiilivinkkiä. Eivät muuten myöskään salanneet Pub Medistä aiheeseen liittyviä tieteellisiä tutkimuksia. Oletan että hampaiden puhdistaminen hiilellä on perimätietoa, joka on kulkenut ehkä aika monta sukupolvea esivanhemmilta asti.

   Vastaa
 3. :)
  22.4.2016

  Mahtaisko lääkehiili toimia (sitä on kaappi täynnä) vai onko se oikeasti edes hiiltä? 😀

  Vastaa
  1. Maria
   22.4.2016

   Lääkehiilikin toimii!

   Vastaa
   1. :)
    22.4.2016

    Kokeilin ja kyllä toimii! Tosin en ole varma onko ero vaan hetkellinen hiilen värin aiheuttama optinen harha, mutta se selvinnee myöhemmin.

   2. Maria
    22.4.2016

    Lääkehiiltähän annetaan myrkytyksissä, koska hiili imee itseensä kaikkea. Samoin se toimii hampaissa nyt ja esi-isien aikaan.

 4. nille
  24.4.2016

  siis hinkkasiskko sää sen hiilen suoraan suuhus vai sitä hiiltä hammasa harjaan? mille se maistu se hiili?

  Vastaa
  1. Maria
   25.4.2016

   Hankasin siis hiilenpalaa suoraan hampaisiin. Ei se hiili maistu millekään. Kokeile vaan rohkeasti!

   Vastaa
 5. Skeptikko
  3.5.2016

  Eniten esivanhempiesi suun terveyteen on vaikuttanut ruokavalio. En kyseenalaista mummosi viisautta, mutta sinun kylläkin. Aivan luokattomiksi menee nämä jutut. Kysyisit edes hammaslääkäriltä lausuntoa suosittelemiesi puoskarihoirojem turvallisuudesta ennenkuin saarnaat niitä kaikelle kansalle.

  Vastaa
 6. Fluori on myrkkyä
  3.5.2016

  Hyvä teksti ja ihanat selkeät kuvat ja ohjeet, kiitos Maria! 🙂 Kokeilen tätä heti, kun löydän sopivaa hiiltä.

  Vastaa
 7. Jk
  1.6.2016

  Ennen vai jälkeen hampaidenpesun?

  Vastaa
  1. Maria
   1.6.2016

   Ajattelin, että tämä korvaa hampaiden pesun. Eli jätin pesun kokonaan välistä.

   Vastaa
 8. Jenni.liisa
  8.9.2016

  Mietin itsekin instan postauksia katsellessani että mikäköhän hiili tohon pystyy. Kaikissa oli tosiaan se kookoshiili. Ja noihin muutamiin kommentteihin viitaten ei tätä vinkkiä kukaan varmaan ookkaan lääkkeeksi väittänytkään 🙂 meidän suvun perimävinkkeihin kuuluu myös hiusten valkaisu sitruunahapolla ja en muista mihin kananmunaa käytettiin 🙂 pitää testata tätä hiiltä. Ja hyvä Maria! Oot niin omanlaises ja ihanan erilainen! Tykkään 🙂 Go girl

  Vastaa
  1. Maria
   11.9.2016

   Kiitos! <3

   Vastaa
 9. […] FB-viestiketjussa isoäitinsä valkaisseen hampaitaan hiilellä jo iät ja ajat, Maria julkaisi  vinkit hampaiden hiilivaalennukseen blogissaankin. Mulle asia on ihan uusi! Ne meistä, joilla ei ole himassa hiiltä omasta takaa, kokevat ehkä […]

  Vastaa
 10. Minnaattori
  28.5.2017

  Kyllä, kuva on otettu samassa valossa, mutta lukitsitko kameran valkotasapainon vai jätitkö automaattiselle? Oikeanpuolisessa on minun silmääni selvästi kylmemmät värit.

  Vastaa
 11. Kaarina
  4.6.2017

  Olen 60-vuotias ja jo 70-luvulla tein juuri tuota, otettiin takasta tai hellan uunista hiiltä. Yleensähän lämmitetään koivuhalolla, kuten tuossa aiemmin taidettiin mainitakin koivun hiili. Mutta vanha konsti on, varmaankin kuulin asiasta koulukavereilta joten konsti tuli tietoon edelliseltä sukupolvelta. Nyt sitten oli juttu mustasta hammastahnasta kuin se olisi aivan uusi keksintö, no kookoksen hiili on varmaan uutta, mutta siitä tehty tahna täytyy varmaankin ostaa kaupasta.

  Vastaa
 12. […] Aivotreenini puolesta olisi ollut tosi mielenkiintoista osallistua kyseiseen ohjelmaan. Olisin herännyt aamuisin auringonnousun aikaan tekemään DNRS-harjoituksia. Olisin varmasti kehittänyt myös mitä ihmeellisempiä virityksiä luonnonmateriaaleista, rakastan rakentelua metsästä löytyvistä materiaaleista. Ja tietenkin olisitte voineet telkkarista seurata, kuinka olisin tehnyt herkullisia aterioita itse pyydystämistäni merenelävistä. Olen jo lapsena ottanut usein veitsen mukaan uimaan, sillä isäni opetti minut syömään simpukoita suoraan merestä. Hampaat olisin tietenkin pessyt hiilellä. […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top