Kauhutarina kuorintasukista

Kemikaalitutka on tarkastellut muutama vuosi sitten lanseerattujen kuorintasukkien ainesosaluetteloita apteekissa. Kuorintasukat ovat kertakäyttöiset jalkoihin laitettavat muovipussukat, jotka sisältävät kuorivia aineita sisältävää geeliä. Geelin ainesosissa on muun muassa hyaloronihappoa, maitohappoa, AHA -happoja, kollageenia ja propyleeniglykolia.

Kemikaalitutka huomasi järkyttävän käyttökokemuksen Facebookissa:

Tässä on siis VAROITTAVA ESIMERKKI päivittäiskaupan kosmetiikasta, jonka soisi olevan turvallista.

Kuvassa näet vasemman jalkapöytäni ihoa, kuva on otettu pari tuntia sitten. Aikaisemmin ylistin Dermosil kuorintasukkia, jotka tekivät jalkojen ihosta silkkiä.

Koska ko. tuotetta ei ollut juuri minulla (pitää tilaa netistä) ja kesäkenkä keli lähestyy, testasin viime lauantaina Salvequick kuorintasukkia, eli vastaavaa tuotetta, jonka nyt saa helposti perus kaupoista. Käytin tuotetta ohjeen mukaan.

Tässä lopputulos: molemmat jalat paloivat kemiallisesti täysin. En huomannut tätä kun vasta sunnuntaina, kun suihkusta tultua jalkojen iho lähti: ei suinkaan liuskoina, vaan notkeana ”räkänä” pois pelkästä pyyhkeen painaluksesta.

30 min siitä, jalat olivat vereslihalla ja kipu oli sanoinkuvaamaton. Kipua on yhä, vaikka iho ei onneksi enää ole täysin vereslihaa. Iho lähti jalkapöydältä ja nilkoista, ei lainkaan kantapäistä ja jalkapohjista (joihin sukka nimenomaan on).

En voi enää ikinä kuoria jalkojen ihoa ja aurinkoa pitää varoa ainakin koko seuraava kesä. En tiedä jäävätkö jalkani tämmöisiksi elefanttinahkaisiksi kuinka pitkäksi aikaa. Ikuisesti? Odotan labrasta tulehdusarvoja. En tiedä, mikä on mennyt väärin. Labran nainen arvioi, että tuote, jossa vaikuttavan hapon pitäisi tietyn ajan jälkeen deaktivoitua, oli huuhtelusta huolimatta jatkanut aktiivisena.

Eli mun jalat ovat pikkuhiljaa syöpymällä palaneet.

Voin kertoa että kemiallinen palohaava ei ole se kivoimman tuntuinen , edes palohaavoista.

ÄLÄ SIIS IKINÄ KOSKAAN KÄYTÄ SALVEQUICK kuorintasukkia !!!

IMG_4220 kuorintasukat_reaktio

Kemiallinen kuorinta on riskialtis

Salvequick ei suosittele sukkia ”herkkäihoisille”. Sukkien tuotetiedoissa kuvaillaan sukkien toimintaa näin:

Kokeile uusia kuorintasukkia – saat helposti kauniit jalat! Uudet Salvequick kuorintasukat sisältävät geeliä, joka poistaa kovettumia ja kantapään halkeamia jo yhdellä hoitokerralla. Laita kuorintasukat jalkaan ja anna vaikuttaa 90 minuuttia. Kuolleet ihosolut alkavat kuoriutua pois, kun käsittelystä on kulunut 3-7 päivää. Ihon kuoriutuminen kestää kaikkiaan n. 10-15 päivää, jonka jälkeen sinulla on silkinpehmeät jalat. Pakkauksessa mukana olevilla teipeillä saat sukat kiinnitettyä niin, että ne istuvat paremmin. Voit halutessasi käyttää Salvequick -sukkien päällä omia sukkia. Pakkauksessa 2 kpl kuorintasukkia.

Myös muut ovat keskustelupalstan kertomusten mukaan saaneet oireita kuorintasukista. Kyseisiä kuorintasukkia ei enää löytynyt nettiapteekkien valikoimista.

 

Lähde:
Facebook

6 Comments

  1. Sandra
    5.12.2020

    Hei, Miten tää päätty? Saitko jalkapohjasi palautumaan normaaliksi? Jos niin millä? Minulla kanssa ärtyi jalat täysin noista – ei enää ikinä! Kadun että edes käytin.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top