Joululahjavinkit Safkanetin varastolta

Kaupallinen yhteistyö Safkanet

Viime postauksessa juuri pähkäilin joulun kulutushysteriaa. Ja silti uskaltaudun mainostamaan Safkanet-verkkokaupani valikoimia. Vaikka kritisoin kulutusta, ymmärrän samalla että meillä nyky-yhteiskunnassa ei ole mitään mahdollisuuksia lopettaa kuluttamista kokonaan.

Se mitä me jokainen voimme tehdä, on miettiä kaksi kertaa ennen ostopäätöstä: ”Tarvitsenko todella tätä ostosta?” Ja seuraavaksi kannattaa miettiä, olisiko tarjolla ekologisempi vaihtoehto. Näitä ekologisempia ja terveydelle turvallisempia vaihtoehtoja olen valinnut Safkanetin valikoimiin.

Lahja äidille, ystävälle, lasten opettajille

Ensimmäinen suositukseni on luomusertifioiduista luonnon raaka-aineista Suomessa valmistettu Aurinkoinen Aito palasaippua ja Hellivä Aito palasaippua. (Sopo-sarjan muita tuotteitakin voi ostaa, mutta seuraava erä valmistuu harmillisesti vasta joulun jälkeen) Aurinkoisia ja Helliviä on siis vielä jäljellä ja ne ovat loistava lahja melkeinpä kenelle vaan!

Palasaippuan edut ovat massiiviset nestesaippuaan verrattuna. Yksi palasaippua tarkoittaa samantien yhtä muovipurkkia vähemmän. Lisäksi aito palasaippua ei sisällä säilöntäaineita tai synteettisiä kemikaaleja. Meillä käytetään palasaippuaa kaikkeen: keholle, käsille, hiuksille ja kodin siivoukseen. Itsehän jopa tiskaan palasaippualla.

Lahjoja lapsille

Itse ilahdun aina kun lapset saavat lahjan, joka ei ole muovia tai joka ei ole lelu. Esimerkiksi SIGGin lapsille suunnatut juomapullot ovat sellainen lahja, josta ainakin tähän asti myös lapset itse ovat kovasti ilahtuneet. Vesipulloa tarvitsee jokainen tarhassa, koulussa tai harrastuksissa käyvä lapsi. (Tai meidän lapsilla ainakin on joka päivä koulussa omat juomapullot mukana) Lapsen juomapullon on hyvä olla sellainen, ettei siitä päivän aikana liukene kemikaaleja veteen.

SIGGin lastenpulloissa on helppokäyttöinen korkki ja pillimekanismi, josta lapsen on hyvä juoda. Nämä pullot eivät taatusti vuoda!

Olen hommannut lapsille ja heidän kavereilleen lahjaksi juomapulloja pimeässä hohtavalla korkilla. Ne ovat olleet aivan hitti. Lisäksi valikoimassa on suosittuja kuvioita ja ihan pienimmillekin sopivia juomapulloja. Lahjan kylkeen tai lahjajoulukalenterin viimeisiksi yllätyksiksi käyvät Hammaskeijun ksylitolihammaspastillit.

Vanhemmille, ystäville ja isovanhemmille

Saippuoiden rinnalla tämän syksyn hittituotteita ovat olleet The Ohm Collectionin alumiinittomat, jauhemaiset deodorantit. Näistä on saatu aivan uskomattoman hyvää palautetta sellaisilta deodoranttien suurkuluttajilta, jotka ovat jo kokeilleet kaikki markkinoilla olevat vaihtoehdot.

Tuoksuja on seitsemän erilaista. Tämä deodorantti ei estä terveyden kannalta tärkeää hikoilua, mutta tekee sen sijaan sen, että hiki ei todella haise koko päivänä. Jauhemaista deodoranttia on todella helppo käyttää, vaikka se voi tuntua ajatuksena oudolta.

Olen valinnut Safkanettiin myös paljon luonnonkosmetiikkaa, johon kannattaa tutustua. Esimerkiksi Flow kosmetiikan tuotteet ja Abies Organicsin tuotteet ovat ihania lahjoja.

Joulukuulumisia varastolta

Safkanetin varasto muutti syksyllä Helsinkiin ja olenkin käynyt siellä usein auttamassa lähetysten pakkaamisessa. Tilausten teko on oikeasti aivan ihanaa, rentouttavaa puuhaa. Ehkä koska se on niin erilaista kuin työ, jota yleensä teen koneen ääressä naputellen. Tuotteiden keräily ja pakkausten kokoaminen on suorastaan meditatiivista.

Lisäksi tilauksia tehdessä on tietenkin hauska arvuutella, kenelle ja miksi tuotteet on ostettu. Minua suorastaan hymyilytti korviin asti, kun huomasin, että Veli-Matti oli ostanut kuusi Sielunsiskojen Aitoa palasaippuaa. Ehkä äidillee, siskolleen ja tyttöystävälleen? Toisinaan asiakkaat myös tilaavat todella kauniisti keskenään sointuvia tuotteita, kuiten vain vihreitä tai vaaleanpunaisia juttuja.

Myös lapset ovat päässeet muutaman kerran ”auttamaan töissä”. Heidän mielestään homma on myös tosi hauskaa. Ja lapsista on todella ollut apua! Jopa pienempi lapsi on saanut tuntea itsensä todella tarpeelliseksi, sillä nyt hän on oppinut lukemaan ja voi itse lukea tilauslaput.

Kissamme Coco myös luulee auttavansa. Hän rakastaa tunkea kuvaan, kun otan tuotekuvia. Kuvassa on muuten Rönnin Koirasalva, joka on todella hyvä tuote kaikenlaisiin pieniin haavoihin ja ihottumiin, mitä karvaisilla eläimillä voi olla. Myös ihmsille on vastaavat tuotteet tulehdusherkkien iho-ongelmien hoitoon.

8 Comments

 1. Nanna
  15.12.2017

  Noi on ihania, mutta mua häiritsee tuo ”kasvoillle” kolmella l-kirjaimella kirjoitettuna. ??

  Vastaa
  1. Maria
   16.12.2017

   😀 Ajattelin että mä olen ainoa jota se häiritsee. Uudet pakkaukset on tulossa, tää oli vasta ensimmäinen satsi ja niihin tulee kaikenlaisia pikkumuutoksia.

   Vastaa
 2. Merilinnea
  31.12.2017

  Hei mitä palasaippuaa mahdat käyttää tiskatessa??

  Vastaa
 3. Jassu
  5.1.2018

  Heips, osaisitko suositella mikä tuote olsi tiskikoneeseen paras luonnollinen pesuaine? Erilaisia tullut kokeiltua ja pesutulokset vaihtelee aika paljon, ja osa ”luonnollisissa” käytetyistä ainesosista myös hieman kyseenalaisia..

  Vastaa
  1. Maria
   5.1.2018

   Tiskiaine on itsellänikin hakusessa. Joskus pesen vain soodalla ja suolalla, mutta astiat kyllä jäävät sameiksi, jos pesee muutaman pesun vain näillä, eli välissä kannattaa pestä ”oikealla” aineella.

   Vastaa
 4. Laura999
  16.1.2018

  Pisti silmään muovinen tiskiharja. Niitähän saa myös puu/metalli/luonnonharjaksisena.

  Vastaa
  1. Maria
   17.1.2018

   Joo, meillä on nyt tässä uudet puiset tiskiharjat: https://safkanet.fi/kauppa/kategoria/taloustarvikkeet/page/3/

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top