Kosmetiikkaa isänpäiväksi – kemikaalipihi parranajosaippua

Partavaahdon tehtävä on pehmittää ajettavia karvoja, nostaa ihonmyötäiset karvat sekä liukastaa ihon ja karvan pinta, jotta partaveitsi tai höylä liukuisi tasaisesti. Parranajo on myös monelle tärkeä hetki pysähtyä ja aloittaa uusi päivä. Parranajoon halutaan yhdistää miellyttäviä ajatuksia. Tätä alleviivataan partavaahtoon lisätyillä hajusteilla.

Tavanomaisten partavaahtojen kohdalla edellämainitut ominaisuudet on saavutettu käyttämällä ainesosia, joilla saattaa olla haitallisia vaikutuksia pitkäaikaisesti käytettynä. Haittavaikutuksia voi koitua niin käyttäjien terveydelle kuin luonnollekin, sillä monet kosmetiikan sisältämät ainesosat kulkeutuvat vedenpuhdistusprosessin läpi vesistöihin.

Esimerkkejä haitallisista aineista partavaahdoissa:

  • sodium laureth sulfate
  • sodium lauryl sulfate
  • propylene glycol
  • fragrance / parfym
  • ftalaatit
  • triethanolamine
  • petroleum ja muut mineraaliöljyjohdannaiset
  • formaldehydi ja sen vapauttajat
  • parabeenit
  • säilöntäaineet

Hellävarainen parranajosaippua ja vähemmän jätettä

Isänpäiväksi Kemikaalitutka suosittelee hankkimaan isälle uudenlaisen, kemikaalipihin parranajokokemuksen. Suomalainen Flow kosmetiikka on kehittänyt pehmeästi vaahtoavan parranajosaippuan, joka muistuttaa koostumukseltaan palasaippuaa.

Kanerva Parranajosaippua ja sheivaussaippua sisältää luomulaatuisia raaka-aineita ja luonnonsavea. Palan pääraaka-aineet ovat saippuoitu kookosöljy ja saippuoitu sheavoi, jotka on valmistettu sertifioiduista luomuraaka-aineista. Miellyttävä tuoksu on saatu aikaan luomulaatuisilla eteerisillä öljyillä. Tämä tuote ei siis sisällä synteettisiä hajustekemikaaleja, ärsyttäviä säilöntäaineita, maaöljypohjaisia ainesosia tai mikromuovia.

Parranajosaippua synnyttää myös huomattavasti vähemmän jätettä kuin tavanomainen muovi- tai metallipulloon pakattu partavaahto. Flow kosmetiikan parranajosaippua on nimittäin pakattu helposti kierrätettäävään pahvipakkaukseen.

sheivaussaippua

Parranajosaippuan käyttö

Parranajosaippuan käyttäminen on yksinkertaista ja helppoa. Vaahdota kostutettua saippuaa suoraan iholle tai pyöritä kostutettua partasutia saippuan pinnalla ja sudi vaahto kasvoille. Aja parta kuten tavanomaista partavaahtoa käyttäen. Huuhtele saippuan pinta puhtaaksi käytön jälkeen. Muista säilyttää saippua ilmavalla alustalla, jotta se pääsee kuivumaan käytön välissä. Parranajosaippuaa voi käyttää myös rintakarvojen sheivaukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top