Kuunnellaan toisiamme ja tehdään maailmasta parempi – BookBeat kokeiluun ilmaiseksi

KuKaupallinen yhteistyö BookBeat

Olen edelleen haltioitunut äänikirjojen voimasta. Hassua sanoa, mutta telkkarin katsominen on jäänyt kokonaan, kun nautin niin paljon siitä että saan kuunnella. Myös somen käyttö on vähentynyt ja nautin kotitöiden tekemisestä entistä enemmän, koska voin kuunnella samalla erilaisia mielenkiintoisia näkemyksiä ja ajatuksia maailmasta.

Viisautta vuosituhansien takaa

Myös kirjat, joita olen ennen lukenut, ovat avautuneet aivan toisella tavalla kuuntelukokemuksen jälkeen. Nyt olen kuunnellut taoistisen filosofian perusteosta Laotsen Tao Te Chingiä, jonka merkitykset ja viesti yllättäen vihdoin avautui minulle kuunnellessa. Tuntuu uskomattomalta kuunnella viisautta, joka on kirjoitettu jo tuhansia tuhansia vuosia sitten ja tuntea sen väreilevän koko olemuksellaan.

Dao (tao) kuvaa tapaa, millä kaikki nyt ja ikuisesti toimii ja ilmenee  . Ja miten kaikki tässä maailmassa oleva ja ei-oleva on olemassa ja syntyy. Suosittelen kuuntelemaan, vaikka yksi lause tai kappale kerrallaan, pitäen pitkiä ajattelutaukoja välissä. Tässä ollaan kaiken ytimessä!

Kalevalakin on kerrottuna parempi

Kiinalaisten viisauksien lisäksi olen kiinnostunut meidän pohjoisesta viisaudesta. Olen useita kertoja yrittänyt lukea Kalevalaa, mutta jotenkin en ole päässyt sen rytmiin. Nyt BookBeatin avulla ymmärsin miksi!

Eihän Kalevalaa ole satoja vuosia sitten luettu mistää, vaan näitä tarinoita on aina runoiltu. Kerrottu suusta suuhun, äidiltä tyttärelle, isältä pojalle.

”Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi. Lähteäni laulamahan, sanani sa’ani sanelemahan, sukuvirttä suoltamahan, lajivirttä laulamahan. Sanat suussani sulavat, puheet putoilevat, hampahilleni hajoovat.”

Jo tästä Kalevalan ensimmäisestä runosta voi aistia, että kuulla se pitää lukemisen sijaan. Suosittelen teille jokaiselle lataamaan Kalevalan tämän kesän mökkikuuntelemiseksi. On uskomaton tunne istua metsässä tai laiturilla kuunnellen tätä esi-isiemme viestiä.

Jaetaan kokemuksiamme ja autetaan toisiamme

Tuhansien vuosien takaisen viisauden lisäksi olen myös ottanut ilolla vastaan muun muassa uuden näkemyksen kodin järjestystä kohtaan. Japanilaisen Marie Kondon siivousfilosofia Kon Mari on varmasti monelle jo tuttu, mutta itselläni on ollut valtava vastustus hänen kirjaansa vastaan tähän hetkeen saakka. Nyt olen hyväksynyt että tarvisen hänen apua ja aion ottaa ilolla vastaan kaikki uudet ajatukset ja tiedon, jolla voisin helpottaa kodin kaaosta.

Myös Otso Sillanaukeen Zero Waste -kirja tuo jopa minulle, uutta ajateltavaa. Tavoitteeni on jo vuosia ollut vähentää syntyvän roskan, ja erityisesti muoviroskan määrää. Tämän kirjan avulla tähän saa valtavasti käytännön neuvoja ja inspiraatiota.

Juuri tähän hetkeen, äitiysloman loputtua mutta vauva-arjen vielä jatkuessa minulle kultaakin kalliimpi opas on Satu Pihlajan Aikaansaamisen taika – näin johdat itseäsi. Kiitolisuudella otan vastaan kaiken viisauden, mitä voin nyt tilanteeseeni tästä teoksesta ammentaa. Uusin verkkokurssini on saavuttanut valtaan suosion ja nyt jos koskaan, minun on opittava johtamaan itseäni. Tehtävä tarkka suunnitelma, mihin menen ja myös opittava jakamaan työtehtäviä muille. Todella mielenkiintoista nähdä, mihin tässä voi vielä päästä!

Kokeile sinäkin ilmaiseksi

Suosittelen nyt lämpimästi BookBeat -äänikirjapalvelua sinullekin. Koodilla marianordin voit kokeilla palvelua ilmaiseksi kuukauden ajan. Pääset tarjoukseen myös tästä linkistä.

Lapsillekin kesäluettavaa

Meillä innostus on levinnyt myös perheenjäseniin, joille on jokaiselle ladattu oma perhetili. Lapset ovat löytäneet BookBeatista myös omat suosikkinsa.

Potterit jo lukeneille, lähemmäs kymmenvuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille on tässä vielä pakko suositella Nevermoor-sarjaa. BookBeatissa on nyt kuunneltavana ja luettavana kaksi ensimmäistä osaa: Morriganin koetukset sekä toinen osa Meinioseppä – Morriganin kutsumus. Meidän yhdeksänvuotias on jo aivan fani! Eilen hän sai kuunneltua toisen osan loppuun puuteltassa metsän keskellä loikoillen.

Pienemmille suosittelen tietenkin Pottereita.

Ihania kuuntelu- ja lukuhetkiä,
Maria

Kuvat Oona Louhivaara

2 Comments

 1. A
  3.6.2019

  Moi Maria!
  Ei liity tähän, mutta toivottavasti on ok kysyä. Kysyisin ylläri DNRSkurssistasi.
  1. Sopiiko kurssi jokapäiväisiin fyysisiin ahdistusoireisiin (lähinnä jännitysvatsaongelmia)?
  2. Olen menossa festareille ja kurssi keskeytyisi muutamaksi päiväksi. Onko tällainen breikki iso ongelma, vai voiko sitten taas parin päivän päästä jatkaa siihen mihin jäi?

  Kiitos ihan mielettömästi jos ehdit vastata ja kaikkea hyvää! <3

  Vastaa
  1. marianordinoma
   4.6.2019

   Hei, kurssi sopii hyvin kuvailemiisi haasteisiin. Parin päivän tauko ei haittaa, tosin festareilla voi hyvinkin tehdä näitä harjoituksia mielessään vaikka musiikkia kuunnellessa. Suosittelen!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top