Lumen koostumus ja onnen hiutaleita

IMG_1066Kiitos hyvistä juttuvinkeistä, joita sain edelliseen postaukseen. Kädet ovat todellakin olleet täynnä Kemikaalitutkan käynnistelyä viimepäivät.
Onneksi viikonloppuna ehdin olla lasten kanssa moneen otteeseen luistelemassa ja pulkkamäessä. Luistelemassa on käyty parhaimmillaan kaksi kertaa päivässä. Asumme niin lähellä kenttää, että laitamme koko perhe luistimet jalkaan jo kotona. Aikuiset kävelemme kentälle suojissa ja lapset vedetään luistimet jalassa pulkalla.
IMG_1139
Aamuisin olen laittanut lapset myös pulkkaan. Se extra-aika, mikä menee lämpökerrosten ja villasukkien pukemiseen otetaan kiinni koulumatkan pituudessa. Laitan lapset pulkkaan ja tarvon satasta leikkikoululle.
IMG_1118
Onneksi lumi tuli niin yllättäen, että kaupungin aura-autot eivät ole ehtineet hiekoittamaan aivan jokaista neliösenttiä matkallamme. Huomenaamuna tilanne saattaa jo olla toinen.
Moni muukin vanhempi on varmasti kironnut pikkuisia teräviä mustia kiviä vastasataneella pakkaslumella. Eihän kenkien alla nariseva lumi ole edes liukasta!
Tuntuu hullulta, että hiekoitukseen kiinnitetään niin paljon huomiota. Kaduthan hiekoitetaan, jotta ihmiset eivät kaatuilisi ja katkoisi jalkojaan ja aiheuttaisi kustannuksia yhteiskunnalle. Päättäjät ovat tainneet unohtaa, että myös hiekoittaminen vaikuttaa terveyteen haitallisesti ja aiheuttaa kustannuksia terveydenhuoltoon.
Keväällä hiekoitushiekka jauhautuu katupölyksi ja aiheuttaa infarkteja, verisuonisairauksia, hengitysongelmia ja pahentaa allergioita.
Ja meidän pulkkakin meni pohjasta puhki tänään. Pitää siis ostaa pulkka, jossa on metalliset jalakset seuraavaksi. Mutta siis, loppuun talvisään ihastelua, ah. Ja kyllä minä selviän, tuosta hiekoituksen aiheuttamasta ärsytyksestä, mutta kyllä maalaisjärjen käyttö huoltoyhtiöissä olisi ihan sallittua.
IMG_1046
Ja huomenna avantoon!

7 Comments

 1. venho
  18.1.2016

  Olen kyllä niin samaa mieltä tuosta hiekoituksesta!! Ymmärrän kyllä, että sellaiset hengenvaaralliset jäätiköt hiekoitetaan (paitsi joo luistinradalta), mutta en sitä että ei-liukkaat lumet pilataan ehdoin tahdoin pulkkakelvottomiksi. Tai sitten ne ihan kävely- ja pulkkakelpoiset ihanat lumitiet aurataan niiiin huolella, että jäljelle jää juuri ne liukkaat jäätiköt ja sitten kenties joudutaankin hiekoittamaan… Äly hoi älä jätä, toivoisi välillä!

  Vastaa
 2. kirsi
  19.1.2016

  SE on ihan hassua, miten sitä päässään kuulee sun äänen, kun lukee näitä sun tekstejä (iholla sarjasta kaiketi syöpynyt niin aivoihin 😀 ) Sulla vaan on hyvä, lähes hypnoottinen ääni!

  Vastaa
  1. Maria
   23.1.2016

   😀 Kiitos!

   Vastaa
 3. kandi
  20.1.2016

  Täsmälleen samaa mieltä hiekoituksesta! Olen miettinyt olisiko edullisempaa kustantaa ihmisille jääpiikilliset kengän suojukset ja luopua hiekoituksesta ja sen harjaamisesta keväisin. Sitten pääsisi kaupungissakin potkukelkalla ja pulkalla paikasta toiseen ja keväällä ei tarvitsisi kulkea paksun hiekoituskerroksen päällä ja vetää henkeen harjauspölyä. Tai edes vain puolet jalkakäytävistä..

  Vastaa
  1. Maria
   23.1.2016

   No niinpä!

   Vastaa
 4. peppilotta
  20.1.2016

  Postausidea kerran taisit laittaakin että kirjoittelet. Miten olette pysyneet terveinä? Flunssan torjuntavinkit näin tautien jyllätessä.

  Vastaa
  1. Maria
   23.1.2016

   Joo! Tästä juttua, kunhan ehdin… Kamala kiire ollut.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top