Munanmaalausta kuukautisverellä

DSCF3029
Muistan vieläkin vuoden 1995 ARS-näyttelyn. Tulin Helsinkiin käymään isäni luona ja menimme Ateneumiin. Tehosekoittimessa ja pesukoneessa pyörivä kuukautisveri- ja spermaseos herätti ajatuksia.
Toisaalta, olin pohtinut kuukautisveritaiteen merkitystä jo vuotta ennen kyseistä taidenäyttelyä. Koska kuukautiseni eivät olleet vielä alkaneet, jouduin tyytymään musteeseen toteuttaessani Naisen ajatuksia – teosta Kuopion kaupunginmuseoon. Kaikki taideteokseni myytiin.

View this post on Instagram

En kestä. Löysin vanhan lehtijutun. #savonsanomat #1994

A post shared by Maria Nordin (@marianordin.freetoheal) on


Olin varma, että minusta tulisi isona taiteilija. Minulla on todella kompleksinen suhde kaikkeen visuaaliseen, suojelen itseäni välttämällä asioita, joissa joutuisin tekemään jotain katseen alle kohdistuvaa. Oikestaan mielestäni suuri osa taiteesta on täysin turhaa ja merkityksetöntä.
Mutta silti koen itseni taiteilijana. Näen elämäni taideteoksena.
Mutta joskus minun on pakko vieläkin taiteilla ihan konkreettisesti. Väritän lasten värityskirjoista loppuun kuvat, jotka ovat jääneet puolitiehen. En yleensä näytä töitäni kenellekään. Nautin taiteen ideasta enemmän kuin itse tuotoksesta.

Kuukautiset ovat puhdas mysteeri

Joulu sekä pääsiäinen ovat lasten saamisen jälkeen olleet minulle syntymän, kasvun sekä elämän kiertokulun juhlia. Mullasta orastava rairuoho on minulle mehevään limakalvoon porautunut munasolu, josta alkaa uusi maailma.
Naisen keho on ihme. Olen niin onnellinen kellon tarkkuudella toimivasta kuukautiskierrosta, joka muistuttaa minua elämän ihmeestä ja kiertokulusta jokainen kuukausi.
Esikoisen syntymän jälkeen siirryin käyttämään kuukuppia. Kuukupin käyttö on parantanut suhdettani kuukautisiin. Käsittelen kuukautisverta ylpeänä, kippaan täyden kupillisen ja ihailen punaisia marmorikuvioita, jotka se synnyttää valkoista posliinia vasten.
Olen huomannut, että kuukautisveri ei haise millekään. Tuoksu on oikeastaan aika samanlainen raikas kuin raa’an kananmunan tuoksu.

Kuukautisveritaidetta

IMG_4367
Ihmettelin jo lapsena, miten kuukautisveri siihen pesukoneeseen ja tehosekoittimeen oli kerätty. On pitänyt istua kulhon päällä aika pitkään nimittäin… Onko kuukautisveren keräämiseen käytetty aika osa teosta? mietin lapsena.
Kuukautisveritaide vuosikymmeniä ollut enimmäkseen valokuvia tahraisista housuista tai reittä pitkin valuvasta verivanasta. Myös monenlaisia kömpelöitä tamponikasoja on nähty. Seurasin hetken kuukautisverta postaavaa tilia Instagramissa. Oli pakko lopettaa, kun kuvat olivat niin ällöttäviä. Ne sotivat oman kuukautiskäsitykseni kanssa.
Olen jo pitkään antanut periksi houkutuksille ja maalannut kuukautisverellä. Silloin tällöin kastan pensselin kuukuppiin. Yleensä maalaan omakuvan tai oman logoni. Syksyllä kirjoitin kuukautisverellä rakkaudentunnustuksen Donald Trumpillejoka lausui hölmöjä kuukautisista.
DSCF3035
Kuukautisverellä maalatussa pääsiäismunassa on juuri sopivasti ulottuvuuksia. Ja todellakin aion syödä tuon munan.
Kuukautisveritaiteen historiasta:
Hyper-heterotropia
 

114 Comments

 1. Punapioni
  26.3.2016

  ❤️ Minä muistan tuon näyttelyn ❤️ nuo teokset ja sen pinkin huoneen – sitä tavaran määrää ihmettelin jo silloin!

  Vastaa
 2. Nimetön
  26.3.2016

  Hyi helvetti!

  Vastaa
  1. Nimetön
   2.4.2016

   Hyi hyi helvetti mikä piip! Sekopää!

   Vastaa
 3. Aikuinen Nainen 54v
  26.3.2016

  hoh hoijaa, kaikkee sitä keksitään. Ei kyllä kiinnosta millään lailla verellä, oli kuukautis tai mikä tahansa veri, tuollainen leikkiminen, ai taidetta, joopa joo. Todella ällöttävää ,hyi 🙁 Yhtä ällöttävää kuin istukan syöminen jne. Eikö mikään ole enää pyhää nykyään ?!

  Vastaa
  1. moivaanmoi
   27.3.2016

   Eikö tässä juuri korosteta sen pyhyyttä? Ajatus, että kuukautisveri olisi ällöttävää ja hävettävä asia on sen luonnollisuuden kieltämistä. Juuri tälläinen taide tuo esiin ihmisien ajattelussa esiin ehkä epäkohdan, kuinka kuukautisia tulisi muka edelleen yökötellä

   Vastaa
   1. Heivaanhei
    30.3.2016

    Vaikka istunkin rätti housuissa kerran kuussa, ei se silti tarkoita etteikö kuukautiset ällöttäisi. Kyllä muuten ällöttää, joka hemmetin kuukausi. Ja paljon. Ei sillä, että siinä olisi mitään hävettävää tai että sen olisi oltava mikään tabu. Veri ei innosta, eikä myöskään tuo aloittajan mainitsema vuoden 1995 sperma-pissa-verisekoitus. Kukin tyylillään, ruudun tälle puolelle ei ainakaan moinen tekotaide uppoa.

 4. Nimetön
  26.3.2016

  Ei eritteillä leikkiminen ole mitään taidetta. Seksuaalinen fetissi se voi kyllä olla tai oire jostain pahoista ongelmista pään sisällä.

  Vastaa
  1. teinihippi17
   29.3.2016

   Se on normaalia myös kieltää tämän kauneus kun se itsestä katottuna on rumaa ja ällöttävää mutta jotkut oikeasti pitävät tätä kauniina. Onhan se mielipiteen vapaus olemassa, mutta muista että kolikolla on kaksi puolta, joskus se kolmaskin.

   Vastaa
 5. HYI
  26.3.2016

  okei. Nyt meni oudoksi.

  Vastaa
 6. Jenna
  26.3.2016

  Eritteillä sotkeminen on ällöttävän korni yritys shokeerata katsojaa. Mitään originellia, puhuttelevaa, kantaaottavaa tai kaunista siinä ei yksinkertaisesti ole, vaikka kuinka olisit humaltunut omasta ”taiteellisuudestasi”.

  Vastaa
 7. Amanda
  26.3.2016

  Hyi kun rupes oksettamaan. Oli pakko avata tämä kirjoitus,luulin että tuo otsikko olisi vain huomiota hakeva”vitsi” ja itse kirjoitus koskisikin jotain muuta asiaa, mutta ei. Olen järkyttynyt, tekee pahaa veren näkeminen ja varsinkin sen käyttö! Nyt riittää kun näkeekin tuon munan kuvan kaksplussan sivuilla, hyi kuinka paha olo tulee. Täytyy pitää parin päivän tauko, jos sitten uskaltaisi taas tulla lukemaan kaksplussan blogeja?! Joku raja pitäisi olla, nyt se ylittyi!

  Vastaa
  1. a
   26.3.2016

   Samaa mieltä. Olen pitänyt kaksplussaa asiallisena ympäristönä blogien lukemiseen, mutta nyt mentiin todella kauas hyvänmaun rajoista.

   Vastaa
 8. Nainen
  26.3.2016

  Tämä oli outoa, perverssiä, yököttävää. Joku raja erikoisuuden ja taiteellisuudentavoittelussakin. Yök, Maria, yök.

  Vastaa
 9. Nimetön
  26.3.2016

  Huh mitä huomionkipeyttä.

  Vastaa
 10. Saara
  26.3.2016

  Hyvä! Pitääkin ravistella noita yököttelijöitä.

  Vastaa
 11. ...
  26.3.2016

  ”Onko kuukautisveren keräämiseen käytetty aika osa teosta? mietin lapsena. ”
  Tämä kuulostaa hyvin epäuskottavalta.

  Vastaa
  1. an
   27.3.2016

   Samaa ajattelin itsekin…

   Vastaa
 12. uggyandcroaters
  26.3.2016

  Vittu että sä oot pimee muija. Hoitoon tuollaset sekopäät joutais!

  Vastaa
 13. Lena
  26.3.2016

  Itelleni ei oo tullut mieleenkään tehdä taidetta kuukautisverellä, mutta eikai siinä nyt mitään sairasta tai ylitsepääsemättömän vastenmielistäkään ole. Jännä miten ihmiset järkyttyy. Veri on tosi puhdasta.

  Vastaa
  1. an
   27.3.2016

   Kuukautisvuodossa on muutakin mukana, ei pelkkää puhdasta verta.

   Vastaa
  2. Marjo
   27.3.2016

   Ottamatta aiheeseen muuten kantaa, veri ei todellakaan ole puhdasta, jos sen ”luovuttaja” kantaa elimistössään jotain patogeenia kuten esim. hepatiitti- tai HI-virusta.

   Vastaa
   1. dada
    28.3.2016

    Ja jos itse sitä käsittelisi, varmaan saisi saman patogeenin oireet kaksinkertaisina? Huumeruiskuistakin katoaa kahden viikon jälkeen vaara saada tartuntaa: vähän epäilen, että jos taiteilija toisi teoksen näyttelyyn, jollaisten järjestäminen voi viedä kuukausia, niin koskiessasi vahingossa siihen saisit mitään tartuntatautia. Plus et takuulla menisi, jos asenteesi on tuo. Joten aika helevetin relevantti ongelma.

 14. Systeris
  26.3.2016

  Sä tarttet Jeesusta elämääsi.

  Vastaa
  1. Itse en ymmärrä mutta ei mua haittaakkaan
   29.3.2016

   Tää oli mun lempikommentti :DDD

   Vastaa
 15. Julia
  27.3.2016

  Yök..

  Vastaa
 16. E
  27.3.2016

  Hyvä Maria! ??

  Vastaa
 17. Ällöä
  27.3.2016

  Todella sairasta! Hakeudu hoitoon! Teetkö taidetta muillakin eritteilläsi?

  Vastaa
 18. Ek
  27.3.2016

  Nyt menee jo todella pahasti yli!!

  Vastaa
 19. Nimetön
  27.3.2016

  Olisitko voinut millään jättää julkaisematta oman alapääsi eritteisiin liittyviä juttuja? Ihan näin pitkälle ei varmasti tarvitse tollasen ekologisuuden tai feminiinisyyden mennä. Ei kiitos!

  Vastaa
  1. Taina
   29.3.2016

   Miten tää nyt ekologisuuteen liittyy ?

   Vastaa
   1. Nimetön
    29.3.2016

    ei ole mitään keinotekoisia kemiallisia värejä käytetty – puhdasta luonnollista verta

 20. Nyt hei
  27.3.2016

  Tätä ei olisi ehkä tarvinnut blogissa kertoa… Huhhei. Ei tullut mitenkään hyvä olo lukiessa.

  Vastaa
 21. Nolo
  27.3.2016

  Pakko saada huomioo kökölle blogillesi? Herra isä mikä myötähäpeä.

  Vastaa
 22. ääk
  27.3.2016

  Lasu. Hyi hitto.

  Vastaa
 23. Nimetön
  27.3.2016

  Siis hyi helvetti, sama kuin omasta paskastaan rupee taidetta tekemään, SAIRASTA!

  Vastaa
 24. Hip hurraa!
  27.3.2016

  Tämähän on vain kuukautisiin liittyvän stigman purkamista, ja hyvä niin. Siitä huolimatta en itse ryhtyisi samaan, eikä ajatus verisen kananmunan syömisestä tunnu mukavalta.

  Vastaa
 25. oksu
  27.3.2016

  Hyi saasta! Mitä seuraavaksi, maalaamista valkovuodolla? Räkäklimpeillä? Korvavaikulla? Yäk!! Ja kyllä se menkkaveri HAISEE. Ne klöntit varsinkin.

  Vastaa
 26. Nimetön
  27.3.2016

  :DD voi luoja miten kaikki täällä ottaa kunnolla nokkiinsa. Ihanan omaa ja uniikkia, keep on rollin’!

  Vastaa
 27. Riikka
  27.3.2016

  Nämä kommentit ovat kyllä aikamoisia. Öh. Ilmeisesti kuukautisveri on oikeasti aikamoinen tabu…

  Vastaa
 28. Sini-Miia
  27.3.2016

  Vaikka kuukautisveri ei olekaan mikään ns.tabu, totta kai siitä voi puhua ja pitääkin, MUTTA asiaan liittyvissä keskusteluissa ja mihin naisen kuukautiset kuuluu eli normi elämään kuuluvana! Mutta tämä tälläinen viherpiipertäjien puuhastelu että verta aletaan sotkee taiteeseen, on aivan eri juttu ja todellakin ihan sairasta ja yököttävää!! Ollaan olevinaan niin viherpiipertäjiä että ei oikeat normi väritkään enää riitä maalaamiseen vaan pitää olla niin luonnonmukaista että aletaan leikkimään jopa naisen kuukautisverellä!! HALOO , joku raja pitäisi olla sentään ! Toivottavasti nämä piipertäjät ymmärtävät poistaa nuo oksettavat jutut tästä blogista!

  Vastaa
  1. biiber
   28.3.2016

   Piiperöt mainittu kolme kertaa? Mitä nämä myyttiset piiperöt ovat? Jotain olentoja, jotka rassaavat omaatuntoasi? Relaa, Sini-Miia,syö vaiks vähemmän punasta lihaa niin helpottaa..

   Vastaa
 29. AikuinenN
  27.3.2016

  heh heh, ja sitten vielä oikein ihailee omaa kuukautisverta jne, kaikkea sitä kuulee, voi herttin tähen sentään. Luojan kiitos, olen jo viiskymppinen Aikuinen Nainen ja on nuo ällöttävät ”naisten päivät ” jo loppuneet 😀 Se oli Suuri Juhlapäivä kun pääsin eroon koko vaivasta ja ällöttävistä veri päivistä! Nyt on elämä tosi ihanaa ja puhdasta, olen raikas ,tuore ja siisti aina!! No, joillakin on niin halvat huvit että pitää omaa vertakin jo ihailla ja alkaa sillä oikein maalaamaan!! Pitäs varmaan hankkia ELÄMÄ!

  Vastaa
 30. Nimetön
  27.3.2016

  Ensi vuonna sitten munien marmorointia ripulikakalla 😀
  No joo, menihän tää ehkä vähän yli, Maria

  Vastaa
 31. Haa
  27.3.2016

  No mutta tuossahan on yhdistetty ihmisen ja kanan kuukautiset (vaikka kanalla tuleekin useammin, kuin kerran kuukaudessa). Eikä tuo veri taida sitä sisältöä pilaa, eihän se sieltä kanan pyllystäkään puhtaana ulos tule.

  Vastaa
 32. veep
  27.3.2016

  Ymmärrän kyllä, että ihmiset vierastavat verellä maalaamista ym kikkailua. Sitä en ymmärrä että kuukautisveri on ÄLLÖTTÄVÄÄ ja sen käsittely SAIRASTA?
  Lähipiirissäni on naisia jotka eivät voi käyttää kuukuppia, koska pitää koskea pimppiin ja kuukautisvereen. Meille on niin myyty tämä ajatus, että pimppi, menkat, seksi, KAIKKI on ällöttävää, haisevaa ja ehdottomasti pidettävä piilossa. Haloo, veri ja menkat on normaali asia!

  Vastaa
  1. Minä
   29.3.2016

   Ihanaa. Paras kommentti. Vaikka tällainen taide ei muhun kyllä iske, kunnioitan suuresti.
   Ja taiteesta vielä puheenollen, musta taidetta saa tehdä miten vaan tahtoo kunhan sillä ei vahingoiteta itseä ja toisia. Ja keskustelua aiheuttava ja mielipiteitä tuulettava taide parasta onkin!

   Vastaa
  2. Outoa
   3.4.2016

   En arvosta uloste- tai mällijuttujakaan miesten suusta kuultuna, joten miksi pitäisi ”arvostaa naiseuttaan” ja nauttia kuukautisista ja kuukautisverestä? Tai jos kuukautiset kokee vain kivuliaana ja elämää häiritsevänä asiana niin en arvosta naiseuttani? Vielä muutama vuosi sitten ajattelin olevani feministi, mutta tällaisten esimerkkien takia käsitteestä ”feministi” on tullut hävettävä asia enkä todellakaan halua kuulua siihen joukkoon. Eräät on nähtävästi saanut feministisyydestä jo ihan pakkomielteen ja selvästi linjaus on se, että jos et halua näyttää nännejä julkisilla paikoilla, läträtä kuukautisverellä ja kirjoittaa siitä julkisesti, niin häpäiset naiseutesi tai et ole feministi.

   Vastaa
 33. Jessica
  27.3.2016

  <3

  Vastaa
 34. Tiina
  27.3.2016

  Hyvä Maria! Kuukautisveri ei ole ällöä, näin kommentoivat joutaisivat miettimään omaa ällöä naiseuttaan. Missä feminismi, kun sitä tarvittais? Naiset kaivaa vaan omaa kuoppaansa syvemmäksi.

  Vastaa
  1. Marjo
   28.3.2016

   Kuukautiset ja veri ei ole kuvottavaa, vaikka pakkoa sanoa ettei oma tuotos ainakaan hyvältä haise. Mutta että, jos ajatus klimppisellä ”tuoksahtavalla” verellä maalaamisesta etoo niin ei arvosta naiseuttaan? 😀 En maalaisi alapäästäni enkä sormenpäästäni tulevalla verellä saati kenenkään muullakaan eritteellä.

   Vastaa
 35. Peppi
  28.3.2016

  Samaa mieltä kuin Marjo, ei ole todellakaan kyse siitä että ei arvostaisi naiseuttaan jos verellä maalaaminen etoo! Arvostan hyvinkin naiseuttani ja kuukautiset kuuluu siihen normaalina asiana. Mutta normaalia ei ole sillä leikkiminen ja mukamas ”taiteen” tekeminen!

  Vastaa
 36. Tiina
  28.3.2016

  Postauksen pointti oli menkkatabun rikkominen, se nyt vaan tehtiin askartelun keinoin. Jos naiset eivät ole valmiita tämän tabun rikkomiseen ja tekemään menkoista hyväksyttyä ja normaalia, niin junnaamme asian suhteen paikoillaan. Se on harmi, koska syytä häpeilyyn ei saisi olla.

  Vastaa
 37. Petyn ihmisiin enemmän ja enemmän päivä päivältä
  28.3.2016

  > Syksyllä kirjoitin kuukautisverellä rakkaudentunnustuksen Donald Trumpille, joka lausui hölmöjä kuukautisista.
  Onko mielestäsi nyt ihan oikein lähetellä tommosta saastaa mielipiteen takia? Salliiko oma ajatusmaailmasi sen että joku lukioista lähettää omalla ulosteellaan väritetyn kirjeen sinulle?

  Vastaa
  1. lukio
   28.3.2016

   Tuskinpa lukiot mitään kirjeitä lähettelee, eiköhän Maria ole koulunsa jo käynyt

   Vastaa
   1. Kielisalapoliisi
    29.3.2016

    Hän arvatenkin tarkoitti lukijoita, ei lukioita.

 38. ööö
  28.3.2016

  Siis aikuiset kommentoi noin törkeesti… Mun mielestä on ihan jokaisen oma asia mitä tuo nettiin esille itsestään! Tää oli tosi rohkee kirjotus ja nää jotka valittaa että haluat vaan huomioo, niin itsehän ne sitä täällä antaa. Tuntuu, että ihmiset valittaa niiiin turhista asioista nykyjään. Ihan luonnollinen asia tääkin on, vaikka en ehkä itse näin tekisikään.

  Vastaa
 39. Liisu
  28.3.2016

  Eikös se veri ala haista kun joutuu tekemisiin ilman kanssa, eli tyyliin mitä kauemmin olet sidettä vaihtamatta, sitä voimakkaampi haju… Kuukupissa veri siis voi kaiken järjen mukaan ollakin lähes hajutonta (en tiedä, en ole kuukuppia kokeillut). Jos kasvaa lapsesta asti ( jopa ennen omia kuukautisia) ajatuksen kanssa, että kuukautisverestä on taidetta tehty ja tehdään, vaikuttanee se varmasti myötämielisesti kuukautisvereen suhtautumiseen… Ja kun menkat alkaa, omia kuukautisia tarkastelee ja pohtinee aivan eri kantilta kuin miten pääosin ihmiset oppivat niistä ajattelemaan… Ja missä kohtaa tekstiä sanottiin että mielipidettä edustanut rakkaudentunnustus olisi lähetetty mihinkään? Ymmärtäisin että kyseessä on vain hassuttelun omainen ajatusleikki viestin välittämiseksi vastaanottajalleen…

  Vastaa
  1. Tiu
   28.3.2016

   Mitään faktaa en nyt jaksa lähteä etsimään, mutta muistelisin lukeneeni joskus, että se veri alkaa haista vasta kun joutuu tekemisiin siteissä/tamponeissa käytettävien kemikaalien kanssa. Ja kestositeitä käyttävänä olen kyllä samaa mieltä, ei se veri muulle haise puuvillaisissa siteissä kun veri ylipäänsä missään. Noiden kertakäyttöistensuojien kanssa tuntui, että sai olla vaihtamassa yhtenään, koska haisi jopa omaan nenään.

   Vastaa
 40. Neiti Kevät
  28.3.2016

  Ai luonnollinen asia?! Voi hyvänen aika sentään, joku roti sentään mitä tekee ja mitä ei tee. Jokainen nainen tietää että kuukautiset luonnollinen asia jne jne mutta kuukautisveren kanssa läträäminen ja ”taiteen” tekeminen on sitten aivan eri asia! Kaukana luonnollisesta!!

  Vastaa
 41. Sinna
  28.3.2016

  Hienoa taidetta kerta kaikkiaan! Ei nyt ihan liity aiheeseen, mutta olisiko sinulla antaa vinkkiä, mistä löytyisi parhaat piemennysverhot kotiin? Sellaiset,jossa olisi päästöt minimissään, sillä olen tajuttoman herkkä.

  Vastaa
 42. Minna
  28.3.2016

  Ei lainkaan taidetta mielestäni, mutta ihanan luonnollista jokatapauksessa 🙂 Tämä samalla sopii hyvin henkilökohtaiseen pääsiäiseeni, sillä tarkastelen nykyisin sen viettoa nykyisin aika neutraalista näkökulmasta ilman kirkkoa. Eläinoikeuksien ja luonnon puolesta voi esimerkiksi miettiä miksi kehotamme lapsia ryhmissä jopa metsiin repimään pajunoksia tuodaksemme ne hetkelliseksi iloksi jokaiseen kotiin erikseen tiputtamaan alkunsa. Tai opetamme ne sitten koristelemaan oksat elävitä eläimiltä revityillä ja värjätyillä höyhenillä???
  Oma pääsiäiseni on kevään juhlaa ja siinä mielessä uuden alkua.
  Siihen sopii mainiosti myös ihmisveri (eläimen, eläimen veren, tai höyhenpeitteen sijaan) muistuttamaan elämän kuviosta ja osallisuudesta 🙂
  Ompa todella outoa miten kauas ihmiset ovat loitonneet luonnosta.

  Vastaa
 43. Minna
  28.3.2016

  Samaa mieltä kanssasi myös siitä että suurin osa taiteesta on hieman hyödytöntä.
  Ehkä eron tekee juuri se,omasta mielestäni, että taide on inspiroivaa harrastetta ja luovaa työtä jolla ei tarvitse olla erityistä kulttuurin korostetta. Kun yritettään tehdä taiteesta jotakin elämää suurempaa, tai suoraa tulon lähdettä, tällöin sen merkitys muuttuu.

  Vastaa
 44. Kuukkeli
  28.3.2016

  Aika vieraantuneita ovat ihmiset, kun uuden elämän synnyttämisen kannalta välttämätön ruumiintoiminto herättää näin suuria tunteita.
  Kuukautisveressä, tai edes sillä, että joku haluaa sillä maalata, ei ole mitään oksettavaa, ällöttävää, perverssiä, sairasta tai luonnotonta. Siinä sen sijaan on jotain outoa, jos veri tuollaisia ajatuksia herättää.
  Tsemppiä vaan Maria ja kiitos blogista.

  Vastaa
 45. Nolompaa tekotaidetta saa etsiä
  28.3.2016

  Säälittävää provosointia jo heti otsikosta lähtien.. Mielestäsi myös suuri osa taiteesta on turhaa ja metkityksetöntä, mutta kun kastat pensselin omaan vereesi ja söhrit sillä paperia tai kananmunaa niin kutsut sitä tosissasi taiteeksi? Pakkohan sitä huomiota on näköjään jollain tavalla herättää, mutta tämä pelleily saa aikaan pelkkää myötähäpeää. Lapsellista ja noloa puuhastelua, joka ei millään tavalla liity taiteeseen.

  Vastaa
 46. Millaiset arvot?
  28.3.2016

  No voi itku, kylläpä monien pyllyä kutittaa kun joku vähän kokeilee. Oikeesti mistä te pikku moralistit saatte energiaa jostain munien maalauksen kritisointiin? Millainen se teidän maailma on, jota noin raivokkaasti puolustatte?

  Vastaa
 47. Miettikää edes lapsia!
  28.3.2016

  Todellakin lapsellista ja erittäin noloa puuhastelua! Minkälaisen kuvan lapsetkin saavat moisesta?! Pitäisi vähän miettiä sitäkin, eivät varmasti ymmärrä aikuisten leikkimistä verellä! Aikuisen pitäisi olla kuitenkin jo Aikuinen ja pois jo ”pissa kakka” vaiheesta!!

  Vastaa
  1. Jaa
   29.3.2016

   Tämä ei ole vain lasten maailma. KYPSÄNÄ aikuisena ihmisenä katson mitä haluan. Jos et halua lastesi tätä näkevän, niin heidän huoltajanaan on sinun tehtäväsi sulkea tietokoneen näyttö. Ei kaikkea tarvitse kieltää jotta sinun lapsillasi olisi hyvä olla siellä tynnyrissä.

   Vastaa
 48. huldamaria
  28.3.2016

  HYVÄ MARIA! im with you.

  Vastaa
 49. pööö
  28.3.2016

  Hoitoon..

  Vastaa
 50. Mitä vittua minä katson
  29.3.2016

  Tämä on kyllä sen sortin höyryävää ripulipaskaa (jolla toki olisit voinut myös maalata munasi) että parempi olisi, kun lopettaisit tämän blogisi pitämisen ja hankkisit oikean koulutuksen, ammatin ja lopettaisit uskomasta liikoja itsestäsi.
  Suoraan sanottuna sairaat setit.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top