Paluu arkeen – tällainen on päivätyöni

Img_798
Lasten koulu alkoi pari viikkoa sitten. Tein kesällä todella vähän töitä, sillä halusin viettää kesän lasten kanssa lomaillen. Rakastan tätä aikaa, kun lapset ovat pieniä. He eivät todellakaan ole minulle vain tekosyy olla pois töistä. Vilpittömästi haluan viettää heidän kanssaan aikaa heitä ihmetellen, mutta myös tehden asioita, joista minä pidän.
Muutaman päivänä toki ”annoin” heidät hoitoon ja vietin omaa aikaa kesälläkin. Sekin oli ihanaa. Koulujen alettua huomasin, että tarvitsin muutaman viikon lomaa ennen töihin palaamista.
Kyllä, blogin kirjoittelun lisäksi minulla on ihan oikea työ.
Rakensin viime keväänä itselleni uuden nettisivun, jonka konsepti taitaa olla ainutlaatuinen Suomessa, ellei peräti koko maailmassa. Nettisivuni kautta tarjoan palvelua, jonka avulla jokaisella on mahdollisuus saada yksilöllistä ja asiantuntevaa apua sisäilmaongelmiin edullisesti ja nopeasti.

Tyypillinen työpäivä

Img_800
Työpäivästäni vietän suurimman osan kotona, työhuoneellani. Tarkistan kalenterista, onko päivälle varattu neuvontoja tai onko sähköpostiin lähetetty materiaalia tutustuttavaksi. Lisäksi syksyn aikana on tarkoitukseni kuvata nettisivulle lisää sisäilma-aiheisia luentoja, joten pian tartun taas videokameraan.

Nettiluentoja sisäympäristön terveellisyydestä

maria_riki-1
Nettisivulla olevilla nettiluennoilla käyn läpi sisäilman terveellisyyteen liittyviä aiheita. Tällä hetkellä nettisivulla on katseltavana ensimmäinen luento, joka on tehty yhteistyössä Asianajotoimisto Aurejärven kanssa.
Asianajaja käy videolla läpi selkokielisesti mitä tulee tehdä, jos epäilee ostaneensa hometalon. Tietopaketti antaa myös käytännön vinkkejä esimerkiksi reklamaation tekoon.
Luennon näkee kirjautumalla sivulleni oston yhteydessä saaduilla tunnuksilla. Sivullani on myös muutama ilmainen video, jotka voi nähdä rekisteröitymällä.

Apua puhelimitse tai Skypellä

Neuvon ihmisiä sisäilmaongelmiin liittyen. Ongelma voi olla kotona, työpaikalla tai vaikkapa lasten koulussa. Asunnon ostajia sekä remontoijia ja rakentajia, eli autan myös ihmisiä, jotka haluavat välttää sisäilmaongelmien kanssa painimisen.
Nettisivuni kautta voi siis saada henkilökohtaista neuvontaa 10 minuutin tai 30 minuutin neuvonnan muodossa. Sisäilmaongelmiin liittyvistä aiheista voi keskustella minun lisäkseni rakennusterveysasiantuntija Jussi Timosen kanssa. Jussilla on pitkä kokemus rakennusalalta, lisäksi hän on itse sairastunut sisäilmasta. Hänellä on siis faktojen lisäksi hallussa minun tavoin kokemusasiantuntijuus, mikä on arvokasta asiakkaan kannalta.

Neuvoa asunnon ostajalle

bedroom-527645_640-2
Yksi suosittu tuote on ollut asunnon ostajille suunnattu neuvonta. Toivoisin että myös ihmiset jotka eivät vielä ole sairastuneet sisäilmasta alkaisivat kiinnittää huomiota rakennusten terveellisyyteen. Etenkin lapsiperheiden haluaisin kiinnittävän enemmän huomiota kodin sisäilmaan, tähän on hyvä mahdollisuus silloin kun uutta asuntoa ollaan ostamassa tai rakentamassa.
Koulujen sisäilmaongelmista jo puhutaan, mutta todella moni lapsi asuu myös sairastuttavassa kodissa.
Hyvää viikkoa kaikille!

3 Comments

 1. siiri
  22.9.2016

  Hei Maria!
  Haluaisin tietää näkökantasi nyt niin trendikkääseen vinyyliin lattiamateriaalina. Omaan korvaan kun se kuulostaa muovilta ja väistämätön mielikuva on kemikaalit ja pehmentimet varsinkin. Onko vinyylilattia turvallinen?

  Vastaa
 2. Titityy
  25.9.2016

  Hei!
  MInun on pitäny jo aikaa sitten kysyä yhdestä asiasta, joka ainakin vaikuttaa minun elämääni paljon. Olen ymmärtänyt, että luonnollisetsi työsi vuoksi joudut myös oleilemaan joitakin hetkiä sisäilmaongelmaisessa rakennuksessa. Etkö saa jälkeen päin oireita vaatteista, joita pidit ollessasi ko. rakennuksessa? Minulla on mennyt niin paljon arvokkaita vaatteita pilalle, kun olen mennyt johonkin uuteen paikkaan, joka on osoittautunut lopulta pahaksi ja oireita aiheuttavaksi. Puuvillan puhdistaminen on toki simppeliä, pesu 40C saattaa jo riittää, mutta viimeksi meni silkkipaita, villakangastakki, pipo ja huivi. Että miten sinä ratkaiset tällaisen seikan? Onko vinkkejä vaatteiden puhdistamiseen tällaisen vahingon sattuessa.
  Ihanaa sunnuntaita ja syksyä!

  Vastaa
  1. Maria
   3.10.2016

   Käyn nykyään aika vähän paikoissa, joissa on tosi huono sisäilma. Otan asian huomioon niin, että pidän vain vaatteita, jotka kestää 60 asteen pesun.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top