Parfymööri Max Perttula: Hajuvettä nilkkaan

maxperttulaHajusteiden lisääntyneen käytön myötä on hajusteallergia yleistynyt viime vuosikymmenten aikana Suomessa. Arviolta 10 – 40 % suomalaisista kärsii tuoksuyliherkkyydestä.

Suomen kuuluisin parfymööri Max Perttula muistuttaa, että hajusteiden käyttäjän tulee olla huomaavainen.

Palveluammateissa työskenteleville Perttula ei suosittele lainkaan ”raskaita tuoksuja”. Suurella todennäköisyydellä palveluammatissa työskentelevä kohtaa päivän aikana useita asiakkaita, potilaita tai oppilaita, jotka oireilevat hajuvesien kemikaaleille.

Siinä on valtava riski, että tulee vastaan tuoksuallergisia tai astmaatikkoja. Jos haluaa hajustaa itsensä töihin, kannattaa valita hyvin läpikuultavia tuoksuja.

Sipaisu nilkkoihin

Hajun häiritsevyyttä voi vähentää laittamalla hajuvettä oikeaan paikkaan. Kasvojen kaulalle tai vaatteisiin suihkuteltu tuoksu leviää hengitysalueelle. Työpäivinä tuoksu kannattaa laittaa paikkaan, jossa se häiritsee muita mahdollisimman vähän.

Jos työpaikalle laittaa tuoksua, voi hajustaa vaikka nilkat. Sieltä tuoksuaura nousee kevyesti ympärille. Nilkoissa tuoksu ei niin häiritse allergisia ja astmaatikkoja.

Hajusteille herkistyneet kiittelevät Perttulan ohjetta, joka ottaa huomioon tarkkanenäiset kanssaeläjät.

Lähde:
Yle

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top