Pihkasalva on luonnollinen apu haavojen ja ihon hoitoon

Mätäkuuksi sanotaan loppukesän kuuminta aikaa. Mätäkuussa myös haavat tulehtuvat herkimmin. Haavanhoidossa kannattaa olla kuitenkin tarkka, säästä tai hellejaksoista huolimatta.

Olen niin tyytyväinen, että ”löysin” pihkan ja pihkasalvan haavojen hoitoon joitakin vuosia sitten. Pihkasalvan löytämisen jälkeen, meidän perheen haavat on parantuneet tosi nopeasti, tulehtumatta.

Pihkaa on käytetty haavanhoidossa aikojen alusta

Pihkaa on käytetty haavanhoidossa (sekä suun ja ienten hoidossa) aikojen alusta. Pihka on ollut yksi tärkeimmistä ”lääkeaineista” ennen lääketiedettä. Ihmiset ovat oivaltaneet pihkan voiman varmaankin tarkkailemalla luontoa: jos puu kykenee suojaamaan omat ”haavansa” pihkalla, voisiko sama aine toimia myös ihmisille?

Ja kyllähän se toimii!

Nykyään tiedetään, että pihka on antiseptinen aine. Se myös sisältää ainesosia, jotka edesauttavat haavojen umpeutumista. Pihkaa sisältävää voidetta käytetäänkin sairaaloissa vaikeiden haavojen hoitoon, kun antibiootit eivät enää toimi. (Herää kysymys, miksei käytettäisi heti pihkaa, antibioottien sijaan…?).

Kolikon kokoinen ihovaurio parani tropiikissa nopeasti

Pakko kertoa meidän perheen vaikuttavin pihkasalva-onnistumisemme. Olimme 20217 Thaimaassa perheen kanssa reissussa. Vuokrasimme skootterin, jolla kuljimme koko perhe. Pihatie bungalowillemme oli kuitenkin niin kuoppainen, että loppumatkan minä ja lapset kävelimme. Mies ajoi hyvin hitaasti ja varovasti isojen kuoppien ohi, kun mutainen tie antoi periksi ja skootteri kaatui (kävelyvauhdissa). Vaaratilannetta ei sinänsä ollut, mutta miehen polvi raapiutui kiveen ja siitä lähti noin kolikon kokoiselta alueelta koko iho pois.

Olimme alkuun todella pettyneitä, sillä tropiikissa pienetkin haavat tulehtuvat helposti. Toisaalta, meillä oli bungalowi ihanan turkoosina hohtavan meren äärellä ja snorkkelitkin valmiina. Oli siis todella pettymys ajatella, ettei mies pääsisi uimaan ja sukeltelemaan, mikä vaikuttaisi toki myös minun ja lasten puuhiin sillä tuolloin lapsetkin tarvitsivat seuraa meressä.

Mies päätti, että laittaa haavaan pihkaa, ja paineli mereen. Uimisen jälkeen hän lisäsi pihkaa. Ja samoin seuraavana päivänä ennen ja jälkeen uinnin… Ja haava parani! Haavaan ei tullut pienintäkään merkkiä tulehduksesta, vaan iho kuroutui kiinni lähes silmissä. Pihka pelasti meidän loman.

Lapset oli todella innoissaan, kun päästiin joka päivä uimaan koko perhe:

Sopo Perinteinen Pihkasalva30%

Missioni on jo vuosia ollut vähentää arjen kemikaalikuormaa ja sitä kautta ympäristön kemikaalikuormaa. Myös haavanhoidossa on järkevää valita mahdollisimman luonnonmukainen – ja tehokas tuote. Pihkasalva täyttää molemmat kriteerit.

Olenkin tosi innoissani tämän kevään Sopo-uutuudesta. Sopo Perinteinen Pihkasalva30% on valmistettu Suomessa, 100% suomalaisista raaka-aineista.

Sopo Perinteinen Pihkasalva30% sopii: 

  • lapsille ja aikuisille (ei kirvele)
  • haavan hoitoon ja haavoihin (myös leikkaushaavat)
  • tulehtuneisiin haavoihin (puhdista huolellisesti ennen pihkasalvan laittoa)
  • tikkuihin (jos et saa tikkua pois, laita päälle pihkasalvaa yöksi, aamulla tikku irtoaa)
  • asfaltti-ihottumaan
  • naarmuihin
  • itikanpistoihin (ehkäisee kutinaa ja tulehtumista, edistää parantumista)
  • ihon ja kynsien sieni-infektioihin
  • rohtuneisiin huuliin jne

(Pihkasalva ei sovi hartsiallergisille)

Sopo Pihkasalvan löydät uudistuneesta Sopo-kaupasta,
johon pääset tästä linkistä.

perinteinen pihkasalva

2 Comments

 1. SH
  3.8.2022

  Hei.
  Hyvä kirjoitus. Olen SH ja haluaisin vain lisätä, että lääkehunajaa ja -pihkaa käytetään aika yleisestikin haavanhoidossa. Itse käytän niitä aina ensisijaisesti. Lääkehunaja on jopa vielä parempi. Näistä koulutetaan myös valtakunnallisilla haavanhoitopäivillä ja uskoakseni kaikilla haavahoitajilla nämä tuotteet ovar valikoimissaan. Antibiootteja pitäisikin käyttää vasta, kun paikallistuotteet eivät auta ja niitäkin vain bakteeriviljelyn jälkeen.
  Pidän blogistasi ja pidän Reinon musiikista, joten faniterkkuja hänellekin : )

  Vastaa
 2. Johanna
  29.11.2022

  Käytän pihkavoidetta herpekseen, mikään muu ei ole auttanut yhtä nopeasti!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top