Pimeässä hohtava juomapullo pelastaa lasten illat

Iltainen vesirumba lempeästi kuriin

Rutiineilla on tärkeä merkitys lasten nukkumaanmenoaikaan. Iltapala, iltapesu, iltasatu tai laulu kuuluvat useimpien lasten iltaan. Tutut toimet rauhoittavat. Ikävä kyllä, joskus rutiinit saattavat myös mennä mönkään.

Meillä jokailtaiseksi rutiiniksi tuli se, että kun lapset oli laitettu nukkumaan, sängyistä kuului vieno ”Äiti vettä!” – huuto. Joka ilta. Monta kertaa. Niinpä me vanhemmt juoksimme iltaisin vesilasin kädessä keittiön ja lasenhuoneen väliä.

Lapsemme saivat alkusyksystä lahjaksi juomapullot, jotka otettiin oitis iltakäyttöön. Näistä sveitsiläisen SIGG-merkin lastenpulloista, jotka on varustettu pimeässä hohtavilla korkeilla tuli minunkin suosikkini. Ne nimittäin ratkovat monta ongelmaa samalla: Lapset saavat itse juoda vettä halutessaan, lisäksi hohtava korkki on lapsista hauska ja valo luo turvallisuudentunnetta.

Safkanetin valikoimissa on kaksi pimeässä hohtavalla korkilla varustettua pulloa: 

✓ Violetti Glow Heart Balloons
Tummansininen Glow Moon Dinos 

Juomapullojen kemikaaleista

Sveitsiläinen SIGG on kehittänyt klassisesta juomapullostaan lasten version. SIGG on valinnut lasten pulloihinsa erityisesti lasten silmää miellyttäviä kuvituksia.

Lasten ympäristön, esineiden ja ruuan kemikaaliturvallisuus on otettava eriryisen hyvin huomioon, sillä lasten kehittyvät kehot ovat erityisen alttiita hormonaalisten haitta-aineiden vaikutuksille.

Lasten huoneissa kannattaa suosia mahdollisimman paljon aitoja materiaaleja. Muovia, erityisesti pehmitettyä muovia kannattaa välttää. Muovi pehmitetään kemiallisilla aineilla, joita kutsutaan ftalaateiksi. Näiden on todettu useissa tutkimuksissa vaikuttavan mahdollisesti hormonitoimintaan.

Tuttipulloissa kyseiset kemikaalit on kielletty, kuten myös lasten lelujen ftalaattipitoisuuksille on asetettu tarkat kiellot ja rajat.  Muovit voivat sisältää myös muita kemiallisia aineita kuin ftalaatteja. Muovista liukenevia aineita ei aivan täysin tunneta.

SIGG:in peruspullot on valmistettu vuodesta 1908 lähtien alumiinista. SIGG:n juomapullot valmistetaan kaikki Sveitsissä tiukan laadunvalvonnan alaisuudessa. Jokainen pullo valmistetaan yhdestä alumiinikomponentista, jolloin valmiiseen tuotteeseen ei tule lainkaan saumoja, jotka voisivat vuotaa. Alumiini on materiaalina erittäin kestävä ja kevyt. SIGG:n patentoidun ja joustavan EcoCare® -sisäpinnoitteen ansiosta voit laittaa SIGG pulloosi veden lisäksi myös happamia juomia, maitoa ja hiilihapollisia juomia ilman, että alumiinista irtoaisi mitään juomaasi. Tämä uniikki sisäpinta ei myöskään kerää itseensä hajuja eikä makuja ja pullo on helppo pitää puhtaana. Näin juomasi on aina raikas ja vapaa kemikaaleista.

SIGGin pinnoite

SIGG käyttää alumiinista valmistetuissa pulloissaan erityistä pinnoitetta, joka on nimeltään EcoCare®. Pinnoite on täysin vapaa hormonaalisista haitta-aineista, kuten BPA, ftalaatti, BADGE, BFDGE ja NOGE. Kyseinen pinnoite taipuu kolhujen mukana. Niinpä pinnoite pysyy ehjänä, vaikka pullo saisikin iskuja.
Sisäpinnoitteen ansiosta lasten SIGG pulloihin voi laittaa myös happamia juomia kuten mehua tai maitoa ilman, että alumiinista tai pinnoitteesta irtoaisi mitään lapsen juomaan. Iltajuomaksi isommalle lapselle on kuitenkin suositeltavaa valita vettä, sokeripitoisen mehun sijaan.

SIGG on valinnut lasten pulloihinsa erityisesti lasten silmää miellyttäviä kuvituksia.

Pimeässä hohtavat pullot ja muut lasten SIGG-juomapullot löydät tästä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top