Pitääkö mun kaikki hoitaa?

”Äitien tekemä” Oscar-ehdokas, kuusiminuuttinen lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? on nähtävänä Areenassa. Loistava lyhäri voisi kertoa minun elämästäni. Olen tehnyt kaikki leffan mokat yhtä lukuunottamatta: hautajaisiin en ole koskaan pölähtänyt vahingossa.
Ehdokkuudesta uutisointi puhutteli. Tämän kirjoittajan mielestä Oscar-ehdokkaat suorastaan alennettiin, kun heidät esiteltiin äiteinä. Olen pohtinyt töiden ja äitiyden suhdetta omassa elämässäni. Varsinkin äitiysbloggaajana (brrr, en pidä sanasta) on vaarassa leimautua ensin äidiksi, sitten vasta tekijäksi.
Mutta jos tässä leffassa nähdyn kaaoksen seassa saa väkerrettyä muutakin kuin Kelan kuoresta askarrellun lahjakortin, niin onhan se saavutus! Siksi tässä tapauksessa on ihan perusteltua esitellä tekijät kaiken lisäksi vanhempina. Mutta lööpissä asti, siitä en ole varma.
Äitiyden mainitseminen Oscar-saavutuksen yhteydessä

 • vähättelee tekijöiden ammattitaitoa
 • korostaa äitien supervoimia

Kumman vaihtoehdon sinä valitset?
Sehän on selvää, ettei isyys ole meriitti työelämässä… Vai kuinka?
mvarit
Viikko on mennyt kiire kannoilla piiskaten. Kaikki mun pitää hoitaa. Onneksi aurinko ilmestyi kannustusjoukkoihini. Ja maailma kirkastui!
Mainitsin jossain kirjoituksessa tai kommentissa, etten hoida ihoani. Kuin salamana kirkkaalta taivaalta, on postilaatikostani tällä viikolla kolahtanut jos jonkinmoista luonnonkosmetiikkapakettia.
Viikonloppuna yritän ottaa otan aikaa ja hoidan, kaiken muun lisäksi, itseäni.
Katsotaan miten käy!
Aurinkoista viikonloppua!

3 Comments

 1. Leluteekin Emilia
  17.1.2014

  Vaihtoehto a – musta on vain niin räikeää, että miehistä ei koskaan sanottaisi, että ”suomalaisisien elokuva Oscar-ehdokkaana”. Ellei ne sitten tosiaan olisi joku isä-lapsikerhon porukka. Nämä äidit nyt kuitenkin ovat olleet elokuva-ammattilaisia jo paljon ennen kuin olivat äitejä. Argh.

  Vastaa
 2. […] ja muita elokuva-alan ammattilaisia. Maria tuolla Kotitalouskriisin puolella tätä jo pohti, miten äidin ja ammattilaisen roolit limittyy. Multa ei löydy ihan yhtä paljon ymmärtämystä, kun ei tosiaan ole kyse taaperokerhon […]

  Vastaa
 3. […] ja muita elokuva-alan ammattilaisia. Maria tuolla Kotitalouskriisin puolella tätä jo pohti, miten äidin ja ammattilaisen roolit limittyy. Multa ei löydy ihan yhtä paljon ymmärtämystä, kun ei tosiaan ole kyse taaperokerhon […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top