Uusimmassa Kotilääkäri-lehdessä on kertomus homeretkestäni…
joka ei ole vieläkään tullut päätepysäkille!
Sain tiedon, että minut on hyväksytty opiskelemaan rakennusterveysasiantuntijaksi, kansankielellä talolääkäriksi.
Olen niin tyytyväinen. Seikkailu mikrobien, asbestin, vocien, kosteusvaurioiden ja riskirakenteiden kanssa jatkuu!
Opiskeluni rahoitan tekemällä kodin terveystarkastuksia sekä asuntojen ja toimitilojen sisäilmariskianalyysejä.
Kodin terveystarkastuksen tavoite on kartoittaa kodin sisäilmaan vaikuttavat tekijät. Ajoissa tehty terveystarkastus ennaltaehkäisee sisäilmaongelmien syntymistä.
Huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaista oiretta, tässä esimerkkejä:
- nuha
- astma
- iho-oireet
- pahoinvointi
- jatkuva väsymys
- krooninen keuhkoputkentulehdus tai yskä
- poskiontelotulehdus
- keuhkokuume
- allergia
- hermosto-oireet
- päänsärky
- autoimmuunisairauden puhkeaminen
Uutta kotia etsiessä on hyvä selvittää sisäilman riskitekijät. Teemme yhteistyötä kiinteistöalaan erikoistuneen lakimiehen kanssa, joten meiltä saa apua myös asuntokauppa-asioissa.
Kirjoitan pian lisää sisäilmasta. Kuten Kotilääkärin jutusta voi lukea, terveen kodin löytäminen ei ole aina helppoa! Tulossa on rakennusterveysopas kodinetsijälle.
Yhteyttä voi ottaa sähköpostitse, osoite on kotitalouskriisi(@)gmail.com
Gymin lahjakorttiarvonta
Voittaneiden nimet on Kotitalouskriisin facebook-sivulla arvontapostauksen kommenttilaatikossa. Lahjakortin voi hakea Kampin, Herttoniemen, Vantaanportin tai Niittykummun toimipisteestä. Hiihtolomaviikon poikkeavat aukioloajat löytää netistä.
18.2.2014
Onnea koulutuspaikan johdosta! Hienoa että rakennuslääkäreitä koulututetaan, teille on huutava tarve. Toivottavasti pikkuhiljaa, tai mieluummin hyvin pian, saadaan nämä rakennusten sisäilmaongelmat kuriin, ja ennen kaikkea rakentamisen ja suunnittelun ammattilaisten osaaminen sekä tahtotila asian vaatimalle tasolle. Hyvä!
19.2.2014
Hurjan paljon onnea!!!
Kiitos myös siitä, että pidät (kauniisti sanottuna) ”älämölöä” näistä asioista. Kun ihmisten tietoisuuden kautta myös vaatimustaso kasvaa, on todennäköisempää myös se, että rakentamisesta tulee terveempää ja vastuullisempaa.
…niin, ja mukavaa opiskelijaelämää! 🙂
20.2.2014
Kiitos! Tämä on tärkeä asia, joka koskettaa varmasti jokaista suomalaista jossain vaiheessa.
7.11.2014
Asuin 6kk sitten kosteusvaurioisessa kodissa. oireena oli jatkuva infektiokierre ja lämpöily. Lämpöily jatkuu edelleen vaikka olen päässyt uuteen asuntoon. Voikohan se johtua tuosta aikasemmasta altistumisesta??
9.11.2014
Voi johtua. Kerran altistuttuaan, saattaa oireilla hyvin pienille määrille. Eli jos olet tuonut tavarat vanhasta kodista uuteen, voi olla että oireilet niille.
11.11.2014
Kiitos vastauksestasi! ja kyllä- minulla on samat verhot, yöpöydät ja vaatelipasto (sekä tietenkin vaatteita on samoja) En edes ajatellut,että voisin lämpöillä niistä. Mulla on myös allergioita ja astmaa eli tosi herkkä oon kaikelle pölylle tms…
Varmaan pitäis heittää menemään ne tavarat… vai olisiko mitään tehtävissä verhoille? Ovat marimekon verhot joilla on valtavasti tunnearvoa 🙁
11.11.2014
Kankaita voi yrittää pestä. Joskus voi auttaa, mutta joissain tapauksissa ei. Hyvin yksilökohtaista. Pitkäaikainen varastointi jossain, missä on hyvä sisäilma voi myös auttaa. Joskus huonekaluihin imeytyneet aineet haihtuvat eivätkä sitten enää aiheuta oireita.