Salsa-altistus

Postiluukusta kolahti paketti, jonka ojensin suoraan lapsille. Ipanapa on lapsille tuttu viikonloppuaamuista ja siksi molemmat hihkuivat innosta, kun kuoren sisältä paljastui Salsanamia-levy.
Levy pääsi heti soittimeen. Minä järkytyin ja lapset alkoivat salsaamaan sydämensä kyllyydestä. Varsinkin viisivuotias. Kauhistuin vielä enemmän, kun huomasin että toinen ja kolmaskin levyn biiseistä on salsaa. Pian käsitin, että Salsanamia on kokonainen levyllinen suomenkielistä salsaa.


Äitini luukutti salsaa aina kauneushoitolassaan, jonka solarium-huoneen tapettina oli seinän kokoinen valokuva kookospalmusta ja hiekkarannasta. Sain tarpeekseni kornista muka-eksotiikasta.
Lapset ovat kuunnelleet nyt muutaman kolme viikkoa levyä, huolella ja paljon. Yht’äkkiä huomasin että en enää yökkäile aivan koko ajan. Pari päivää sitten havahduin kun lantioni notkui sipulia kastikkeeseen pilkkoessani.
Voiko olla, että olen alkanut pitää salsasta?
Aivotutkija Minna Huotilainen kertoo musiikkimausta näin: ”Vastasyntyneellä on tutkimuksen mukaan sama käsitys musiikista kuin äidillään, mutta aika nopeasti hänelle tulee oma musiikkimakunsa. Se syntyy altistumalla. Ihminen alkaa pitää siitä, mitä kuulee paljon.”
Minulle kehittyi musiikkimaku, jonka pohja oli pitää mahdollisimman erilaisesta musiikista kuin äitini. Poikkeuksen teki La Bamba, josta minäkin pidin. On hauskaa, että nyt inho musiikkilajia kohtaan on muuttunut ihastukseksi, omien lasten kautta.
Olen salaa innoissani, kun lapset pyöräyttävät levyn taas soimaan.
Oletko sinä oppinut pitämään jostain musiikkilajista lastesi kautta?

2 Comments

 1. Hanne
  4.6.2015

  Hei Maria.
  Anteeksi, etten nyt salsaa tai tanssi. 😉
  Minulla on pulma. Olemme ryhtymässä maalaamaan lasten huonetta uusisksi. Yritin kahlata läpi kirjoituksiasi, missä oli mainittu lyhenteillä ne aineosat, joita pitäisi välttää. En löytänyt muuta kuin ”VOC-yhdisteet”. Voisitko kertoa vielä, mitä minun pitäisi maalipurkin kyljestä etsiä ja siis jättää ostamatta, jos moiset merkinnät löytyvät? Noloa näin pyytää apua, mutta luotto sinun mielipiteisiisi ja tietoihisi on suuri!

  Vastaa
  1. maria
   5.6.2015

   Aaaargh. Mun on pitänyt ikuisuus tehdä postaus maaleista. Ja se on ihan pian tulossa, kun mulla on maalipönikät tuossa eteisessä.
   Itse en käyttäisi, varsinkaan lapsiperheessä, mitään muuta maalia kuin sellaista, jonka KOKO TUOTESELOSTE on kerrottu. Näitä maaleja on hyvin vähän: muutamat savi- ja kalkkimaalit hyväksyn.
   Esimerkiksi M1 ja jopa Joutsenmerkityissä tuotteissa voi olla TXIB:tä tai TEXANOLIA.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top